Najdi forum

Pozdrav vsem,ki obiskujete to internetno stran!

Bom bolj na kratko napisala,kaj me muči.Poročena sem 4 leta in imam z možem enega sončka.Problem je v tem,da sem za vse sama in tudi kaže tako,da on ni najbolj zainteresiran se ukvarjati z družino.
Veliko pije,je že tudi prej,ampak sem mislila,da ga bom spreobrnila.Še več pije in me psihično zatira in sekira.
Me je že tudi udaril,čeprav mu je bilo potem zelo žal in mi je obljubil,da se to več ne bo ponovilo.Ni držal besede in bojim se,da bo to postal njegov način komunikacije.
Kadar je pijan,se veliko dere in zmerja vse vprek,tudi mojo hčer,ki jo imam od prej in je bila stara 8 let.Kaj vse izgovaraja,ni za napisati.
Nisem sigurna,če mi je zvest,ker ima službo,ki ni vezana na eno mesto.
Skriva mobitel in mi ne sti,da šarim po njem.
Pred mano je imel več razmerij in tudi on ima otroka.Verjetno so ga bivše zapuščale zaradi istih razlogov,le,da je meni natvezil čisto druge stvari.
Je slab zgled in razmišljam,ali se naj odselim in grem proč od njega.
Ker pa je tako strašansko ljubosumen,se ga bojim zapustiti,da mi ne bi kaj naredil.
To je to in če ima katera podobne težave,mi naj napiše,kaj narediti!
Kakšnega psihiatra ali delavnico sigurno ne bo hotel obiskati,v to sem prepričana.Kaj lahko naredim sama,da morda rešim zakon,za katerega mi ni vseeno?Imam ga še vedno zelo rada,pa čeprav vem,da si tega ne zasluži.

Težko je v vaši družini, kjer je vaš mož zasvojen z alkoholom, saj so strah, sram, ponižanje in negotovost stalni spremljevalci vseh družinskih članov. Vaš mož je pil že pred poroko, le da ste se vi prepričevala, da če ga boste imela dovolj rada in potrpela, bo nehal piti. Zdaj po dolgih letih žalostna ugotavljate, da vsa vaša prizadevanja niso obrodila nobenega sadu. Alkohol je postal lažno pomirjevalno sredstvo, ob katerem vaš mož pozabi svoje bolečine, potem pozabi, da pije, vsi okrog njega pa nosite njegove bolečine, ki so prepletene z globokim občutjem sramu, kridve, ponižanja, razvednotenja in prezira, saj alkohol pomaga zanikati občutje sramu. Vsaka družina z alkoholom zasojenega člana, ima vedno nekoga, ki alkohol tudi podpira, ne da bi se tega v polnosti zavedal. V prvi vrsti ga podpirate vi, saj vam je grozno gledati nezanesljivega in brutalnega moškega, ki vas je celo udaril, vam grozi in vas ponižuje. Čutite se krivo, razočarano ter osramočeno. Vaš mož lahko še tako obljublja, kako bo nehal piti a dejstvo je, da brez alkohola ne more živeti. Vsaka fizična zloraba, pa čeprav storjena v stanju zasvojenosti je potrebno prijaviti na policijo, saj je bila vam storjena krivica in vaš mož se bo moral odločiti kateremi odnosu bo pripadal zasvojenemu ali družini.
V prvi vrsti se boste morali soočiti, da vaš mož pije šele na tej osnovi se lahko začne ustrezno zdravljenje. Vaš otrok že kar sluti kaj se bo zgodilo zvečer, dobro že pozna vse zgodbe, stisko, ki jo občuti kot grozo nepredvidljivosti. Vaš mož bo moral priti v stik s svojimi čutenji, saj je alkohol model, ki ga ves čas ponavlja. Odgovoriti si boste morala na temeljnja vprašanja. Zakaj potrebujete alkohol? Kako je bilo pri vas doma? Kako so vaši starši reševali konflikte v zakonskem odnosu? Iz kakšne družine prihaja vaš mož? Kakšna sta bila njegova starša? Ali je bil v njegovi družini kdo zasvojen z alkoholom?
O tem bo ptrebno veliko pogovora če boste želela, da otrok ne bo odhajal v življenje zaznamovan z vsemi temi občutji.

Lep pozdrav in vse dobro!

Romana Žitko spec. ZDT

Zakonski in družinski inštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto
[email protected]

Lep pozdrav!

Z alkoholom je zasvojena tudi njegova mama,oče pa mu je že podlegel.Pri nas,oče spije kakšen kozarec ni pa alkoholik.Zato,je to še toliko bolj vse neprijetno gledati kaj dela alko iz človeka.
Ko sem se poglobila v sebe in svoj odnos,sem se trdno odločila,da tako ne bom več živela.Dala mu še bom zadnjo možnost,drugače pa grem.Več mi pomenita mir in srečna otroka kot vedno alkoholizirani mož.
Hvala za vaš odgovor!

…obvezno preberite knjige od Sanje Rozman:PEKLENSKA GUGALNICA, ZALJUBLJENI V SANJE, SPREMEMBA V SRCU…odgovori na vaša vprašanja in vaš problem opisan tudi notri….Preberite jih tudi zaradi svojega otroka, da ne bo živel v nezdravih odnosih…
..vprašanje je, zakaj ste se zaljubili ravno vanj(kaj vas privlači in zakaj), ker drugače se bo vaša zgodba ponavljala z njim ali z drugim…

Vse dobro!

Skoraj nimaš več kaj razmišljat.
Obljube so pogost pojav pri takšnih kršiteljih in se kar ponavljajo,tako grožnje,udarci in obžalovanja in kes.

Alkohol in agresija pa hodita eden ob drugem.Ne dopuščaj takšnega ravnanja in ukreni nekaj v imenu sebe in otrok,ki bi ti verjetnobila še bila najbolj hvaležna.

Njegovo ljubosumje je bolezensko znamenje in ne znak velike ljubezni do tebe.Tega ne smeš spregledat.
Bolj se ga boš bala,bolj te bo imel v oblasti.On je “močan” in prživel bo samotako,da bo imelmoč nad nemočnimi.To so največkrat njihove partnerice in otroci,ti pa sploh.

Vprašaj se,zakaj si res hotela glih njega,ki že v štartu ni bil bog ve kaj.Morda te res privlačijo takšni in se vprašaj zakaj in kaj lahko storiš,da prekineš ta nezdravi krog dogodkov za boljši jutri:
LP!

Cimprej razdri to zvezo. Daj hcerki in drugemu otrocku dober zgled. Pokazi jima, kaj je mocna zenska in kaj si zenska v enaindvajsetem stoletju zasluzi. Ali res hoces, da bi si hcerka nasla enakega partnerja in se pustila enako ponizevati? Ali pa hoces, da spozna, cesa je resnicno vredna?
In cesa si resnicno vredna ti sama? Najprej si to razcisti, ce te ze situacija otrok, ki nicesar nista kriva, ne premakne. V tvojih rokah je usoda treh nedolznih ljudi. Premisli. Onadva ne moreta nicesar spremeniti, samo ti lahko.
BODI MOCNA!

New Report

Close