Najdi forum

sinusi

Spoštovani,

zaradi pogostih glavobolov, ki se pojavljajo le na eni strani glave, včasih na levi, včasih na desni, me je zdravnica poslala na rentgensko slikanje sinusov.

Prosila bi, da mi razložite izvid:
“Frontalna sinusa nista pnevmatizirana, sluznica obeh maxilarnih je zadebeljena, posamezne etmoidne celice niso prosojne.”

Zdaj sem naročena na pregled na ORL – me bodo tudi tam slikali?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana!

Najveretneje ne, če pa ni jasno zakaj vas boli glava, lahko da bodo priporočali še globinsko slikanje (če že niste naredila).

LP. drIB.

Spoštovani, hvala za odgovor,

Prosim le še za razlago izvida.

Najlepša hvala in lep dan 🙂

Spoštovani!

Pred petimi leti so mi odstranili polipe v nosu, ki pa so se že po enem letu ponovili. Ker postajajo vse večji in tako tudi težave, me zanima, če obstaja še kakšna rešitev, razen kirurške odstranitve.
Lp, Sunčica

Spoštovana!

Žal ne, obstajajo zdravila, ki pa tudi le začasno zmanjšajo (polipi ponovno zrastejo).

Lp. drIB.

Spoštovani!

Ali bodo slikali, ne vem, če prinesete sliko, najveretneje ne bojo. Vse je odvisno od vaših težav. Če se te bolečine tako menjajo – selijo, potem najveretneje niso zaradi sinusov (glede na te slike).

LP. drIB.

Imam eno vprašanje in sicer pred kratkim sem zaradi vrtoglavice in slabega počutja bil napoten na ct glave in dobil naslednje izvide:
– nekoliko hipoplastična desna vertebralna arterija v povsem distalnem delu
– nekaj izliva v etmoidnih celicah ter sfenoidnem sinusu

Prosim če mi objasnite obe zgornji alineji.

Že vnaprej sem vam zahvaljujem za odgovor,

Lp, Vlado

Spoštovani!

Da je ta arterija slabše razvita, najveretneje je tako že od rojstva (lahko je ev. slabša prekrvavitev ali pa morda bo enkrat), tukaj nimamo kaj narediti.
Pri “izlivu” pa je potrebno videti, ali je to le zadebeljena sluznica, ali je kakšna ovira v nosu za prezračevanje sinusov (etmoidne celice in sfenoid so sinusi) ali pa je takšna sprememba, da je potrebno sinuse operativno “odpreti”. to lahko pove le oRL zdravnik, ko vidi vas in slike.

LP. drIB.

POZDRAVLJENI
HČERKI STARI ŠTIRINAJST LET SO NA RENTGENU UGOTOVILI, DA NIMA ENEGA SINUSA.ZDRAVNICA JE REKLA DA SO LAHKO PROBLEMI IN NIČ VEČ,ZANIMA ME KAJ SEDAJ, IMA VEČKRAT GLAVOBOLE IN NENEHNO JE PREHLAJENA IMA TUDI NIZEK PRITISK IN SE JI VEČKRAT SMOTI
HVALA ZA ODGOVOR
LP MAMA MILENA

Spoštovana!

To, da eden od sinusov ni razvit, ni nič posebnega, ni nobena redkost in le zaradi tega človek nima nobenih težav.

LP. drIB.

New Report

Close