Najdi forum

Sesut bioritm

Tocn tak!

Eno noc sem bedel do 6h zjutri k nisn mogo zaspat .. pol sn pol dneva prespal .. zej se vlece pa ze kake tri tedne .. bedim do 4h, 5h, 6h, 7h .. spiam pa vcasih tud do 5h popoldne .. in vedn bolj sn utrujen, ker tist spanec ni prav spanec. Vsi mim laufajo, brat pa sestra muzko suceta, svetloba.
Zle sem se dokaj budn .. zuni ze pticki pojejo in dani se jst pa se vedn bluzim po hisi in ne vem kaj bi pocel .. sux .. cez par urc bom pa spet v komo pado do popoldneva 🙂

Torej .. kak je najlazji nacin bioritm nazaj v “normalo” postavit? Sam ne mi rect naj grem ob 20h al pa 22h spat, ker pac ne morem na silo spat! No lahko bi, sam se mi ne da v postli lezat pa cakat kdaj bom zaspal .. jst grem spat, ko se ocke ne dajo vec odpret po naravni poti 🙂

Hvala Hvala Hvala 🙂

Btw .. sej to se mi je ze dogajalo .. sploh takrat, ko sem mel popoldne pouk, sam ni blo tak hudo, ker sem mel dopoldne mir.

Dobro jutro za vas in lahko noc zame 🙂

papa

poznam tako situacijo…jaz osebno tudi hodim spat ob 7h…ponavadi tudi okoli 9h…na sreco imam mir in lahko lepo spim do ene 17h…nekajkrat sem tudi poskusal spet preit v obicajen cikel spanja…in to tako da sem zacel hoditv vedno pozneje spat (se pravi 11h…13h…dokler nisem prisel do nekje 23h…se pravi sel sem en krog okoli:)…samo naj ti povem da meni osebno to ni pomagalo…zdrzal sm najvec 1 teden in potem se je spet zacelo…zacel sem spet hodit spat ob 1h…3h…in prisel na stanje ki sem ga napisal na zacetku:)…

Zdravo!

Svetujem ti da se oprimeš kakšnega dela! Od ležanja boš začel definitivno smrdet.. Ko boš prvič v življenju naredil kakšno korist-
boš tudi spal v normalnih urah – scerkljanec!
Pejt popoldne ven na zrak- ne pa se smilit sam sebi !

Sem prepričana, da si eden tistih, ki cele noči presedijo pred računalnikom oz. na internetu. Dokaži sam sebi, da si frajer, popoldan pojdi kolesarit, plavat, igrat košarko ali kaj drugega, pa se boš utrudil.

Vem, da so počitnice, ampak zato ti ni potrebno bit pokonci do 6h zjutraj.
Vedi pa tudi nekaj: nikoli ne moreš spanja nadoknadit za naprej ali za nazaj. To je dejstvo.

Spravi se k sebi, pamet v glavo in začni kaj delat!

“ne pa se smilit sam sebi”?…fotr…to si popolnoma brezveze napisal…tukaj smiljenje samemu sebe nima popolnona nic vmes…in soncnica…stvari ki si jih nastela lahko delas tudi ponoci…no…mogoce edino plavat je malo tezko…in “dokazi sam sebi da si frajer” tudi ne spada sem…poskusite enkrat tako…pa boste vidli zakaj se gre…

Hmm .. da se oprimem kaksnega dela? Heh .. kaj pa mislis, da pocnem takrat, ko se zbudim .. oz. me ze prej zbudijo domaci, ko mi skacejo v sobo pa mi tezijo, ce mislim kr spat. Doma mam vedn dost dela tak, da mi ne prav, da sn kak scartlanc or something.

Smilim se pa tud ne sammu seb sam rad bi reso tale moj blem tako, kot ostali na forumu .. njih pa ne skurcas ane?

EEEEEEEEERRRRRRRRRR you’re wrong. Ker ne morem spat pocnem miljon stvari vmes .. berem knjige, igram kitaro, risem, se dol ulezem pa poskusim zaspat (ne gre:), zjutri pelem psa na sprehod, tudi na racunalnik grem kdaj pa kdaj ja, celo tv pogledam .. nikakor pa nisem skoz za racunalom.

Frajer? :))) Hvala za kompliment 🙂 Kolesarim, igram kosarko, rolam, hodim an treninge … torej res .. hvala 🙂

Heh .. mogoce bi celo plaval lahko 😉 .. ce bi se le lahk pritihotapo do sosedovga bazena ;))

Jep jep … je tezko.

Razmisljam, ce bi domacim reko, da me naj en dan zbudijo ob .. recimo 10h .. pa da me pol cel dan drzijo pokonci (da ne bom zaspal) in bom potem mogoce zarad utrujenosti prej sel spat .. in me pol vsak dan zbujajo pol ure prej recimo .. pa bom prso mogoce do normalnga spanca ..

matr je fajn ponoc spat! .. to ugotovis sele, ko spis enkrat podnev! Socustvujem z ludmi, ki delajo ponoc.

Hellow!
Ej, G, jst sem ista. Največje težave sem imela v srednji šoli, ko sem bila v dijaškem domu in cimre so tako hitro zaspale, jsz pa sem bila pokonci do 3h vsako noč (seveda zjutraj ne in ne vstat- nisem mogla. Tako sem kakšen dan prespala in se zvečer šele zbudila). Tudi učim se vedno ponoči (zjutraj vedno zaspim pred knjigo oz. niti ne pomislim, da bi mogla vstat in se začet učit…)
Ej, ti si full podoben meni. Moram rečt, da če grem zlo pozno spat (oz. proti jutru) in da me potem kdo čez par ur zbudi… ajoj- sem živčna še cel dan…
Če pa povrh tega še nič pametnega ne delaš pa sploh si še brez volje (to ne pravim, da si ti!).
Probaj vstat vsak dan ob isti uri- začni nekje popoldan, potem pa vstajaj vedno bolj zgodaj in probaj obdržat ritem. To je seveda samo moj nasvet, ki meni ni uspel 🙂 Vspodbuda pa taka, a?! Npr. ko je bil vikend in kakšen žur in smo zgodaj zjutraj prišli domov… se mi je vse pokvarilo).
Ne vem, upam, da ti bo uspelo.
Oglasi se še kaj!
LP

Izgleda, da sva s fotrom nekomu stopila na rep. Najbrž sva že oba prerastla najstniška leta, da takole gledava na tvoj problem.
No, z leti vse mine.

no fajn, sm ze mislu da sm edini! jst sicer imam tolko “samokontrole” da grem spat ko se zdani! ustajam pa okrog 12-14h! no ja glede na tebe G lahko niti nism kriza ma mi vseeno ni blo fajn! pole sm pa en dan probu ustat ob 8h in sm v bistvu caku na 12h da se zbudim :))) no sej ne tko hard ampak… na racunalniku se mi ni dalo bit, na TV ni ITAK nikoli nic, brat je se slabsi kot jaz in spi… tak ku ti je G 🙂
no in to mi je uspelo tri dni pol sm se pa vrnu na pejsnje stanje ker zjutro preprosto NI KAJ DELAT!!! mogoce bom vseeno probu se enkrat… tata itak dela, mama tudi, brat spi ampak se zbudi sele ko vzleta poleg njegovega okna raketa,… bom ma muzko nabivu 🙂
LP

Moje sozalje, ce sta prerasla najstniska leta. Jst bom tudi na zalost kmalu mimo.

Ja, ocitno nista vidva nikoli mela taksnega ‘problema’ in samo dajeta neumesne pripombe.

Hvala za nasvet .. bom poskuso .. mogoce mi pa celo uspe 😉

Ko pravis, da se ucis ponoci .. heh .. jst sn isti .. podnevi se sploh ne morem je prevec motecih dejavnikov poleg 🙂 Zvecer je pa lepo mir.

Aja .. tak btw .. danes sem se poskuso vstat ob 12h .. nep .. no way .. spet ob 17h in se povrhu cist nenaspan :\ Danes grem pa res prej spat .. si bom z glasbo pomagal .. mogoce mi bo pa le uspelo zaspat.

papa

Heh .. ne muske nabijat .. to mi ta tedn pocneta brat pa sestra .. zbudim se ne .. sam se bolj tecn sn 🙂

Ej, stari, vem, kak ti je! Dej poskus skakšnimi vajami za pretok energetskih poti, pa joga in te fore. Jest tudi nism mogla ful dolgo zaspat, pol sm pa začela delat te vaje ( po približno 10 minut vsak zvečer – čim več, tem boljše) in pol čez neki časa sm tudi hitreje in lažje zaspala. Zdej jih delam vsak dan že kšne 4 mesce in ti povem – spim kot dojenček!! :))
Good luck ( & good night!) !

Sam sem se spravlal k meditaciji … sem si sposodo dolocene knjige v katerih ni blo napisanega nic konkretnega. Najraje bi se vpisal na kak tecaj .. ti so pa precej dragi ..

Joga .. hmmm .. i like 🙂 .. kje in kako bi se je lahko ucil?

Živjo G.!

Poslušaj-najbolj me razbesni ko vidim današnjo mularijo- neprespano, brezvoljno,ki ne ve kaj bi sama s sabo?
Poskusi si dobit kakšno počitniško delo- tako boš lepše spal, nekaj zaslužil- skratka – imel boš cilj pred sabo.
Če bo službica zanimiva ti ne bo prav nič težko zvečer ob 9-ih ležat v postelji in se matrat zaspat. Par dni- potem ne bo več tega problema. Zakaj se pa s starši ne pogovoriš o tem problemu? Očitno je fajn še mal popoldne dremat..

Na jogiju 🙁

Živjo G!
Vidim, da določeni tukaj ne jemljejo tvojega problema resno. Ker si boš sam težko pomagal, mislim da bo treba k zdravniku. Človek se mora naspati ponoči, ker se večina dela pač opravlja podnevi, problem pa so seveda nočne službe, ki pa tudi morajo biti. Brala sem težave nekega vratarja, ki je delal ponoči in po parih letih dela je imel že obupne probleme z zdravjem. Zato se potrudi, da boš stanje normaliziral.
O svoji nespečnosti ne smeš preveč razmišljati, ker podzavest zelo vpliva na vse kar se nam dogaja. Če cel dan razmišljaš, da ne moreš ponoči spati in da boš šel spat zjutraj, se ti to tudi res zgodi. Poskusi si premikati svoj urnik spanja za eno uro. Če boš kar takoj ruknil na normalo, boš kmalu obupal. Zato pojdi “zjutraj” eno uro prej spat, budilka pa naj te zbudi tudi eno uro prej. Pa sva že dobila eno uro podnevi. Sedaj pa na delo. Pozabi, da si zaspan in poskusi izkoristiti vsako minuto. Da se ne bi vlačil po stanovanju(tv, računalnik ipd.), vzemi kolo, žogo za basket ali nogomet in zgini na igrišče. Da te do desetih zvečer ni domov. Ko boš pridobil že več ur, delaj doma. Ker verjetno ne boš pomival posode(lahko pa tudi), operi avto, zalij vrt, pometi dvorišče, pomagaj očetu pri “moških” opravilih ipd. To ponavljaj vsak dan. Če se boš valjal doma ali v gostilni, ne bo nobenega učinka. Punce imamo rade energične fante. Ko boš šel v službo, moraš biti vajen dela in dnevnega bioritma, da te ne bo zadela kap.
Sama sem zaradi izpitov tudi hodila spat sredi noči in zaspala dve uri kasneje. Kar bala sem se iti v posteljo. Na srečo sem imela dovolj energije še za cel dan, toda to ne bi šlo v nedogled. Ko sem dočakala zaslužene počitnice sem pa začela s fizičnim delom. Čez dan poliranje stanovanja in kuha, zvečer grem najprej na par km teka, nato pa igram basket s takimi kot ti. Ni lepšega občutka kot večerna “crknjenost”. Ker bi moja glava ob polnoči rada še kar delala, spijem mleko z medom, preberem kakšno stran v knjigi(ne študijski, seveda) in ko mi oči že padajo skupaj, ugasnem luči odprem okno, premislim dan in se veselim naslednjega in že me premaga utrujenost……

Če moji nasveti res ne pomagajo, pojdi k zdravniku. Vedi pa, da se brez muje še čevelj ne obuje.
Želim ti veliko nočnega spanja.

Dej, čak, morm se pozanmat, kak je naslov une knjige, ker sm že mau pozabla ( vaje ti sčasoma kr pridejo v kri). Povem ti čez nekaj dni, OK?
Don’t give up!!!!!
Čau 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close