Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo SEM NA PRAVI POTI

SEM NA PRAVI POTI

pozdravljeni,

kar nekaj let se ukvarjam in ubadam z občasnimi težavami kot so: izjemno slabo počutje, pijanost v glavi in občasna vrtoglavica, občutek, da sem popolnoma brez moči, posledično vsemu temu pa še razbijanje srca, strah,… vse to traja na določena obdobja (tri dni skupaj) ali določene ure dneva (lahko cel dan ali nekaj ur dnevno).
Stara sem 35 let, mamica 3 leta starega otročka, nekadilka, ne pijem in priznam tri leta se zelo slabo ukvrajam s športom, pred porodom pa aktivno-rekreativna športnica s tekom vsaj 5x tedensko. imam urejeno družinsko življenje.

poizkusila sem ogromno metod naravnega zdravljenja, vendar nobena do sedaj ni dala želenih rezultatov oziroma so bili rezultati zelo kratkotrajni.

pred dobrim mesecem in pol mi je v roke slučajno prišla knjiga dr. normana walkerja o zelenjavnih sokovih. preden sem se odločila za pitje zelenjavnih sokov, sem opravila čiščenje črevesja (kolonhidroterapija), zdaj pa poleg hrane, ki jo uživam, že 6. teden pijem cca slaba pol litra soka iz korenja in špinače, hkrati uživam manj sladkorja, imam brezglutensko dieto in pojem vsak dan veliko sveže zelenjave in sadja. dodatnih prehranskih preparatov ne uživam. vsako jutro na tešče popijem 2 dcl toplega donata za ustrezno prebavo in se ne klistiram.
v tem času sem opazila močnejše simptome, ki so trajali več dni skupaj in naj povem, da je bilo počutje večkrat izjemno izjemno slabo. nekaj dni je bilo boljše, zdaj so se zopet pojavili simptomi kot je omotica oz pijanost v glavi, ki je tudi najbolj moteča. verjamem oziroma trudim se verrjeti in ostati optimistična, da je vse skupaj še vedno posledica čiščenja, ki poteka v telesu, glede na to, da sem pred tem vrtso let uživala skoraj popolnoma devitalizirano hrano, torej hrano brez življenja, vmes sem rodila in po porodu zaradi dojenja nisem uživaja nobene zelenjave niti sadja, temveč samo kuhano hrano (tako so nam namreč svetovali v porodnišnici), torej od nikoder nisem mogla črpati energije in verjetno zato tudi nobena alternativna terapija ni pomagala. hkrati je tudi res, da sem zaradi slabega počutja nekajkrat doživela neke panične motnje in mi je zdravnik pred mesecem dni predpisal antidepresive cipralex, ki pa jih nisem začela jemati. namreč bila sem na mnogih preiskavah in je bilo vse bp, tako da je zdravnik na podlagi paničnih motenj in normalnih ostalih izvidov (kri, orl,…) zaključil, da bi bila potrebna dveletna terapija s cipralexom, ki ga, kot sem navedla, ne uživam.

zanima me samo, če je normalno, da so simptomi po šestih tednih uživanja zelenjavnih sokov (pol litra dnevno: korenje in špinača) lahko še vedno tako intenzivni oziroma če sem sploh na pravi poti? res pazim na prehrano, uživam suhe lešnike in mandlje ali suhe banane, jem zelenjavne juhe in veliko zelenjave (tudi kuhane), malo moke oziroma moko brez glutena, mleka ne uživam več, od mesa pa zgolj perutnino in 1x tedensko ribe. dnevno poleg sokov spijem 1,5 do 2 litra vode (filtrirana voda iz pipe). začela bom tudi z rahlim tekom in hojo v hribe.

še nekaj, simptomi so močnejši 2 tedna pred menstrualnim ciklom in izzvenijo nekje 10 dni po prvem dnevu menstruacije, kar bi lahko kazalo tudi na hormonsko motjo v povezavi s toksičnim stanjem telesa.

zelo rada bi sama na naraven način prišla nazaj do zdravja.

najlepša hvala za kakršnokoli mnenje.

Danes sem opazil, da sem popolnoma spregledal vaše vprašanje. Se od srca opravičujem.

Je še vedno aktualno? Prosim, oglasite se, če želite odgovor.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close