Najdi forum

segrevanje mleka

Za mojega sina uporabljam aptamil , pa me zanima, kako vi
segrevati mleko.
Jaz ga dam v flaško, potem pa v eno posodo, in pa na ogenj.
Vendar ta posoda je cisto unicena.
Kako ve to delate?
hvala

Nisem prepričana, da sem dobro razumela vprašanje…ampak ali ti misliš že narejeno mleko, ki ti je ostalo ali pa ga ni prej hotel popiti? Jaz ga nisem nikoli segrevala. Vedno sem ga zlila proč. Je tako ravnanje sicer drago, ampak zdravje je še “dražje”.

lp,
nives

najbrž si mleko pripraviš v naprej in ga shraniš v hladilnik? Jaz sem tako mleko segrela v mikrovalovki. Seveda sem ga potem močno pretresla in poskusila temparaturo.

LP,
Alenka

tudi jaz sem dnevno pripravljeno mleko dozirala iz hladilnika in ga segrela v mikrovalovki. ko pa se je količina ml v flaški poveča,a. sem si pripravila vročo vodo v termovko. mleko sem najprej pomešala z vročo, potem pa dolila še ustrezno količino hladnega (kupljenega, iz plastenk). slišati je mogoče komplicirano, vendar kar hitro ugotoviš ustrezno razmerje.
neporabljeno mleko smo tudi mi zlivali proč.

Nives narobe si me razumela,
ko mleko vzamem iz hladilnika kako ga potem segreti.
Mikrovalovke nimam.
Tudi mi ze uporabljeno mleko zlijemo proc in ga ne segravamo ponovno.

Se opravičujem. Res nisem razumela. Bo pa odgovor precej dobrodošel, ker tudi jaz nimam mikrovalovke.
Če sedaj kdaj pogrevam izbrizgano mleko, ki ga hranim v hladilniku, potem ga dam kar v stekleničko in potem stekleničko v posodo z vodo, pa na štedilnik. Je pa res da to malokrat počnem, pa tudi količine mleka so zelo majhne. Posoda pa je potem res od vodnega kamna kar precej “boga”. Pa saj se da očistiti, samo ko pa imamo že tako dovolj drugega dela :))

lp,
NIves

tudi mi pogrevamo tako, da najprej v eni posodi segrejem vodo in dam vanjo stekleničko z mlekom….pač nimam mikrovalovke in se mi zdi to še najbolj primeren način

Mi imamo Aventov expres grelec stekleničk in hrane. Seveda zadeva ni ravno poceni, je pa praktična.

Hladne jedi (prej iztisnjeno mleko iz hladilnika, sedaj soke frutek, hipp) gejem v aventovem grelcu. Preden smo ga nabavili, smo greli kar v posodi z vročo vodo – iz pipe, kjer ima voda 60 stopinj, ali pa segrete v grelcu za vodo. Gretje v aventovem grelcu je nekoliko enostavnejše, zdi pa se mi, da nakup ni bil tako zelo posrečen; grelec stane okrog 10,000 sit.

Veliko koristnejši se mi zdi električni sterilizator (ceno sem pozabila). Sterilizacija z njim je tako enostavna, da tudi lenuhi dosledno steriliziramo stekleničke. Enkrat samkrat sem sterilizirala na štedilniku
nad paro (pisker, pa vložek za soparjenje z luknjičavim dnom), in takrat zažgala nekaj flašk :-(. Seveda, postavila sem vse skupaj na štedilnik in brezskrbno odšla, tako kot to običajno storim pri sterilizatorju. Steriliziranje v vodi (prekuhavanje) baje pusti kamen na priboru.

Pikomil pripravljam tako, da dvakrat na dan prekuham vodo (10 min), jo nalijem v termosko in jo potem ves dan uporabljam za pripravo mleka. Tako mleko je potem potrbno hladiti – pač v hladni vodi. Včasih si stvar poenostavim še tako, da eno stekleničko prekuhane vode dam v hladilnik, potem pa mešam: pikomil zvarim z manjšo količino vroče vode, potem dolijem hladno.

Imam pa še eno majhno termosko za ven. Nikoli ne pripravljam pikomila vnaprej. Ko je enkrat pripravljen, ga porabim v največ eni uri (princesa pač je po svojem ritmu, ne po mojem). Za dlje pa pripravim čaj, brez katerega ne grem na sprehod (mala nima dude in je čaj dežurna tolažba). V teh mrzlih dneh ga preprosto vtaknem k njej pod odejo, kjer ostane lepo temperiran …

Pozdravljene mamice!

Jaz mleko pogrejem v mikrovalovki ali pa v vroči vodi, če je dovolj časa, ker menda mleko tako ohrani svoje sestavine. V porodnišnici so mi sestre razložile, da materino mleko in aptamil ali katero drugo (pripravljeno) adaptirano mleko zdrži v hladilniku 24 ur – tako ga pripravljajo tudi tam in ga potem segrevajo po potrebi.

Tudi jaz zjutraj prekuham vodo, jo v pokriti posodi ohladim, seveda ne čisto, le toliko, da mi po pripravi obroka, mleka ni treba toliko hladiti, in jo prelijem v tremovko. Tako potem cel dan vsakič pripravim svež obrok. Rečeno mi je bilo, da mleko sicer lahko segrejem v posodi, vendar ne v vreli vodo; najbolje bi bilo segrevanje “pod pipo”. Tudi mi ostanek obroka ne segrevamo ponovno, čeprav mi je pa patronažna sestra povedala, da bi tudi to lahko delala.

Glede na to, da na navodilih Aptamila piše, da je potrebno vedno pripraviti svež obrok, me zanima, ali ve vseeno prej pripravite večjo količino in jo hranite v hladilniku????Bi potem lahko npr. nočni obrok pripravila, ko grem spat in ga ponoči samo pogrela?? Zaenkrat se še dojiva, me pa zanima za kasneje?
Hvala
LP
Milena

New Report

Close