Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje sex med nosečnostjo

sex med nosečnostjo

No … pa naj načnem še to temo. Torej! Na onem drugem forumu sem prebrala, da sex med nosečnostjo ne škodi oz. da ni nobene nevarnosti. Samo … hm … no ja … sej zna bit, da bo spet neumno vprašanje, pa da se spet sekiram brezveze … samo vas morem vprašat … :))))

Včeraj sva z mojim dragim prvič sexala odkar sva zvedela za nosečnost. Sicer se mi je on poskušal približati že prej … samo sem vedno našla kak izgovor oz. mi s temi bolečinami v trebuhu ni bilo ravno prijetno. No … včeraj … kočno … po enem tednu … sva. Seveda sva se zadeve lotila počasi in skoraj malo v strahu … ampak nekako je šlo … Ampak nekje vmes je mene močno zaskelelo v trebuhu … in moram priznati, da sem se ustrašila.

Kaj pa ve? A ste sexale brez problemov od prvega dneva nosečnosti?

LP, Bgv

Hojla…

Spet jaz 🙂

Jah tako je. Želja po seksu je sicer neprimerno manjša, kot je bila pred nosečnostjo, kadar pa že seksava je čisto noro.
Je pa res, da na začetku, ko nisem bila prepričana, če je v redu, da sploh seksava me je vse nekaj bolelo in peklo – tako da, vse je v glavi – škodi pa nič (če seveda nosečnost poteka normalno…)

Pa lep pozdravček

Naj ti povem da čisto normalno ni bilo, ker je mojega takoo zelo skrbelo da sva na začetku bila zelo previdna. no sedaj je pa najin sex-ga skoraj ni več. Pa sem se na začetku sekirala pa mi je bilo hudo ampak mislim da bova kasneje vse not prinesla. Je pa res da imam za 26 tednov nosečnosti precej velik trebuh.
polonca

:))) No … upam, da bo res kmalu vsaj približno tako kot po starem … :)))))

Lp, Bgv

Ojoj … no … jst vseeno upam, da bova vsaj enkrt vsake toliko … … … Sicer pa … opažam, da je pri meni želja po sexu zelo zelo majhna … :(((( MOgoče zaradi samega strahu … ali pa zaradi zmešanih hormonov … :)))

Lp, Bgv

Tako kot včasih,verjami mi še lep čas ne bo- šele po porodu. Jaz teh težav nisem imela, imel pa jih je moj možek. V bistvu sem ga morala včasih dobesedno prisiliti, da sva opravila to čudno stvar, ali pa se je sam zraven spravil takrat, ko sem ga kakšna dva dni provocirala. Zakaj pišem, da jih nisem imela? Sem v 7 mesecu-torej še vedno noseča in totalno brez odnosov od UZ , v 20 tednu. Šla sva vsa ponosna na UZ v prepričanju, do mo otroček pokazal kaj skriva med nogami, pa sva na to kar hitro pozabila, ko mi je gin. začel pripovedovat kaj vse mi je v bodoče prepovedano zaradi spodaj ležeče posteljice. Seveda je najprej prepovedal sp. odnose, kasneje pa še napore,itn. Žal pa ni dodal, da ne smem sesati, pa likati, itn
No naj ti povem, da ta abstinenca ni lahka.Mene pogosto mučijo zelo podrobne sanje in ko se zbudim sem čisto zmešana, ker pogosto ne vem ali je bilo res- ko bi vsaj bilo. No mojega dragega, pa se tu in tam le usmilim in proti pričakovanju se čisto nič ne pritožuje.
No čemu ta roman! Nimam te namena strašiti, rada bi ti sporočila le, da uživajta dokler se da, ker verjami mi moj januar(datum poroda) je še blazno daleč. UŽIVAJTA in LP

No, naj še jaz pristavim svoj piskrček. V prvi nosečnosti sem imela cerklažo zaradi prekratkega materničnega vratu in spolni odnosi niso ravno priporočeni. In je bila suša – do konca oz. do 6 tednov po porodu. Meni se je kar trenalo, moj možek pa je bil čisto kul! Bilo ga je strah, da se ne bi otročku kaj zgodilo. Pa kaj čmo, upam, da bo sedaj v drugo boljše!
Uživajte, se beremo!
T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Če ti povem po pravici se nama je žal zgodilo obakrat, ko sem bila noseča, da nobenemu od naju ni bilo kaj dosti do sexa. Jaz sem bila non-stop utrujena, pa tudi pasalo mi ni, še posebaj naprijetno mi je bilo, ker me je nožnica skelela med sexom, kar ni nič neobičajnega so mi dejali. Nožnica zaradi večje kličine krvi nabrekne in je precej bolj občutljiva. Eni sicer zaradi tega še bolj uživajo.
Tako sva nekaj časa še enkrat na teden, približno od petega meseca pa ne več.

PS: Je bilo pa po prvem pregledu po porodu (6 tednov po porodu) toliko bolj divje. Po prvem rojstvu nisva upala sexati dokler ginekologinja ni povedala, da je vse v redu. Po drugem porodu se pa nisva obotavljala tako dolgo.

jaz priznam da bi skoz. Prve tri mesece mi je bilo sicer slabo, tako da ni bilo želje. Sedaj smo pa v šestem in potreba je velika. Nikjer še nisem slišala da bi bilo prepovedano, samo položaji so drugačni.

Tudi jaz sem imela prvih par tednov totalno paranojo. Zdaj sva se le opogumila. Mislim pa, da tako redno ne bo, kot je bilo. Strah me je, da bi lahko slo kaj narobe.

http://www.lubica.net/gaby/blog

Očitno je, da se stvar spremeni. Pri meni je bilo vse zmešano. najprej sem kljub slabostim imela kar močno potrebo, a me je še največkrat premagala utrujenost. V drugem trimesečju, ko so vsi ‘strokovnjaki’ obljubljali pokanje od energije, pa mi je začel trebuh že tako rasti, da je bilo kljub želji, to početi vse težje. Pa še mož je bil največkrat v strahu, da ne bi kaj otroku naredil. Mene sicer tega ni bilo strah, so pa zaradi prevelikega trebuha ostali samo določeni položaji, ki meni niso zadostovali. No, zdaj pa mi pravijo, da imam spodaj ležečo posteljico: torej bo treba še malo potrpet al pa poiskat kak drug način za te užitke. Sicer pa, če je partner razumevajoč, sploh ni konec sveta. Pomislite na seks, ki vas še čaka, in na tiste številne pare, ki tudi v ‘normalnih’ pogojih ne seksajo več kot enkrat na mesec. To je kriza.
Pazite nase.

Hej,
pr men je blo pa tkole: na začetku sva se malo obirala, nekak nisva upala, potem pa sva začela seksat po starem, ko je rastel trebušček, smo prilagajali polažaje, pa je šlo. Moram vam povedat, da sem med nosečnostjo imela take orgazme, da se mi še zdaj včasih kolca po njih (pa tudi zdajšnji so kuuull! :))). Torej počnite to, kar vam paše, možički so v tem času najbolj pozorni!!. e kdaj pomišljate bi-ali ne bi, se spomnite, da bo post še po porodu pribl. mesec dni, pa neprespane noči, jok, zamašen nosek . . .. – raje dajte kar zdaj.

Veliko lepega vam želim in LP.

Glb. Meni je pasalo vse do konca nosečnosti. Nisva imela nobenih ovir, se pač prilagodiš. Če ti paše seksaj, razen, če ti ginekolog odsvetuje.

Bi pa rada zvedela kako je s seksom po porodu še od katere…. pri meni ni več isto 🙁

LP

Čao!

Prve tri mesece sem bila ful utrujena, pa v trebuhu me je non stop neki špikalo in sva zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelo malo oz. skoraj nič sexala! Zdej pa (18. teden) se mi pa kar neki sexa in noben od naju nima glih strahu pred tem ali je to dobr ali ne! Seveda, da je! Drugače pa otrok ne bi bilo! Možek sicer mal cvikne na čase, ampak ga jaz hitro pomirim, da dokler je zame vse OK, potem je OK!

Sexal bomo pa dokler nama bo trebuh to omogočal!

LP; Špela

Špela Č

Mi smo čisto do konca – trebuh gor al dol :))

New Report

Close