Najdi forum

Šest splošnih zmot o varanju

Draga Zarna
Po vseh mesecih prebiranj tudi tvojih debat,komentarjev,obsojanj na razlicne izpovedi razlicnih ljudi,ki so izpovedovali svoje zivljenske zgodbe- sem jaz,ki sem v resnici doktor razumela le to,da ti ne razumes o realnem zivljenju dosti.
Bog ne daj,ce si slucajno sama v stroki in ce se k tebi ljudje zatekajo po nasvete- ker nimajo moznosti ozdravitve:)( psihicne se razume:) )

P.s.ker pa si tudi ti ocitno prebrala moje izpovedi in pa mnenja in NEOBSOJANJA tudi tistih,ki so kdaj varali – BI MORALA RAZUMETI,DA ZAME ZIVETI NE POMENI VARATI!
Zivim pa POLNO,ZADOVOLJUJOCE ZIVLJENJE,SPROSCENO Z VSEMI LJUDMI,KI JIH IMAM IN KI ME IMAJO RADI, IMAM KRAAASNE ODNOSE Z MOZEM,OTROCI,VNUKI,NA DELU S SODELAVCI…
NIKOGAR NE SODIM IN NOCEM BIT SOJENA

P.s.s.zdaj pa hiiiitro pojdi analizirat za nazaj vsa moja dohtarska ,neslovnicno napisana mnenje ze,ko si taaako zelo zaposlena:)
Se prav veselim tvoje debate ker ne,ne bos se me znebila tukaj na tem forumu,na njem sem od kar so ga ustanovili:)

Igraj se ,igraaj- ker imas le to prav po mojem mnenju,da iz oci v oci bi bilo pa VSE DRUGACE

LP

Ne govorim o tvojem življenju, ali je polno ali ne. Ampak da ti ne veš ničesar o mojem, ampak samo na podlagi tega, ker ne varam, trdiš, da ne znam živeti, da imam prazno življenje in sem zagrenjena.
Doktorski naziv ti očitno v spremljanju debate popolnoma nič ne pomaga.
Prav tako se te nihče ne skuša znebiti.
Ali res ne obsojaš – hm, ne bi rekla. Mene zelo obsojaš oziroma mi sodiš.

Iz oči v oči govorim enako kot tukaj gor. Ne vem, kaj hočeš povedati s tem. Da ti ne bi upala v oči povedati, da mi varanje ni všeč? Jaka muda.
Sploh pa, če možu nisi iz oči v oči povedala, s čim vse je zapolnjeno tvoje življenje, si zadnja, ki lahko drugim očita strahopetnost.

Noces in noces slisat ( brati:)). da moj moz ve o mojem vec kot 10 letnem varanju, da pac v mene ne vrta obsedeno z ljubosumjem,ker tega sam v sebi ne cuti- kar pa ne pomeni,da me ne ljubi.
Ve- in to je to…
Mogoce pac nimamo vsi ljudje takih problemov sami s sabo kar se tice telesnih stikov,spolnosti…kot jih imas verjetno ti?
Mogoce cutimo, dozivljamo medsebojne odnose enostavno DRUGACE od tebe? Mogoce je lestvica postavljenih vrednot glede na vrstni red pri drugih pac DRUGACNA kot je pri tebi?

Ljubica zlata- jaz tebe nisem nikoli obsojala , sem pa te malcek morala dregnit tja,kjer samo sebe noces videt:)

Zdaj pa mi res ne rabis vec odgovarjat- ti pac zivi tvoje zivljenje kot ti sama zmores in znas. In ne sodi vec tistih,ki zaradi sebi znanih razlogov pac varajo…

Mene npr.ne sodijo ne moj moz,ne moji odrasli otroci, vsi zivimo srecni v strpnosti in medsebojnem razumevanju…

In jaz ne sodim njih

Zarna- kaj bi pa ti in ostali moralisti porekli na to,da eden od mojih sinov ima ze dva otroka, drugi sin pa sedaj s svojim partnerjem isce nacin za posvojitev njunega?

Se to- moja hcer se je lansko leto preselila in porocila Indijca…zivela bo v drugi kulturi,z drugacno vero,z drugacno lestvico vrednot glede na naso- ali naj jo tam po tvojem mnenju zacne vsilovati ostalim ljudem?

Razlicni smo si…

TO JE ZIVLJENJE ZARNA…

“Zivim pa POLNO,ZADOVOLJUJOCE ZIVLJENJE,SPROSCENO Z VSEMI LJUDMI,KI JIH IMAM IN KI ME IMAJO RADI, IMAM KRAAASNE – ZLAGANE – ODNOSE Z MOZEM,OTROCI,VNUKI,NA DELU S SODELAVCI…

Upam, da »doktorica« ni odraz stanja našega (visoko)šolskega sistema, sicer lahko sklepamo, da univerza neselektivno proizvaja polpismene doktorje znanosti, z nizko osebno integriteto.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

@žarna

Ne, popolnoma narobe ste razumeli, kaj skušam povedati. Je vse zapisano višje, preberite ponovno. Še posebej podane povezave.

Na vaš ostali zapis pa: Kot prvo, kakšen smisel ima živeti v partnerstvu z nekom, ki se mu ne upa povedati niti za ceno čevljev?
Partnerstvo bazirajoče na lažeh, naj si bodo še tako majhne in bele (kvazi “dovoljene”..) ostaja lažno partnerstvo. V odkritem partnerstvu ni prostora za laži.
Vsaka najmanjša laž onemogoča iskrenost.. in partnerstva, ki ne premorejo odkritosti, so le navidezna partnerstva. Ples v maskah sredi Potemkinove vasi.

In nenazadnje: Kje je potem ločnica med belo lažjo in lažjo?

De omnibus disputandum..

Niste objavili mojega odgovora Zarni:),pa bom cisto na kratko povzela:)
Ko si mene za nazaj sla prebirat si se empatirala le v tistem,kar se sama v sebi nimas predelano:)
Midva z mozem enostavno ne dajava taaaaksne pomembnosti zvestobi,ok? On ni copata ce ve,da imam ljubimca. Ne pomeni,da me ne ljubi , ker ni ljubosumen in ,ker mu ni prioriteta rinit v mene kje,kdaj in s kom sem delila delcek sebe. In isto velja zame- ljubim ga,spostujem ga, krasen moski je, hvalezna sem ,da je prav on moj moz in oce mojih otrok. V hitrem in stresnem zivljenju nama je obema vazno le to,da sva skupaj in vsak po svoje srecna, da sva si v oporo.
Zdaj- to pac ni vam znana formula, vi pac tako custveno in spolno nebi zmogli funkcionirati kot trdite- vredu je,kdo pa vam kaj zameri? Pac funkcionirate le v brezpogojni spolni zvestobi…
O zvestobi na splosno pa v vseh vasih kilometrskih vecletnih debatah ne boste prisli do konca 🙂
Naj vsak zivi kot zmore in kot zna- zrcali pa se itak v sreci najbliznjih in jaz ko jih ze cist siva opazujem sem srecna,ker so vsi SRECNI.
Toraj sem do sedaj zivela in delala prav.

Na stiri oci bi ti tudi jaz povedala vse,kar sem kdaj na tem forumu napisala- nicesar v mojem zivljenju me ni sram in nicesar ne obzalujem.
P.s. zivim pa cez 30 let tiiiiiisoce kilometrov vstran od Slovenije in slovnica ter sumniki mi res delajo probleme neglede na moj dohtarski naziv,ki se ti zmerom lezi na zelodcu( saj bos ga dosegla tudi ti,vztrajaj in opri se na tvojega moza, jaz sem se:))
Lp

Tebi Miles pa to: LE CEVLJE SODI NAJ KOPITAR

Jaz sem ohranila z mozem druzino , vsi mi v njej imamo NEZLAGANE,TOLERANTNE IN KRAASNE ODNOSE
P.s. zivljenje si zraven sluzbe,druzinskih obveznosti, druzenja z mozem, otroci in vnuki – pa kdaj solo popestrim tudi z ljubimcem 🙂
In ja dohtarca sem- pol pismena in neintegrirana:)

Na grmado z menoj!

Miles dragi- kako pa je s teboj? Od osamljenosti, sodb in kritik vseh drugace mislecih,cutecih ter zivecih verjetno ostajas zagrenjen moralno neoporecen singl:)

Sem se zmotila?
Lp

Spostovani Stepni volk, vi ste edini, s katerim se jaz v tej debati in na forumu nasploh- zmerom strinjam.

Za Zarno,Milesa – v razmislek:
moje zivljenje je primer tega,kar je zgoraj Stepni volk strokovno razlozil o takozvanem varanju:)

Lp

Ločnica je tam, kjer si postaviš mejo preko katere ne greš. Kje pa je ta meja je pa odvisno od tvojih vrednot. Če si pošten do sebe, si lahko tudi do partnerja, ki mu zaupaš. V odnosu ne želim biti z osebo, ki življenje, resnico in laž jemlje absolutno.
Ločnica med bel lažjo in lažjo je tam, kjer se začne škoda za odnos tu se začno rdeči kartoni.

Vedno znova mi je uganka, ko naletim na trditev, da moški pogosteje varajo, kot ženske… Ja s kom pa varajo? Z moškim tako majhen procent, da ni vredno omembe, če pa z žensko, pa vara tudi ta ženska… Mar ne?
Pustimo, da je lahko ženska samska itd., ker tudi ženske varajo s samskimi, tako da smo tam – tam.

Oh joj no, a se ti zdi, da je to moja življenjska deviza in da tako živim?
Daj prosim preberi še kaj drugega, kar sem napisala, pišem pod istim imenom in celo na eni slovnični ravni, ki je berljiva.
Govorit v teh časih o biologiji je naivno. Sem pojasnila in se ne bi ponavljala.

Srčica draga,

Najprej iskreno upam, da si sproti izmišljuješ, ker v Sloveniji se ne tare ravno družin, v kateri bi imeli homoseksualnega sina s partnerjem in posvojenim otrokom ter hčerke, poročene z Indijcem. Vseeno, če bi se podpisala z imenom in priimkom.

Tvoji prispevki so pravopisno na ravni priseljenca, ki se še ni naučil dobro slovensko, in na slovnični ravni osmošolca, ki že vsa leta bije boj za dvojko pri slovenščini. Na kraj pameti mi ne pade še enkrat brati tvojih prispevkov – pa še vsakih drugače se predstaviš. Res upam, da je tudi doktorski naziv ena od tvojih izmišljotin, ker mi tvoje pisanje zbuja Fremdscham, kot temu lepo rečejo Nemci. Nelagodnost, sram zaradi tujih dejanj.

Tvoja morala mora biti pa pošteno zmedena, če v isti koš mečeš varanje, spoštovanje drugih ver, druženje s pripadniki drugih ras in homoseksualnost. Trdiš, da mož ve za tvoje varanje in ga sprejema ali karkoli že. Če je z varanjem (ne samo tvojim, tudi na sploh) vse v redu in če to ni nič takega, zakaj se o tem ne pogovarjata tako odkrito kot o partnerju tvojega sina in indijskemu možu tvoje hčerke? Zakaj te ne vpraša, kako kaj ljubimec in kaj sta kaj počela?

Žarna,

ozkogledna, v svoj puritanski svet zaprta, nikoli srečna ter ne duševno, še manj pa spolno od moških zadovoljena Žarna !

ljubica draga, ne obstajajo le priseljenci – obstajajo tudi izven matične države živeči Slovenci 🙂
v vsakem primeru ene ali druge žaliti glede njihove slovnice, študijskih titul – je skrajno žaljivo in neevropejsko 🙂 ( je pa zelo Slovensko, obsojujoče kot iz verskih prižnic, zavistno in zakompleksano:) )- in zeeeelo tebi podobno 🙂 )

veš zaprtosrčna, zakompleksana ter globoko v sebi nesrečna , puritanska Žarna – sem se zate celo potrudila, da sem si uredila tipkovnico s šumniki, le zato, da boš me mogoče lažje razumela ?!

ker – homoseksualnost mojega sina,posvojitev njegovega otroka, pa poroka hčerke z moškim indijskega porekla ter kulture- ne vem kakšno zvezo imajo s pogovorom med mojim možem in menoj glede mojih ter njegovih spolnih dogodivščin z drugimi ljudmi ?!
midva z mojim ljubim možem se pogovarjava o vsem – pač kolikor, kdaj in kako se nama zdi pomembno ter potrebno…

meni, ki sem 37 poročena z ISTIM MOŠKIM, živim v trdni družini, srečni ter povezani med seboj- ti res ne boš v medsebojnih odnosih pameti solila 🙂
kaj mi lahko pokažeš s tvojim življenjem ?
jaz tebi lahko pokažem SEBE ZADOVOLJNO, MLADOSTNO ŽENSKO PRI 65, srečno v zakonu s svojim istim in edinim možem, zakonskim partnerjem, prijateljom , očetom mojih 3 otrok, dedkom najinih vnukov- tik pred penzijo v službi, ki sem jo z veseljem opravljala za multinacionalko kot dr.agronomije:)

in ob moj doktorat se ne obreguj več – potrudi se in še ga ti sama naredi, da te moj nebo toliko žulil 🙂

lep pozdrav iz Avstralije !

p.s. vsi, ki me berete pa oprostite mojim osnovnošolskim slovničnim napakam-svet ni idealen, tudi jaz ne:)

p.s. Žarna, nehaj žalit, ker GOSPE, pa neglede na izborazbo, državljanstvo, kulturo ter vero enostavno tega NE POČNEJO !

in

Jezik je najbolj neposreden odraz človekovega mišljenja. Torej, nihče se ne obrega zgolj ob slovnične napake ali nedoslednosti (šumnike, vejice…). Težava je drugje – in v tem smislu je neartikulirana, primitivna sintaksa le zvesto ogledalo piščeve duševnost.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Jezik je najbolj neposreden odraz človekovega mišljenja. Torej, nihče se ne obrega zgolj ob slovnične napake ali nedoslednosti (šumnike, vejice…). Težava je drugje – in v tem smislu je neartikulirana, primitivna sintaksa le zvesto ogledalo piščeve duševnost.[/quote]

https://www.youtube.com/watch?v=knSWGs3VAxk

miles, miles-ostal boš sam, zagrenjen in moralno neoporečen:) moški, od katerega bodo do zadnje ure tvojega življenja ženske bežale vstran ( potrudi se, da si boš vsaj s tvojimi otroci ostal v dobrih odnosih po tistem, ko jim več neboš zmogel zapovedovati KAKO IN KAJ JE PO TVOJIH MERILIH PRAV ŽIVETI )
p.s. duševno primitiven, zaprt oz.zaklenjen v svoji duši ter srcu SI TI 🙂

ne bom več zapravljala mojega časa s teboj in tebi podobnimi zagrenjenimi osebami – toraj zaključujem to itak čisto neproduktivno in bezvezno debato s teboj in tabo podobnimi na tem forumu- da boš zadovoljen in sam v sebi miren, bom pa še jaz zbežala s tega foruma, da se boš lahko ti na njem vredu počutil med pridiganjem tvojih moralnih vrednot vsem, ki so prišli na ta forum pisat svoje REALNO ŽIVLJENJE 🙂

p.s.s. to, da ti je žena zbežala SI KRIV TI SAM ! varat te je šla po tistem, ko se s teboj v ničeme ni zmogla pogovorit in ne zbližat in sedaj je SREČNA BREZ TEBE ZAKRKNJENEGA MORALNO NEOPOREČNEGA MOŠKEGA, KI DRUGEGA NI ZNAL, KOT JO PUŠČAT V SPOLNI IN DUŠEVNI SUŠI

sem se zmotila MILES?

LP

svoji družini nimaš kaj za sporočat o svojem izvenzakonskem spolnem življenju – vse, kar se tiče spolnosti se tiče tebe moža in tvoje žene, otroci, starši, vnuki….njih o tem ne briga nič ravno tako kot jih ne briga če in kdaj ter kako, kolikokrat tudi vidva z ženo občujeta spolno 🙂

miles, ti si nedorasel fantek sam v sebi 🙂

zrel odnos, čustveo ter spolno, zaupen, odgovoren ter sproščen bi naj bil med ženo in možem !
kaj mešaš v to družino?

nikoli ne boš sam v sebi dozorel dokler se boš skrival za družino in za otroci v tem v čemer z žensko nisi bil in nisi in neboš nikoli zmožen živet, doživet, dogovorit,…

to, kar pa bi si ti želel doživljat – to pa ne obstaja! ne na način in NE LE PO TVOJE V DVOJINI KOT SI JO PREDSTAVLJAŠ V TVOJI ZAKRKNJENOSTI TI !

leta in leta knjig, psihoterapije te ne bodo rešile in ne osvobodile – guzal in trpel boš v tvojih ZAKAJ, ČEMU IN KAKO ? do tvoje starosti sam ter osamljen….

vem, da sem grozna-ampak potrebo ti je bilo naliti čistega vina tudi od nas, ki pač s teboj ne bomo šli v nebesa – začni živet MILES , SPREJEMAT LJUDI IN ŽIVLJENJE RAVNO TAKŠNO KOT JE IN NE KOT BI NAJ BILO

lp

Dragi miles, o tvoji artikulirano neprimitivni sintaksi( ojooj le od kje pa si to prepisal?:) in pa o tem,kako v resnici dozivljajo TVOJO DUSO npr.tvoja EKS,PRIJATELJI,SODELAVCI,OTROCI- pa imam jaz tudi dvome,ok?
Povprasaj njih kako te oni vidijo in dozivljajo- potem pa mene oz.druge sodi,ok?
P.s.bos moral se dooosti prebrati in prestudirati za postavljanje taksnih diagnoz,kot si jo zame napisal..
Kako ze?:)
Neartikulirana,primitivna sintaksa…aaaaa:)….pa ti ves, da sem jo verjetno res prevzela po avstralskih domorodcih?:)

Lp

Saj lahko pišeš v angleščini, če ti razmišljanje v slovenščini dela take težave.
Bomo razumeli – morda bolje kot tvojo slovenščino. Morda gre zgolj za lingvistični problem in bomo nazadnje z olajšanjem ugotovili, da je šlo za pomoto (lost in translation) ter da se pravzaprav v celoti strinjamo. 😉

Sicer pa – čisto mimogrede – kaj je tako svobodomiselno osebo iz širnega sveta zaneslo na ozkogledi puritanski forum? In zakaj se vsestransko izpolnjen človek tako besno, vztrajno in prizadeto ukvarja s skupino zaostalih konzervativcev? Predstavljam si, da bi tako srečna in izpolnjena oseba nad našimi nebulozami zgolj zamahnila z roko in odhitela novim doživetjem naproti.

Poznam enih par takšnih ‘turistov’ ki so šli v tujino živet in sedaj pačijo domači jezik do onemoglosti. Po navadi je to ameriški virus ampak kot zgleda ga fašejo tudi v Australiji (je to tam kje živijo kenguri in crocodile Dundee ? 🙂 ) .
Zanimnivo, takoj ko je začela neki filozofirat sem vedel da je iz Avstralije. Po navadi zeta Indijca samo tamo lahko stakneš. Če je to nekakšna ‘dodana vrednost’ bomo videli čez čas.
NOT.
Sicer, punca moja, na strano vso tisto blebetanje o tvoji pismenosti, ne razumeš eno elementarno zadevo : Ljubezen je posesivna. Se ne more deliti med več oseb hkrati. Kot je nekdo rekel ‘ekskluzivna’. Ljubezen je namenjena samo voljeni osebi. In ta ljubezezen ne dopušča da se odcuzaš z tujega k* in prideš domov možu delit ljubčke. Ker več kot očitno je da niti ti niti ta tvoj glipter pojma nimate kaj ljubezen je. Furate zakon iz interesa. Bedno …

New Report

Close