Najdi forum

Hm…bom napisal se svoje izpoved.
Danes sem odrasel mlad moški z izredno slabo samopodobo, večkrat poiskusam ugotoviti kaj je narobe z menoj? Šolo imam končano, družbe se izogibam v velikih ovinkih prijateljev nimam, v najstniških letih sem se veliko opajal z različnimi substancami itd… imam službo, punco s katero se želim poročiti. Nekje v meni je pa nek črn človek ki bruha na dan v mojem obnašanju, v mojih fantazijah pri spolnosti … Pri teh analizah ko poskušam samega sebe spravit v neke normalne tirnice življenja, večkrat premišljujem kaj je narobe z mano…je možno da vse izivra iz mladosti med 9…do 13…14 leta ne spomnim se točno. S sestro sva si delila sobo, ona je bila pet let starejša in večkrat sva skupaj tudi spala in počela neprimerne igrice. Nikoli ni prišlo do penetracije. Zanima me ali je možno da je to vplivalo na moj duševni razvoj? na moje presoje pri spolnosti na moje obnašanje itd…ali so to nedolžne stvari? ne vem…samo rad bi vedel če je to tudi eden izmed vzrokov moje duševne nestabilnosti? si lahko kako sam pomagam? Nekoč sm povedal staršem, ki me pa se dones zaradi tega zafrkavajo da sm si vse izmislil in da sem hotel očrniti mojo sestro in raje recem da sem si res …

Predlagam ti, da si prebereš knjigo Ne recite temu ljubezen, ki je pravkar izšla pri založbi Viva…

Spoštovani neimenovani gospod,

vaše razmišljanje gre v pravo smer…
V vašem otroštvu in doživetjih, ki so vas travmatično zaznamovala s sramom in gnusom ter občutki krivde, ki se jih še kar ne da sprati, je skrit marsikateri odgovor. Ne vem, ali je bila opisana izkušnja prva in edina taka, tudi ne vem, kaj je bilo v vaši družini, da je do tega sploh lahko prišlo, vsekakor pa je to bila zloraba vas.

Velik del takih doživetij se da predelati v odnosu – s punco, če je tam ena varnost, ena odzivnost in sočutje (verjetno sta se našla, ker sta si nekje v globini tudi na tem nivoju sorodna…). vse pa se začne s pogovorom – iskrenim.
In poslušanjem svojega telesa, ki se sedaj skuša na način spolnosti izraziti vse krivice, ki so šle čezenj, pa jih ni bilo mogoče ustaviti, ni še bilo prostora jih izraziti na drugačen način. Vaše telo tako govori, da je tam še nekaj bolečega in nepredelanega in skuša na ta način “sprati” s sebe ta madež, a žal to ne deluje – ne opere vas, le še bolj umazanega se počutite nekje v globini…

In če boste ugotovili, da to dvoje ne zadostuje, da je bila izkušnja premočna, potem poiščite pomoč strokovnjaka – terapevta, ki jih je v Sloveniji kar nekaj. Če napišete, iz katerega dela Slovenije prihajate, vam lahko odgovorim tudi s kakšnim kontaktom.

Vse dobro in pogumno naprej!

Verjetno sem morala prebrati vašo izpoved, da se mi je nekaj izkristaliziralo. Imam podobno zgodbo, le da v njen žal nastopam v vlogi starejše sestre. Ko sem bila jaz stara nekje 9-12 let, on pa 7-10, sva se šla take igrice. Ni prišlo do penetracije, sem se pa drgnila ob njega. Zmeraj sem bila jaz pobudnica. On pa je včasih želel sodelovati, včasih pa ne. Rekel mi je, naj neham, da ga boli…Ni mi jasno, odkod sem sploh dobila ideje za take igrice. Kolikor se spomnim, sem prvič videla slike spolnih odnosov šele okoli 11. leta.
Grozno mi je!!! Zakaj sem mu to počela??? Kaj če sem mu s tem povzročila težave? Bliža se 30im letom in še nikoli ni imel resne zveze. Pravi, da nobena ženska ni vredna, da bi se trudil in ukvarjal z njo dlje časa. Mislite, da bi se morala pogovoriti z njim? Kaj naj mu sploh rečem, da bi mu bilo lažje? Kako naj vem, ali se vsega tega sploh spominja?

Pozdravljena!

Vesela sem, da je tudi taka zgodba, kot je opisana zgoraj. Iz tega se razvidi lahko, da si tudi ti verjetno bila nekoč zlorabljena in si ta vzorec prenesla na brata. Od vsega tega, seveda ima on travmo in na zavestnem razmišljanju, ima v glavi to, da nobena ženska ni vredna njegovega zaupanja, njegovega truda in še česa.

Predvsem bom vprašala, se želi sploh pogovarjati o svojem pogledu na ženske? Si želi, da bi nekoč v prihodnosti imel stik z žensko ali to po celi črti odklanja? Če se ne želi, morda še ni pripravljen razrešiti svojo preteklost in vajin odnos !
Če boš že načela to temo, je potrebno vedeti, da boš lahko naletela na hlad, gnus ali odpor do vajinega bratsko – sestrskega odnosa. Lahko bo tudi zasovražil tebe, ker si načela to temo.
Vedeti je potrebno, da so to teme, ki še vedno pri ljudeh naletijo na ” gluha ušesa ” ali odpor. Lahko ves poskus pri vaju naleti na še slabši odnos!

Previdno in srečno!

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

New Report

Close