Najdi forum

dober dan,

odločava se za otroka, jaz pa povsod vidim same strahove….pa če bo kaj narobe z njim?! vem, da je trapasto, a si en morem pomagat. grozna mi je tudi ideja o simaskih dvojčkih. prosim, napišite mi kaj o tem? kako/kdaj/v kakšnih pogojih pride lahko do tega? kdaj oz. kako zogdaj lahko ginekolog to vidi pri UZ?
hvala.

Spoštovani,

strinjam se z vami, da so vse prirojene napake pri otrocih pretresljive in strašne najbolj zanje pa tudi za svojce, ki se ob tem močno žalostijo. Siamski dvojčki so enojajčni dvojčki, ki se ne ločijo v celoti. O pogojih, ki sprožijo takšno dogajanje ne vemo ničesar. To pa se dogodi zelo redko. Ginekolog lahko odkrije, če dvojčka nista ločena pri natančnem UZ pregledu. V ugodnem primeru (zraščenja so lahko zelo različna) je to že relativno zgodaj v nosečnosti.

Sicer pa ali veste, da se največ otrok rodi zdravih? In na našo veliko srečo so še bolj živahni in nagajivi, kot smo si prej lahko predstavljali. Preženite te črne misli, sprostite se in poskušajte misliti čimbolj pozitivno. V nosečnosti pa naj zdravniki skrbijo namesto vas, saj to je takorekoč njihova dolžnost kajne?

LP

New Report

Close