Najdi forum

shujšati, kako?

hvala!

Paziš kaj ješ, manj ješ, ne ješ po 18h.

Načelo je jasno – vnesti moraš manj energije, kot je porabiš.

Kakšen je pa tvoj vnos in poraba – veš le ti.

Keto dieta. Rezultati so zelo v redu + nisi lačen.

Tvoje sedanje navade, koliko plusa imaš …

Pri hujšanju boš morala biti tudi malo bolj specifična za konkreten dosežek, ker si sedaj tako splošno vprašala, kot da velja za vse enako.

Odkrili so da se v zakisanem telesu ne da (trajno) shujšati. Vse tegobe in bolezni so v povezavi z zakisanostjo. Če te ni, potem bolezen ne more nastati.
Kot drugo, debelost nastane zaradi težav ki jih človek tišči v sebi. Ali ti kakšna oseba povzroča probleme, ti gre na živce, imaš kakšne druge trajne probleme? Telo nas skuša zaščititi pred vsem tem in se avtomatsko napihne. Rešitev je v meditaciji, ali rešitvi teh problemov.

Poskusi z 5:2 ali pa še bolje 4:3.

5:2 je bolj počasna, 4:3 je hitrejša ampak malo bolj utrudi. Jaz sem od začetka leta že na -14kg in -8cm v pasu

Koliko si stara, sploh ni pomembno. Če manj ješ, shujšaš.

40+.
Nabralo se mi je za ene 10 kg viška, ki z nobeno dieto, omejevanjem, spremembo prehrane, zmanjšanjem vnosa kalorij (to je delovala le izredno kratkoročno, potem se je telo/metabolizem prilagodilo in vrnilo vse nazaj), nekim zmernim rednim gibanjem … ni premaknilo niti za gram. Z vsem trudom sem teh 10 kg viška komada držala na vajetih, da niso postale 20kg.
Potem en dan sem si rekla. Klinac, sprijazni se, da suhica več ne boš. Ampak naredi neko spremembo, da boš saj fit in čvrsta. Sem se vpisala na fitnes, redno (6x tedensko) vadila, najprej sem dala fokus na mišično maso, po pol leta šele pridala več kardio. Ene dva, tri mesece sem imela občutek, da se redim, ampak sem vztrajala. Po pol leta sem začela opažat nekaj lepega. Po 9 mesecih sem si postala blazno všeč. In po enem letu izgledam na fitnesu najboljše od vseh žensk, tudi tistih 20 let mlajših. V kg sem izgubila morda max. 2-3 kg, ampak konfekcijska številka je padla iz slabe 40 na 36. Vse le z vadbo, prehrane nisem spreminjala v ničemer (in je tudi ne mislim, ker takega dosmrtnega odrekanja zavestno nočem), le dodala sem en velik in močan proteinski napitek takoj po vadbi (v začetku nisem, samo sem bila zelo šibka, omedlevična, mrzlična in je bilo kar nujno). Zdaj imam občutek, da bi teža še kar padala (zaradi povečane mišične mase se je metabolizem močno pospešil), pa tega ne želim in celo jem malo več, kot sem prej.

Kaj je zakisano?
Kri? Sigurno ne. Preveri v laboratoriju.
V želodcu je pa veliko kisline to pa. Vedno.

Shujšal swm 20 kg.Prav fajn se počutim,pa veliko pripadnic lepšega spola se za menoj obrne sedaj.
Se splača manj jest.

Pozdravljeni!
Prosil bi vas za pomoč. Odločil sem se za hujšanje, vendar ne vem kako naj začnem. Za vadbo bom uporabljal kolo (zunanje in notranje) uteži in tekel bom 2x na dan cca 3 km (seveda vmes tudi hoja). Bolj me skrbi glede prehrane. Prebral sem da moram paziti, da bom jedel hrano z nizkim glikemičnim indeksom, paziti pa moram, da ta hrana ni preveč kalorična. Ugotovil sem tudi, da ne smem jesti hrane, ki vsebuje samo OH, zaradi hitrega občutka lakote in da moram popiti okrog 4l vode. Prosim vas, da me popravite, če sem kaj narobe povedal in da mi dodate nekaj dejatev, da lahko lažje shujšam. Čaa hujšanja želim končati do božiča, oz. če je treba do popolne postave čakati več časa bom počakal.
Imam še wnp vprašanje, ki sw sliši nemogoče: kaj naj naredim, da mi izginejo strije oz. kako jih narediti manj vidne?
Še nekateri podatki.:
Masa: 95 kg
Višina: 185 cm
Starost: 14 let
Želena masa: 75 kg
Hvala za odgovore.

In zakaj po 18h ne sme jest? Zakaj ne po 17h? Ali po 19h? Zakaj ravno 18h? En pameten razlog prosim.

Vedno je isto in velja za vse; pij veliko vode, jej veliko sadja in zelenjave ter ne pretiravaj s tekom in utežmi če tega nisi prej nikoli delal, raje postopoma povečuj aktivnost medtem ko se prehranjuješ bolje. Kalorije so vse. Pozabi glicemišni indeks ali pa uro kdaj moraš jesti itd.. to govorijo le ljudje, ki se jim ne sanja o vplivu hrane na telo.

Vsakic ni resitev da nc ne jes..jst sm lepo shujsala da sem nadomestla zajterk in vecerjo z enim ful dobrim sejkom ki ima lih toliko kalorij kot jih more obrok minimalno mora imet 🙂
Supr res..sm se matrala z telovadbo pa nc 🙂

New Report

Close