Najdi forum

sinusi

POzdravljeni!

Tudi sama imam problem s sinusi… Že kako leto me zelo pogosto boli glava v čelnem predelu in tam, kjer so obrvi. Zraven tega imam suhe usta, non stop me moti svetloba, ko pa vdihnem zrak “vonjam” gnojno. Bila sem že na testih za alergije, pa ni pokazalo nič (na tiste najpogostejše), slikanje sinusov ni pokazalo nič nenavadnega, bila pa sem tudi pri ORL-ju ki me je (bolj nahitro) pregledal in ni ugotovil nič. Prej sem bila morda enkrat letno prehlajena, sicer zdrava, zdaj pa se non stop počutim slabo.
Skrbi me, da ni to kakšna infekcija, ali da bi imelo to kakšne resne posledice. Bi imelo kakšen smisel iti na slikanje glave? Imate morda kakšen nasvet kam se še obrnem ali kaj naj sploh še naredim. Sem že precej obupana.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana!

Če ni testiranje pokazalo alergije, če je trg slika bila v redu in če pregled ni pokazalo posebnosti, potem najveretneje ne more biti nekaj eočitnega – seveda to ne pomeni, da nimate težave, ki vas obremenjujejo. Če ni nič objektivnega, potem človek težko pomaga ciljano. Sigurno je vaša sluznica občutljiva in se hitro in pogosto odzove na razne draži (suh zrak, kemikalije, dim, virusi, prepihi …)

Lp. drIB.

Pozdravljeni!

Najlepša hvala za tako hiter odgovor, ste me kar potolažili. Bi vas le še vprašala- je morda možno to občutljivost sluznice kako zmanjšati oziroma jo “utrditi” (morda s kakimi zelišči, specifično športno aktivnostjo ipd). Hecno mi je namreč to, da so se omenjene težave pojavile pred pribl. letom dni, prej jih ni bilo. Glede na to, da se šele bližam 30. letu sklepam, da to nima veze z “staranjem” ali pač?

Hvala lepa in lep pozdrav!

Spoštovana!

Sluznica lahko postane občutljiva tudi pri mladih letih, tako da čuvanje le-te ni odveč. Posebnih zdravil za utrditev ni, včasih pa pomaga Coldises oljnate vitaminske kapljice za nos.

Lp. drIB.

New Report

Close