Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sedenje dojencka

Sedenje dojencka

Pozdravljeni,
nas 8-mesecni dojencek še ne sedi brez opore, kaj šele da bi se poskusil posesti sam (za to ne daje nobenih znakov). Prav tako ne plazi. Zaenkrat se obraca na trebuh v obe smeri, kjer pa ponavadi ostane le kratek cas, nato se vrne na hrbet, kjer je najraje. Vem, da se posedanje, dokler se dojencek ne usede sam, odsvetuje, vendar deluje, da se zelo dolgo ne bo znal sedeti sam, zato me zanima, ali ga vseeno lahko vsaj kake pol ure na dan posedamo, npr. ob igranju (tako da ga lovimo, ce se zacne zvracati)? Ali pa naj ga vseeno puscamo lezati in cakamo, da se usede sam?
V razvojno ambulanto ne hodimo, pediatrinji se na zadnjem pregledu pri 6m ni zdelo potrebno.

Običajno zadostuje nekaj obravnav pri razvojni fizioterapevtki, ki pokaže prijeme in gibe, ki otroka vzpodbujajo k pravilnemu razvoju. Kot opisujete, je verjetno potrebnih samo nekaj trikov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close