Najdi forum

Zdravnik mi je predpisal tablete seroxsat, prvi teden 1/2 tablete naslednja dva meseca pa po eno tableto.Jemljem jih osem dni in se telesno slabo počutim; vrtoglavica ,nemoč v mišicah, razbijanje srca nasploh sem brez energije. Ali mi bo bolje?

Spoštovana gospa Lili!
Svetujem Vam, da si pozorno preberete navodilo za uporabo zdravila. V poglavju “Stranski učinki” so navedeni neželeni učinki tega zdravila, tudi tisti, ki jih Vi navajate. Piše pa tudi, da se intenzivnost in pogostost teh učinkov s časom v nadaljevanju zdravljenja zmanjšajo.
To je v mnogih primerih običajna reakcija. Neželeni učinki zdravila Seroxat navadno ne privedejo do prenehanja zdravljenja.
Včasih so koristi nekega zdravila večje od škode, ki jo obenem povzročajo. Težko bi namreč našli zdravilo, ki ne bi imelo poleg zdravilnih, še neželenih učinkov. Ti neželeni učinki pa ne nastopajo kar vsi, ki so v navodilu za uporabo zdravila opisani, hkrati. Pri nekaterih bolnikih se izkažejo v večji meri, pri drugih v manjši meri. Upajva, da sodite Vi v to drugo skupino. Telo se pa tudi adaptira čez čas na določeno stanje in težave lahko minejo.
Vseeno pa Vas moram opozoriti, da če so ti učinki le prehudi in jih ne morete prenašati, da se vrnete k svojemu zdravniku, da Vam predpiše drugo morda ustreznejše zdravilo.
Želim Vam vse dobro.

Lepo Vas pozdravljam!

Lahko povem, da je name Seroxat podobno vplival in to ves čas jemanja – 8 mesecev. Sedaj jemljem Cipralex in nimam nobenih stranskih učinkov, niti na začetku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close