Simptomi alergije
Pozdravljeni!
Sem 17 letno dekle in se v zadnjem letu spopadam z nenadnimi reakcijami,ki spominjajo na alergijo. Atletiko treniram že 10 let. Lansko jesen pa se mi je večkrat zgodilo da so mi ob aktivnosti v naravi začele zatekati roke,ustnice,po telesu me je začelo srbeti in težko sem dihala.Vse to nisem jemala resno dokler se mi oktobra ni zgodilo,da me je ob igranju nogometa(zopet v naravi) začelo dušiti,povsem sem zatekla in preden so me odpeljali z rešilcem za približno 2 minuti tudi nisem ničesar videla.Čez noč sem ostala v kliničnem,kjer so me naslednjega dne odpustili saj so simptomi popustili.Odšla sem na razna dermatološka testiranja,opravila sem vse možne preglede in slikanja vendar so vsi rezultati bili negativni.Še parkrat se mi je ponovila lažja oblika zatekanja in težjega dihanja.Čez zimo je bilo vse v redu,pred 3 tedni pa se mi je vse zopet ponovilo.Prvič so bile tudi prisotne močne bolečine v trebuhu,da niti ležati nisem mogla.Tokrat sem ostala na pediatričnem oddelku 5 dni,zopet opravila vsa mogoča testiranja a rezultati niso ničesar pokazali.Predvčerajšnjim smo zopet igrali nogomet in ob najmanjšem zatekanju rok sem odšla domov.Zopet sem težje dihala .Zvečer je srbečica in zatečenost minila,vendar že 2 dni težko diham.Boli me del okoli sapnika ob močnejšem vdihu,pitju,hranjenju..
Sama sem že čisto obupala,saj nobena zdravila kot so rinolan,medrol in aerius,ki so mi jih predpisali ne pomagajo.
Je imel kdo podobne simptome?kaj ste naredili?vam je zdravnik ugotovil na kaj ste alergične?
Že v naprej se Vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!