Najdi forum

Sinus?

Pozdravljeni!

Pred 16 dnevi sem imela apikotomijo na enici, ker se mi granulom ni hotel pozdraviti. Po približno desetih dneh po posegu pa so se mi v glavi začele bolečine, ki pa ne trajajo stalno.

Boli me v predelu nosu, desna stran, bolečina se nato širi na desno oko in proti ušesu. Ker sem se bla, da je znova kaj narobe z enico sem obiskala tako zobozdravnika kot kirurga, ki je opravil apikotomijo, in oba pravita, da je apikotomija lepo uspela in da najbrž problem tiči kje drugje.

Ker imam blag prehlad, se mi desno nosnica včasih “zapre” ali pa je le delno prehodna.

Zanima me, če je možno, da bolečine nastajajo zaradi prehlada? Ali pa je morda pri apikotomiji prišlo do kakšne poškodbe sinusa ali celo kakega vnetja? Kam naj se še obrnem? Moja splošna zdravnica pravi, da če bi bil sinus, bi me bolelo na sredini čela in ne v nosu, zobar in kirurg pravita, da zob sigurno ni … mene pa boli in seveda tudi precej skrbi.

Lep dan vam želim, Petra

No, dilemo bi rešilo slikanje sinusov, najbolje CT slikanje (vidi se tudi zob). Priporočam, da vas na slikanje pošlje vaša zdravnica, če se že ‘zobar in kirurg’ ne moreta odločiti.
LP, IF

New Report

Close