seks brez kondoma in rizik SPBolezni
Lep pozdrav želim…
To bo moj prvi post in upam, da se bo res izkazal ta forum kot res najbolj kvaliteten v Sloveniji. Torej brez primitivnih nezrelih komentarjev.
Stvar je sicer zelo znana in sicer ni za izumljat tople vode, vendar mislim da nikoli ni preveč, če se govori o zaščiti pri spolnosti in samem zdravju.
Sam sem namreč tudi že zelo zgodaj bil poučen o sami zaščiti in morda še preveč (tezava) Bomo videli na koncu diskusije.
Želel bi čim več preverjenih kvalitetnih odgovorov, ki bi mi prihranilo veliko skrbi in časa zapravljenega pri iskanju same približne statistike o količini ljudi, ki ima v določenem trenutku določeno spolno prenosljivo bolezen…
Kaj želim ugotoviti? Ugotoviti nekako kolikšen je v bistvu zares rizik pri seksu brez kondoma?
Sam namreč še nikoli nisem seksal z punco brez da bi uporabil kondom. Razen z mojo punco, ki je bila devica, pa še vseeno je morala prej na testiranje določenih bolezni…
In glede na to, da sem še dokaj mlad (25 let) in nimam se še namena oženiti bom namreč imel še veliko spolnih partneric.
Težava je sledeča:
Zavrnil sem že preveliko število punc in najbrž res morebiti nepozabnih erotičnih trenutkov, ker ali nisem imel kondoma, ali pa bi iskanje le-tega itak pokvarilo trenutek, saj je slo za spontane trenutke z lepoticami, ki sva lahko le prijatelja ali se komaj poznava…
In počasi se mi res zdi, da pretiravam in zamujam prelepe trenutke zaradi velike skrbi o tej zaščiti.
Preseneča me, da veliko punc kar tako reče: »pa daj no kaj kompliciraš, saj sem zdrava no, lahko brez«. Kako pa naj vem da je res? Ker stojiš na nogah in lepo izgledaš? namreč niso vse bolezni očitne na oko in v vsakem trenutku, znaki se lahko pojavijo tudi kasneje..
In glede na to, da s kondomom se res nikakor ne razumemo dobro je tudi marsikateri seks bil pokvarjen.. ali ker nisem več tako močno uzival, ali je med iskanjem kondoma že minila euforija, ali pa mi je toliko nagajal ali stiskal da mi penis v kondomu niti ni več tako trd ali pa celo vmes pada… ja no glede na to res bi rad nasel neko alternativo kondoma
Torej koliko bi zares razskiral če bi pač seksal brez kondoma?
Sicer sem ze prebral vse o spolnih boleznih katere so in kako izgledajo…
Ne vem pa za vse koliko hitro se jih da pozdraviti? Namreč če seksam recimo vsak mesec povprečno z dvemi novimi puncami…koliko raskiram? Ker če dobim pač ne vem glivice al kaj takega,,, eh se mi ze splaca..to bom ze pozdravil…
Torej prosil bi za sledeče odgovore:
1. kaj narediti če ti kondom dela omenjene težave? Alternative res ni ane…
2. kakšen je rizik če seksam pač brez kondoma? Kakšno mnenje imate glede tega… ali ob izjemni priliki ob posebnem trenutku z izjemno lepotico raje se sprostim in pozabim na misli o kondomu, bolezni in pač tvegam, saj kao »v večini itak ni nič«.
3. seznam bolezni, ki se jih da brez težav pozdraviti in koliko pogosti so (koliko ljudi jih ima recimo v Sloveniji?)
4. seznam bolezni, ki se jih težko pozdravi oz. so res preveč težavni in koliko pogosti so oz kakšne so možnosti da res dobiš (koliko ljudi jih ima recimo v Sloveniji?)
5. na splošno vaše mnenje glede tega? Kako vi prakticirate? Kakšne izkušnje imate… pa vsi ostali nasveti glede tega so seveda dobrodošli!!
Spoštovani!
Nevem kaj naj si mislim o vas. Že sam vzdevek za forum, nato pa toliko hvale kakšne priložnosti, kakšni trenutki itd, itd.
Osebno menim, da imaš zelo malo izkušenj s sexom.
Zakaj?
Napisal si, da si star 25 let, toda tvoje pisanje me spominja na sedemnajstletnika.
Torej. Sem že blizu pedeset. Moje poslovne poti so me vodile maltene po celem svetu, a takšnih bedari že dolgo ne.
Ne bom se hvalil, menjal sem tudi nekaj partnerk, ampak sexal sem samo enkrat in edinkrat z kondomom. Koristim namreč bolj stare metode.
Če fant zahteva potrdilo od punce, da je zdrava, to pomeni da jo ima že v štartu za ( pa mi zdaj naj oprostijo vse dame) kurvo in potem se čudiš, če še nimaš resne zveze. A si ti že šel k zdravniku po takšno potrdilo. Mimogrede ženske ki se ukvarjajo s prostitucijo morajo po mojih informacijah takšen pregled opraviti vsake tri mesece.
Kako bi se počutil, če bi ga dama zahtevala od tebe?
Sedaj pa no tvoja konkretna vprašanja, seveda so odgovori moja osebna mnenja.
Kaj narediti če ti kondom dela težave…?
Snamež ga, kolikor vem obstajajo različnih vrst in oblik, ter baje že tudi okusov, oziroma vonjev.
Poiščeš tistega ki ti odgovarja in ga pač če že moraš uporabljaš. Danes jih prodajajo praktično v vseh lekarnah, drogerijah in večjih trgovinah, tako da sploh ni težav ki jih opisuješ ti. Konec koncev, če že grem v lajf, vsaj tako smo ravnali fantje včasih, smo se na to tudi pripravili.
Kakšen je rizik …?
Rizik je vedno. toda osebno menim, da če ima spolno bolezen te noben kondom ne more zaščititi.
Zakaj?
A samo fukaš, oziroma se prazniš, ali je tukaj tudi predigra, igra in zaključek.
Če opravljaš prvo in meniš da si imel žensko si v veliki zmoti.
Če pa delaš drugo, ja potem pa se celi obleči v gumo, potem boš zaščiten.
Namreč kadar se dva ljubita in to potkrepita s sexom, se ljubita po celem telesu, se poljubljata, božata, žgečkata, ližeta in to počneta ves čas pred odnosom, med odnosom in po odnosu in če ima ženska ali moški picajzle (po domače) ali triper, ali sifilis, vam sam kondom ne pomaga kaj dosti. Če pa ima HIV pa tudi ne. Moje osebno mnenje.
Torej, moje osebno mnenje je,, Narava je narava in bodimo naravni tudi pri ljubljenju in sexu.”
Kako pa lahko na preprosti način ugotovimo ali je oseba s katero želimo sexati zdrava?
Nekoč mi je stari mornar rekel: ,,Alkohol je vedno dobrodožel, namoči prst v viski in jo požgečkaj po spolovilu, če jo bo zapeklo bejži vstran, če ji paše, je pa zdrava. Isto lahko poskusiš s tobakom. Utri prst s tobakom in jo prični božati, ter opazuj reakcinjo.
Pri zdravljenju spolnih in pa tudi drugih bolezni je priporočljivo, da se ne uživa alkohol. Tudi to je lahko pokazatel, da z partnerjem ni vse v redu.
Torej če želiš resnično uživati v odnosu, ter to privoščiš tudi partnerici ali partnerju, potem naj bo to naravno brez kondoma. Ja kakžne druge pripomočke za vspodbudo ali popestritev pa kar uporabi.
Sex ni samo ven in not, ter praznjenje. Je veliko, veliko več.
Prej ko to spoznaš, lepše ti bo, tako tebi kakor partnerki.
Pa drugič ne pretiravaj. Nekoč nam je ženska v družbi dejala:
,,Fantje, zdaj pa dosti, če bi res toliko kot se hvalite, bi ženske ležale na hrptu 25 ur.”
lep izčrpen odgovor… žal sicer edini…
odgovor na vprasanja nazaj bievru:
hja všeč mi je ker ste res pozorno prebrali. in se vidi da ste se poglobili… glede mojega vzdevka, zanimivo, da ko sem iskal vzdevek res pac nisem vedel kaj dati, ponavadi je pa tako da se pol spomnes nekaj najbolj bednega pa sem se spomnil na to srednjesolski hec 🙂 pa sem si mislil če me bojo resno jemali s takim vzdevskom… no kakorkoli se zahvaljujem za lep odgovor..
sicer pa ne vem zakaj pa bi prisel na forum kar nekaj nabijat o sebi..in si izmisljevat. prvi komentar. ne ve se kdo sem..in ne rabim se hvalit…rad bi samo prisel do dobrih odgovorov..
pac imam res tako srečo da mi gre z ženskami super..vrjetno dosti tudi zarad sluzbe..pustimo to.
samo vidim da si me kar osebno napadel? in se ne čudim da nimam resne zveze saj sem jo imel 4 leta. in si je trenutno ne zelim.
in seveda, da sem tudi sam šel k zdravniku in imam vsa potrdila o vseh sp bolezni, to mi je logično če zahtevam od drugih seveda bom tudi jaz to storil. in če bi zenska zahtevala od mene…bi se mi zdela pametna, da se zaveda da je rizik seksat kar tako brez kondoma z nekom…
se ne pocutite da ste veliko raskirali ko ste se ljubili brez kondoma??? niste imeli strahu? ali bi bilo vredno dobiti hudo bolezen zaradi enega seksa?
hmmm težko verjamem da se lahko enači predigro in poljubljanje po vsem telesu z seksom brez kondoma…saj se preko ustne tekočin ipd prenaša spb veliiiko tezje…določene bolezni le z izmenjavo krvi (se pravi v primeru ranic v ustih itd)
upam da se bo se kdo kaj oglasil…
kasna negativizem je tukaj… nič gremo si bit fouš in se žalit in čim manj komu kaj privoščit…
na mesto da bi kdo si rekel..waw kako je lepo videt srečnega človeka ki je zadovoljen… ne pol se vi ne pocutite…
bom napisal en depresiven mail.. na katerega boste vsi lahko pisali srečno…
strmim ful k pozitivi in nocem priznat da so slovenci čisto kontra…samo zal..
prav morm povedat..k ste ze tolk fols tle…
en tak čisto primitiven mail bom napisal, čim bolj na glup način AMPAK PREKLETO RESNIČEN… ker je očitno taka navada tle… sam na grdo vse povedat
en najlepsih dni je za mano hvala za nasvete
danes sem rekel ne grem ven.. in ostanem doma grem spat…in ob 3h na vratih dve prijateljice se rezijo vse razigrane polne energije in strasti se vrzejo na posteljo…do se daj se nismo se niti poljubli nikoli…bil je vroc moment… skocil sem pod tuš pridem nazaj se ze poljubljata…in ja sledila je akcija jaz in dve bejbe… nepozabno…
in ja prvic sem brez kondoma…waaaw noro…. nobenih tezav… in tudi ni lepsega ko lahko z eno seksam na dogija in zraven druga dela blowjob ko ga das ven…saj ni kondoma….
super… ajde zavidljivi ljudje pisite fake, laze nabija, bolj kot boste pisali bolj se bom pocutil, saj je ocitno res nekaj kar marsikdo ni dozivel in samo lahko sanja….
s tem bednim komentarjem
razočaran zapuščam forum..
če misliš seksat samo enkrat oz. misliš imeti avanturo raje uporabljaj kondom, ker nikoli ne veš. Osebno delam v zdravstvu in ti lahko povem da je teh bolezni veliko, od HiV-a, sifilisa, gonoreje, hepatitisa, genitalnega herpesa,… Bolezni so pretežno kronične. Zgodbe pacientov, kako so se okužili so grozne. Nekateri se prodajajo brez kondoma, medtem ko že imajo HIV, ker tako več zaslužijo. Tako da pazi, zdravje je samo eno, od tebe pa je odvisno kako dolgo bo.