Najdi forum

Parkrat sem že začela,pa zmeraj zbrisala besedilo.Toliko je stvari,da ne vem kje naj začnem,da bom jasna in kratka.Poročena sem 14 let,imam 3 otroke.S krediti sva z možem kupila stanovanje,začel je privat posel,ki pa je propadel in od takrat živimo težko.Zdaj ima že 10 let redno službo in do 2 leti nazaj je tudi honorarno delal kot varnostnik,pa je kar šlo.Sicer bo še nekaj časa trajalo,ampak bo že.Problem pa je v tem da se je z možem pred 2 leti nekaj zgodilo.Kaj ne vem,ker se noče pogovarjati o tem.Začelo se je tako,da je hodil pančkat po službi,potem pa se je stuširal,obril in šel ven.Prihajal je ob vse mogočih urah,ponavadi pijan.Začel je skrivati gsm,tudi spal je z njim.Ko sva se potem enkrat fajn skregala je povedal,da je spoznal družbo,o kateri bolje,da nič ne vem in da bo kaj zaslužil.Priznam začela sem brskati po telefonu,če sem le lahko.Vedno se je ena in ista številka pojavljala in ko sem klicala na to številko,se je javila ženska.Večkrat.Na to številko ima tudi povezavo za cenejše klice.Kao je to zaradi posla in da tam ni ženske.Jaz pa sem čudna.Potem pa je začel hoditi čez vikende v drugo mesto,tam tudi spal,ker se mu ne splača hoditi domov.Šel je ob petkih po službi,prihajal pa v ponedeljkih naravnost v službo.Rekel je da bo poklical,ko bo lahko,jaz pa da naj ne kličem,ker dela in se ne bo mogel javiti.Naj povem,da v 2 letih od te službe ni prinesel domov denarja nič.Da pa mora za vsako tankati,ko gre,pa še s sabo nekaj imeti.Torej gre družinski denar za tam.Potem pa so se začeli ti prekleti ponedeljki.Ponavadi se ga je popoldan napil in potem doma galamil.Parkrat me je tudi pterepel.Ampak ne klofuto,name se je spravil kot da bi bila moški.Kar domišljal si je da se kurbam in me mlatil toliko časa,dokler nisem rekla da se.2 krat sem ga vrgla ven iz stanovanja,pa sva za vsako nekako poštimala.Da povem še to,da je bil v tem času 4 krat na dopustu pri žlahti v Beogradu,mi pa še na bazen nismo šli.V avtu sem našla skrit nov prstan,na roki sem ga imela,pa ga dala nazaj,ker sem mislila,da je zame.Potem pa me je prepričeval,da sem slabo videla.Pa nisem!Sexala sva samo še na mojo pobudo,pa še to sem ga videla kako zavija zraven z očmi,potem pa mi pove,da sem odvisna od sexa.Ampak pošiljal pa mi je sms-je,da me ljubi,z mano hodil na sprehode in me držal za roko.Nazadnje,ko me je pretepel sem poklicala policijo.Zdaj je pri mami že 3 mesece.Zaradi otrok naj bi bila prijatlja.Ampak to zgleda tako:sexava kadar si želi,ker če ne,imam drugega,vsak dan pride na kavo,ne pusti,da grem z avtobusom v službo,ko rabi denar mu naj bi ga dala,on meni ga pa ne more,ker nima še zase ne,pravi.Takrat,ko sem ga vrgla ven sem rekla da naj premisli,ali se bo zresnil in bova uredila zadeve,al pa greva vsak zase do konca.Ampak on ne bi živel z mano,vse ostalo pa bi ostalo isto.Mislim sex in denar.Sem res čudna,je kdo sploh razumel to?Vem,da mu to odgovarja,ker ga ne sprašujem kje je,kam gre kdaj pride.Ampak jaz nočem tako živeti.Ko mu to omenim,pravi da ga izsiljujem.Naj povem še to,da tako scrkljanega človeka zlepa ne najdeš.Miška,daj gate,daj kavo,zbudi me takrat in takrat,zjutraj se vstanem in skuham kavo preden gre v službo,njegova skrb za otroke je ta da jim naroči,da naj dajo mir.Sem res čudna?

A se ti hecaš, ali je vse to res, ker če je, potem je tvoja samozavest na nuli in sebe ne ceniš popolnoma nič.

Sedaj ko si to napisala in še enkrat prebrala: se ne vprašaš, kaj še delaš ob takem moškem? Prav žalostna sem postala, ko sem tole brala, ker si ne morem misliti, kaj vse smo ženske sposobne prenesti, da le ne bi ostale same…

Ne nisi cudna,si pa sama mislis,da si in to je najbolj nevarno,saj bos situacijo lahko popravila le tako,da zacnes verjeti,da si vredna ljubezni,da se imas rada in da lahko zivis brez zlorab.Ali se sploh zavedas,da obstaja drugacno zivljenje in da za vecino to kar ti dozivljas res ni “normalno” ?Ali ves,da bi vecina zensk zapustila moza,ki bi jo pretepel,jo varal in ne skrbel za otroke?Ali ves,da ti je poteptal samozavest in zaradi tega verjames,da si cudna,ko se ti zacnejo porajati vprasanja,ali je to prav kar ti dela?Ko ti rece,da te ljubi…pomisli,kaksna so dejanja in ne besede…upam,da si bos poiskala pomoc,ali sama nasla moc,da se bos zacela ljubiti dovolj,da bos uredila te tebi nevredne razmere..lep pozdrav *

Nisi čudna TI!!!

Glede na to, da si ga vrgla ven iz stanovanja, si že ugotovila, da tako ne gre naprej. Poišči si kakšno pomoč, saj jo boš potrebovala. Glede na to, da je nasilen, pazi nase in na otroke.

Lep dan! poli

Ja vse je res,pa še to je napisano z olepševanjem.Samozavest imam pa res na nuli.

Zelo, zelo si čudna!

O seksu in pretepu pišeš v istem kontekstu. Naštevaš kolikorat te je zmlatil na svojo željo in kolikokrat seksal na tvojo željo, pa še z očmi je zavijal zraven. Saj ni res, če je vse to res! Predvsem, kako ti to opisuješ kot nekaj vsakodnevnega in normalnega.

Vaš mož je zagonetka za zakonski odnos in celotno družino, saj vi kot žena ne veste kaj z njim početi. Njegovi nepredvideni odhodi vnašajo v družino nemir. Vi ste vznemirjena, se nanj jezite medtem, ko on izginja in nikomur ne pove kam odhaja. Lahko si predstavljam kako vam je grozno, ko moža enostavno ni, čutite se krivo ker mislite da enostavno ne znate dovolj potrpeti in že v naslednjem trenutku postanete besna, ker se počutite zavrženo. Le zakaj vztrajam ob njem, se sprašujete?
Vas pušča samo in prepušča vse odgovornosti, vam preostane jeza, birdkost in razočaranje. Globoko v vas se posledično naseljuje strah, saj po teh polomijah res ne veste več kaj storiti. Ko se vaš mož vrne se verjetno noče pogovarjati o svojih pobegih.
Vaš mož očitno nosi v sebi boleča, nepredelana čutenja, ki zelo nepredvidljivo prihajajo na dan in to ravno v trenutku, ko ga družina in vi najbolj potrebujete. Vas ti nenadni odhodi bolijo, ker je verjetno tudi v vaši družini nekdo tako odhajal. Čeprav se je morda vsakič vrnil se je v vas naselil globok strah, da bo nekoč za vedno odšel in tako z vsakim odhodom natrese sveže soli na še nezaceljene rane. Ne vem koliko ste sedaj razočarani, ko se vam je zgodba ponovila.
Zlasti bi bilo dobro če bi stopila v stik z svojim možem in se spustila v dialog o svojih izvirnih družinah, kakšen je bil odnos med staršema, kdo je nenadoma odhajal, ali je bila tam prisotna nezvestoba,…..?
Vi ste se verjetno poročila z globokim upanjem, da bo odslej drugače, pa se vam je na žalost celotna zgodba ponovila kot, da bi načrtno iskala moža, ki bo podoben vašemu očetu. Tega si res niste zaslužila in vam je grozno, vendar imete sedaj priložnost, da rešite svoje strahove iz svoje primarne družine.
In kako naprej? Zagotovo morate vedeti, da niste kriva za moževe odhode oziroma za njegov način raševanja problemov, ki jih ima sam s sabo.
Naj vam zaupa česa se je v svoji družini najbolj bal in česa se sedaj boji, da beži iz odnosa in družine. S svojim odhodom pušča nerazrešena čutenja medtem ko vam je grozno. Namesto da drug drugemu kažeta svoja čutenja z vedenjem bo potrebno uporabiti govorico, saj samo pogovor razrešuje še tako velike težave.
Iz tega razloga se lahko tudi udeležita skupine za Zakonce v krizi, ki se srečuje vsak 2 in 4 petek v mesecu ob 20. uri pri Frančiškanih na Tromostovju.

Vse dobro!

Romana Žitko spec. ZDT
Zakonski in družinski inštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto
[email protected]

Ja pa si ZELO ČUDNA. Oprosti ampak, kaj ti mora še naredit, da boš potegnila črto. Sexsaš z njim na tvojo iniciativo!!! Kako sploh lahko?! On te pretepa ti pa si še želiš sexa z njim. Mislim, da tudi s tabo ni vse vredu. Odloči se kaj bi sploh v življenju rada. Da je imel ali še vedno ima drugo ti je menda jasno (prstan očitno ni bil namenjen tebi) Sploh sem brez besed, ampak po moje si kar sama kriva, da še vedno vztrajaš pri takem možu. Bo še mislil, da ti tako paše. Kaj nimaš nič samospoštovanja. Mislim, on zavija z očmi, ko ti skačeš po njemu. Nimam besed…

Hudo je že to prebrati,kaj šele doživeti!

Ženska,z njim si nesrečna,pa še kar vzdržuješ z njim eno lažno razmerje.

Dve leti že traja ves ta cirkus,ti pa sprašuješ,če si čudna.Čudna si v tem primeru,da nisi že prej kaj bolj konkretnega ukrenila.

Prstan,ki ni bil namenjen tebi in njegovo sprenevedanje sta ti že tako vse povedala.On je hotel vikende za druženje z osebo,ki jo je razvajal,bil pozoren do nje in še domači proračun je praznil v te namene.

Mogoče se je ta zadeva,do neke mere ohladila in bi bil spet rad gospodar nad tvojim življenjem.Neke niti še drži v rokah (ti mu dopuščaš na več načinov to moč) in se zaveda,da je to edino,kar ima še danes.

Sexata,ko on hoče,včasih,ko pa si ti hotela,si pa bila za njega nenasitna in še oči je okoli sukal.
Tako zaradi sebe,kot otrok si dolžna,da urediš zadeve tako,da bodo na pravem mestu.Težko mi je reči,daj pusti ga-in če ga pustiš,boš tako veliko na boljšem.Rabiš pa veliko dela na sebi!
Imej se bolj rada in ceni se!

New Report

Close