Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Seneni nahod in izkušnje z zdravili

Seneni nahod in izkušnje z zdravili

Spet se oglašujejo zdravila kot Claritine S in podobna, kako učinkovito pomagajo pri senenem nahodu. Sprašujem se, kaj je “narobe” z mano ali gre zgolj za zavajanje, ker meni ne pomagajo oziroma kakšne izkušnje imate vi s Claritine S in Flonidan?

Imate dobre izkušnje s katerim drugim zdravilom?

Namreč, pred več kot 10 leti sem hodil na hiposenzibilizacijo, ki mi je precej omilila simptome, vseeno pa je vsak maj in začetek junija zelo neprijeten. Zdravnik mi takrat ni znal ponuditi nič drugega kot zdravila Claritine, Flonidan in še enega, katerega imena se ne spomnim, bile pa so podolgovate tablete pakirane mislim da po 30. Ker mi ni nič pomagalo, sem jih nehal jemati. Me pa jezi, da se prav zaradi tega, ker mi omenjene tablete en pomagajo, najde kakšen pametnjakovič in mi zabrusi: potem pa nimaš senenega nahoda.

Hvala za vaše mnenje
LeBon

Sicer veliko prepozno, ampak vendar…

Na tržišču je veliko tablet proti alergiji. Nekaj od teh sem že preizkusila. Načeloma naj bi tablete pomagale vsakemu, a imajo različno sestavo in se med seboj razlikujejo. Treba je prebrati navodila, da se vidi za katere vrste alergij ga sploh priporočajo.

Claritin sem jemala pred leti in se mi je tudi zdelo, da mi ni nič pomagal. Sem jih pa res začela jemati šele po izbruhu bolezni.

Precej časa sem jemala Flonidan. Je bil učinkovit, a se mi je vedno zdelo, da je njegov učinek prekmalu prenehal.

Do sedaj sem najbolj zadovoljna z zdravilom zyrtek. Je precej drag, dobiš ga samo na recept in za škatlico v kateri je 10 tablet moraš doplačat skoraj evro.

Jemala sem tudi Letizen, ki je na recept in brez doplačila, a ima veliko več stranskih učinkov, ki sem jih izkusila tudi jaz, zato sem pristala na plačilo dodatka za Zyrtec.

Se mi zdi, da se zdravstvo vrača dolga desetletja nazaj, saj so zdravila z več stranskimi učinki cenejša in jih zato v celoti krije zavarovalnica. Bolj kvalitetna zdravila pa je potrebno doplačevati ali v celoti plačati iz lastnega žepa. Tako zdaj avtomatično predpišejo letizen, ki pa zelo pogosto povzroča zaspanost, utrujenost, razdražljivost, pri dekletih pa še bolečo menstruacijo. Pri teh stranskih učinkih se sploh ne moreš opaziti, ali je učinkovit ali ne, ker si itak cel dan v postelji.

New Report

Close