Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje silicijevi geli

silicijevi geli

Pozdravljeni!
Zanima me vaše mnenje o silicijevih gelih, kot sta enterosgel ali sikapur.
Kar navajajo oboji, se mi ne zdi mogoče, recimo da gel veže le toksine in patogene bakterije, drugih pa kar ne. Kot drugo, študij ni veliko, večinoma so od enih in istih avtorjev iz Ukrajine (posedično tudi v cirilici).
Glede na to, da bi po mojem mnenju učinek kvečjemu lahko bil podoben učinku oglja, in da posledice uživanja niso preverjene, ali je to sploh varno?
Lep pozdrav.

Spoštovani!
Silicijev gel za raztrupljanje je naravni medicinski pripomoček,ki deluje kot pametna spužva.Odvaja strupene snovi srednje molekulske mase,hkrati pa ne odvaja telesu potrebnih snovi in se v telo ne absorbira.Izloči se v 7-ih urah z blatom.Silicijev gel ima trdno, porozno strukturo z določeno dimenzijo por.Ta velikost pa omogoča vezavo in izločanje toksinov,ne vpliva pa na mikroelemente in druge koristne snovi v orgnizmu.Primeren čas jemanja je 7-14 dni.Ker je sestavljen iz gela in ne mineralov odbija vodo in ne povzroča dehidracije.Uporablja se za prebavne težave,driske z okužbo,ob sočasnem jemanju antibiotikov , krepitvi imunskega sistema in ob zastrupitvi z alkoholom in hrano.
Njegova uporaba je povsem varna in veliko bolj učinkovita od aktivnega oglja,kar je podprto z kliničnimi študijami.

Suzana Taseska, mag. farm.

New Report

Close