sem alkoholik
priznam da sem alkoholik in se tega ne sramujem in ne skrivam.
ostajam pa anonimen saj je to prvi pogoj pri AA
rad bi vam predlagal spletno stran na poslusanje
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/alkoholizem/ava2.107031958/
zelim vam sreco pri prvem koraku in v jutrsnjem dnevu
nasel sem se en zanimiv clanek in vam ga posredujem
upam da bo vsaj komu pomagal
lep pozdrav
http://www.mojaobcina.si/dobrova-polhov-gradec/novice/sosed-sosedu/alkoholizem-unicuje-druzino.html
##Edini pogoj za pripadnost skupnosti je želja, da bi nehali piti.
##Članarine in pristojbin ni; vzdržujemo se z lastnimi prostovoljnimi prispevki.
##Skupnost AA ni povezana z nobeno sekto, veroizpovedjo, politično stranko, organizacijo ali ustanovo; ne želi se vpletati v nikakršne spore; ne zagovarja nobenih stališč, niti jih ne zavrača.
##Naš poglavitni namen je, da ostanemo trezni in tudi drugim alkoholikom pomagamo k treznosti.
A N O N I M N I A L K O H O L I K I ®
smo skupnost moških in žensk, ki si delimo izkušnje, moč in upanje, tako da bi lahko rešili svoj skupni problem in pomagali drugim, da bi okrevali od alkoholizma.
Poslovilni govor dr. Boba
Dr.Bob in Bill W. sta bila soustanovitelja AA.
Moji dobri prijatelji v AA in prijatelji AA,
zajelo me je vznemirjenje, ko gledam prostrano morje vaših obrazov z občutkom, da je morda kakšna majhna stvar, ki sem jo naredil pred mnogimi leti, odigrala majhno vlogo pri tem, da je to srečanje mogoče. Močno se vznemirim, ko pomislim, da imamo vsi skupno težavo. Vsi smo naredili enake stvari. V sorazmerju z našo vnemo, entuziazmom in vztrajnostjo smo prišli do enakih rezultatov. Če mi oprostite osebno pripombo, naj vam povem, da sem bil zadnjih sedem mesecev v postelji in moč se mi ni povrnila tako, kot bi želel. Zato ne bom veliko govoril.
Na misel so mi prišle dve ali tri stvari , ki jih bom poudaril. Ena je preprostost našega programa. Ne pokvarimo vsega skupaj s freudovskimi kompleksi in stvarmi, ki so zanimive za znanstveni um, imajo pa malo opraviti z dejanskim delom v AA. Ko naših Dvanajst korakov prežvečimo do konca, se sami raztopijo v dve besedi: »ljubezen« in »služenje«. Razumemo, kaj je ljubezen, in razumemo, kaj je služenje. Torej upoštevajmo to dvoje.
Zapomnimo si tudi, da se jezik moti in če ga moramo uporabiti, storimo to s prijaznostjo, pozornostjo in strpnostjo.
In še ena stvar: nihče od nas danes ne bi bil tukaj, če si nekdo ne bi vzel časa in nam stvari razložil, če nas ne bi malo potrepljal po rami, nas peljal na srečanje ali dva in nam v korist storil številne majhne prijaznosti in pozornosti. Naj nikdar ne dosežemo take stopnje domišljave samovšečnosti, da ne bi bili pripravljeni nakloniti ali poskušati nakloniti manj srečnim bratom tisto pomoč, ki je bila za nas tako dobrodejna.
Najlepša hvala vam vsem za vse.
Iz kratkega nagovora dr. Boba v nedeljo, 3. julija 1950 na Prvem mednarodnem shodu v Clevelandu, Ohio.