SELITEV – PREVOZ stvari v tujino
Pozdravljeni
zanima me če ima kdo izkušnje pri selitvi v tujino – konkretno Avstralija ali Nova Zelandija. Kakšne so vaše izkušnje ?
zelo prav bi mi prišli vaši nasveti in izkušnje. (predvsem višina stroškov in potek selitve )
za vaše odgovore se vam prav lepo zahvaljujem
Simmsi
pohistva se ti NITI SLUCAJNO ne splaca selit ker bos dal vec za prevoz kot ce bi si tam novo kupo;) Ce nimas kam dat prodaj, ce je pa tak bogo da ne mors prodat pa pretovarjanja tak nebi vzdrzalo:)
Dragi Jure
bila sem že v NZ, v AUS ne in sem si z velikim zanimanjem ogledala cene pohištva bele tehnike in raznih gosp. aparatov. ZELO DRAGO je v primerjavi z našimi cenami, zato vem , da je nekatere stvari bolje kupiti pri nas. res me zanima potek selitve – prevoz.
pa lep pozdrav – simmsi
Takole:
pozanimaj se na železnici. Pred leti, ko sem zapustil Slovenijo, je bilo to sila enostavno, pa čeprav je bilo to pod LDS. 🙂
Zbereš stvari, jih zapakiraš in jih pošlješ z zbirnim kontejnerjem.
Jaz osebno nisem nosil pohištva in tudi tebi ne bi svetoval.
Seveda pa je odločitev tvoja in se moraš zavedati, da boš plačala od volumna in ne od teže, ker bo volumen večji.
Še enkrat: jaz sem vse uredil preko železnice. Zapakirali smo sami, naredili spisek, potem pa so prišli, odpeljali in uredili vse za naprej.
Se mi zdi, da sem približno mesec in pol ali dva, se ne spomnim več točno, lepo dvignil zabojnik na carini.
Če te zanima kaj več, verjetno imam še kje tel. številke in bi jih lahko našel.
Tudi mi gremo v AUS pa sem prejela reklamne letake trgovine s pohištvenimi izdelki. V primerjavi z našimi cenami sploh niso dragi izdelki. Letak je star mesec dni, približno pa vem, koliko pri nas stanejo stvari ker smo želeli kupiti novo stanovanje in opremiti ga. Drugo pa je, če ti je kakšen kos pohištva pri srcu,…
LP Lea
Stvari lahko odpeljes z ladjo, ce imas bolj malo, potem placas na m3 ali tezo, lahko si najames tudi kontejner, npr. 20′ ali vecji in ga napolnis s svojo kramo. Poglej v tel. imenik in pobaraj pri kaksnem podjetju, ki se ukvarja s selitvami. Jaz sem zadeve urejala preko Interevrope, v lastni reziji. Prevoz v ZDA je trajal 36 dni, v NZ ali Avstr. pa bo najbrz vec.
KONTAKTIRAJTE INTEREUROPO ZA LADIJSKI ZBIRNI PREVOZ
DRUGACE JE PA V AU IN V NZ ZELO STRIKTEN QUARANTINE LAW, KAR POMENI, DA MORATE BITI ZELO PAZLJIVI PRI POSILJANJU SVOJIH STVARI.
Forum je zaprt za komentiranje.