Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje šentjanževka

šentjanževka

Pozdravljeni!
Trenutno pijem čaj šentjanževke, 2x na dan. Zanima me, kako hitro se izloča šentjanževka iz telesa. Dobila sem namreč antidepresive (Asentra), za katere vem, da se ne smejo jemati hkrati s čajem šentjanževke. V kolikor stanje ne bo boljše, bom prešla na zdravila, vendar me zanima, če moram med pitjem čaja in začetkom zdravil narediti kakšen premor? V navodilih namreč piše, da se lahko učinki čaja kažejo še 14 dni po prenehanju pitja? Ali to torej pomeni, da moram pred začetkom Asentre biti 14 dni tudi brez čaja??? Je mogoče, da se učinkovina iz čaja toliko časa izloča iz telesa??
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,
resnično se priporoča, da 14 dni po prenehanju uživanja šentjanževke počakate z jemanjem Asentre. Šentjanževka vpliva na encimsko aktivnost določenih sistemov, ki sodelujejo pri presnovi snovi in ta aktivnost je spremenjena še dva tedna. Če vas skrbi, kako bo ta dva tedna, lahko prosite zdravnika, da vam predpiše zdravilo za vmesno obdobje, ali pa ga kupite v lekarni.
Lep pozdrav

Najlepša hvala za hiter odgovor!
Prosila bi vas še za informacijo, katera zdravila bi bilo priporočljivo jemati v vmesnem obdobju – katera lahko kupim v lekarni?
Lep pozdrav.

Spoštovani,
v vmesnem obdobju lahko uporabljate katerokoli prehransko dopolnilo ali zdravilo brez recepta za pomirjanje ali lajšanje stresa, ki ne vsebuje šentjanževke. Svetovali vam bodo v lekarni. Odločili se boste glede na ceno in farmacevtsko obliko zdravila, ki vam bo najbolj ustrezala.
Lep pozdrav

New Report

Close