“Shedding” faza ali agresiven napredek?
Spoštovani dr. Kralj,
star sem 34 let in ne morem verjeti, da gre zgolj za androgeno alopecio.
Pred 2 leti in pol se mi je kmalu po 6 mesecih obdobja esktremnega stresa začelo redčiti lasišče, nakar sem naslednjih 9 mesecev uporabljal zgolj minoxidil, stanje se je izjemno hitro poslabšalo (priloženi fotki, 1. dan in nato pred zaključkom uporabe Minoxidil, PRVE 3 SLIKE V VRSTI).
Zadnje 4 mesece redno jemljem Finasteride (Proscar) 1.0 mg približno, ampak lasišče se mi nenadzorovano dalje redči, dobesedno iz tedna v teden opažam vse manj las in več vidnega lasišča.
Naj dodam, da od decembra 21 in v januarju 2x mesečno uporabim iglicni valjček.
Bil sem pri 2 dermarologinjah, ki sta le v manj kot 2 minutah odslovili z diagnozo AGA in da je to naravno. Tako se je zaključilo.
Zanima me zgolj vaše mnenje – ima sploh še smisel vztrajati, ali sem pač enostavno t.i. non – responder na karkoli?
Spodaj priložene spremembe po Minoxidilu, v spodnji vrsti pa zadnje 4 mesece Finasterida in posebej slika današnjega dne, kjer se mi je v zadnjem tednu dodatno “dvignilo” lasišče.
P.s. veliko spremljam napredek uporabnikov na forum Reddit, kjer ima ogromno ljudi po določenem času min, fin izjemne rezultate, mnogi poročajo o začasnem poslabšanju pri finasteridu in monoksu, ampak noben ne kaže tako slabih rezultatov.
Najlepša hvala in vse dobro vam želim.
Pozdrav!
Finasteride potrebuje več kot 6 mesecev za učinek. Je pa res, da okrog 15% moških nanj ne reagira. Če je porast nežnih las , ko se lasišče osvetli, potem je učinkovit in se nadaljuje s terapijo.
KOt sem omenil so redki ki nanj ne reagirajo.
Dejansko pa iz slik lahko potrdim da gre za androgeno alopecijo.
Lp