simptomi nosečnosti
Spoštovani,
na vas se obračam z vprašanjem glede simptomov v zgodnji nosečnosti. V prvi nosečnosti (ki je bila uspešna) sem na začetku nosečnosti čutila slabost in napete prsi. Potem je sledila izvenmaternična nosečnost, kjer simptomov ni bilo. Nato je sledila nosečnost, kjer so simptomi (slabost) bili, vendar v blažji obliki kot pri prvi nosečnosti. Ta nosečnost se je na žalost končala s spontanim splavom v 7 tednu.
Sedaj sem ponovno noseča in sicer 4t5dni. Prejšnji teden sem občutila slabost in napete prsi, sedaj pa par dni, razen občasno rahlo napetih prsi simptomov nimam več. Glede na moje prejšnje izkušnje me sedaj skrbi, ali je to znak, da tudi ta nosečnost ni uspešna? Par dni nazaj sem tudi ponovno delala test nosečnosti, ki pa ni bil videti zelo temen oziroma kaj zelo temnejši kot ob izostanku menstruacije.
Moja ginekologinja na preglede pred devetim ali desetim tednom niti ne naroča. Ali je moja edina opcija, da grem na odvzem krvi in primerjam rast hormona ali je boljše da pač preprosto počakam?
Najlepša hvala za odgovor in lep dan
spoštovani,
karkoli boste naredili, bo tako, kot vam je namenjeno in na izid nimamo ne vi ne mi nobenega vpliva. Lahko torej počakate do prvega uradnega obiska ginekologa, lahko si pri cca. 6 tednih plačate samoplačniški UZ pregled, lahko 2x zapored naredite krvno preiskavo beta hCG v razmaku 3 dni takoj, ampak to vam bo zgolj dalo nek namig, kaj se ta hip dogaja, ne bo pa povedalo, kaj vas čaka v prihajajočih dnevih, tednih.
Spoštovani,
hvala vam za hiter odgovor, tudi sama na neki ravni vem, da ne morem kaj dosti narediti. Bi pa postavila samo še dodatno vprašanje in sicer v kolikor nosečnost ni uspešna, v približno kakšnem časovnem okviru je to torej razvidno – npr. da pride do krvavitve?
Najlepša hvala še enkrat in lep pozdrav
krvavitev ni nujna, je pa možna. Če krvavitve ni, zarodek pa je odmrl, govorimo o “zadržanem splavu”, čim se krvavitev začne, pa o “grozečem splavu”, razen, če se jasno vidi zarodek brez srčnega utripa, potem gre ob krvavitvi za začetek splava.