Najdi forum

Še zadnjič v slovo

Pozdravljeni,

upam da je Bojan še med nami …. Prebiram po forumih in ostalih delih interneta in vidim, da nisem edini, ki je stisnjen v kot… O krivdi je brez veze razpravljati, zadeva pač pride do te točke, ko je vsega konec. Zakaj ?? Tudi jaz se sprašujem. Najbolj me moti, da razmišljam o samomoru in to mnogo več in večkrat kot bi bilo zdravo. Ustvarili smo si vse, zdravi smo vsi, za vse kar se zgodi narobe pa sem tako kriv jaz … Sem pač kreten. Tako me kliče žena – Kreten, ki razmišlja o koncu te poti. Ker sem garal cele dneve, da bi družina živela dostojno življenje… Ne vem… Žena pravi, da naj se izselim in grem živeti pod most, v hiši bo živela ona z otroci … Naj uživajo življenje še naprej, jaz imam teh žalitev že dovolj … Vem da sem slabič ampak pri 50ih res ne vidim več kaj in kako… Začeti vse od začetka – nimam niti volje niti moči… Prejokam cele dneve in noči in ne vem kaj in kako. Stiska je še toliko hujša, ker te v kot stiska ljubljena oseba… Vse te žalitve, kričanje, kreganje … Če kaj odgovoriš, je to že narobe, če ne odgovoriš nič je še bolj narobe … Pranje perila starega 20 in več let za katerega se niti en spomnim, mogoče mladostne napake neizkušenosti, ki jih bi danes sigurno naredil drugače in bolje, tako pa stalno nabijanje …. Tudi papirji za ločitev bodo izgleda kmalu prišli in Slovenija bo dobila še enega klošarja ( v lepem pomenu besede )…. Vse skupaj je nepovezano, nedorečeno, čista zmeda v glavi, psihološka bomba, ki samo čaka na eksplozijo.

… v glavi pa stalno doni : naredi že to, naredi že to, naredi že to….

Kam ? Kako ? Zakaj ?

Odgovor osebi, ki mu žena pravi Kreten!

Nikar ne počni neumnosti. Mislim, da si dovolj star in si ne smeš kaj takega dovoliti. Če sta z ženo prišla do točke razhoda pojdita lepo narazen kot dve odrasli osebi. A ni škoda živcev pa nasploh življenja. Še vedno lahko začneš na novo živeti. Vedno se nekje najde sorodna duša, ki pa te bo razumela in te nebo zmerjala s kretenom. Mogoče si res v življenju kaj zavozil pa najbrž žena tudi samo to še ni razlog, da je konec življenja. Vsi delamo napake. Eno so za oprostit druge spet ne, zato pa pol nosimo posledice sami.
Vedno pa obstaja rešitev in to je pogovor. Poišči strokovno pomoč pa se bosta z ženo tam pogovorila. Ne vrzi puške v kuruzo tako hitro. Najbrž sta že kar dolgo skupaj in zato se splača potrudit. Človek v jezi reče marsikaj, potem pa mu je žal. Pranje perila izpred dvajsetih let pa mi je znano saj to je pri veliko parih. Totalna neumnost.

Želim ti, še veliko srečnih dni.
Lidija

Eeeeej Kreten 🙂 Nea ga seri!! Fizična dela najbolj spucajo možgane po mojih izkušnjah. Resno. Ko pa se znajdeš v situaciji, ko razmišljaš o samomoru, se pa poskusi tega lotiti analitično .. to je meni pomagalo.
– Zakaj bi to res naredil?
– OK, še enkrat .. zakaj bi RES to naredil?
– A je res tega vredna? A bi res zato naredil samomor?
– Kdo vse bo zaradi mojega samomora trpel?

Ko se je moj bivši odselil in sem zablodila v samomorilske misli, mi je včasih pomagalo, da sem raje začela premišljevati o tem kako bo čez 1 leto, ko se bom pobrala in se bova nekje naključno srečala in me bo hotel nazaj. Ampak jaz ga ne bom hotela ali pa je bil scenarij, da sem se mu vrgla v objem. V vsakem primeru bo to potolažilo tvoj ego, ki trpi zaradi zavrnitve. Saj še vedno boli, ker ljubiš, ker je toliko let minilo v skupnem življenj, vendar vsaj odvrneš misli stran od samomora.

Bojan, ti pa nikar tega ne naredi svojemu sinu. In dopovej si že, da samomor ni rešitev.
Pa nikar ga ne uporabi za čustveno izsiljevanje .. pri 20 sem pustila fanta s katerim sva imela sicer nekaj let srčno zvezo, ampak so se počasi začeli kazati znaki nasilja. In je jokal in norel in sem se z njim pogovrajala in je to trajalo nekja mesecev, ampak nazaj z njim nisem želela biti. In me je ponoči poklical in rekel, da je pijan, da je v avtu in da se bo zaletel v steno, če res nočem biti z njim. Veš kaj sem mu odgovorila?
“Do konca stisni na gas pa glej, da se ne pripneš!”
Grozna sem, ne? Ampak dečko se je varno pripeljal domov, kljub pijanemu stanju. Danes je srečno poročen z drugo in ima 2 luštna otroka.

Življenje se slej ko prej obrne na bolje, vendar moramo za to tudi malček sami poskrbeti!

Hmm..sem v službi in cel dan nisem naredila nič, ker prebiram tele spise, še dobro da šefulje ni 🙂

Kakorkoli, Bojči ja kaj si pa ti to oženu? 17 letnico, ki je stuck in the moment zavedno….? Dej dej, najd si babo ne pa “daddys girl 4ever”….Dizaster res, samo je pa res da njene plati nismo slišali tko da ne bom nje omenjala!

No bom še jst dodala svoje mišljenje na vse to, namreč tudi jaz sem otrok iz “problematične” družine, ki to v resnici niti ni (v primerjavi s tvojo zgodbo itd.). Moja starša, ki ju imam neizmerno rada pač nista za skupaj…to je jasno celemu sorodstvu le njima ne! Da skrajšam zgodbo…naša mati je kot rekorder, vsako klinčevo besedo si zapomni, vendar si jo zapomni v kontekstu, ki je njej najbolj primeren (zato, da spet ona izpade žrtev). Oče je pač dec, ki mnogokrat ne izbira besed in zna tudi s tem prizadeti, vendar pa je bil v mojih očeh vedno odličen oče in dober, skrben mož. Problem,kar se mene tiče je naša mami, ki je bolano ljubosumna, v glavi je prepričana da vsi kujemo teorije zarote proti njej (češ, da smo jo mi naredili takšno?) in ko ji je najhuje, kar je vsaj 2x tedensko se ga napije in potem moja malenkost posluša ene in iste zgodbe izpred 20 in več let, kako je ati to in ono (to poslušam že 25 let, kako je moj oče gnoj kaj ji je naredil!)…. Priznam, tudi udarci so padali, dostikrat sem bila zraven in taki prizori otroka bolijo (zakaj se mami in ati kregata in tepeta?). Nadaljevala bom tako…ni bilo prav, da je oče udaril mamo, vendar tudi ni bilo prav od mami, da se je tako obnašala (seveda je bila spet pijana) in izzivala. Oče se je umikal ona pa je lajala za njim in mu ni dala dihati…logično, oče je znorel in ji prisolil klofuto (vem, da ni prav, ampak v tistem trenutku si jo je zaslužila). Spomnim se drame, večer pred popravnim izpitom…žurka v bajti…tokrat sta oba preveč spila (družinsko slavje rojstnega dne, kar vsako leto z grozo pričakujem) lovila sta se po hiši, se drla, prevračala pohištvo in si grozila….fain ane…no izpit sem vseeno naredila 🙂 Spomnim se noči ko me je sredi noči nekaj zbudilo in zagledala sem očeta sedeti na moji postelji v kotu in jokati. To je bilo prvič in zadnjič da sem ga videla jokati, govoril je da bo odšel, da očitno ni zaželjen,….počutila sem se kot da bi me prav v tistem trenutku nekdo po malem cefral, me trgal in ščipal in vem da če bi takrat oče odšel bi šla za njim…. bilo je še mnogo tega pa nebi sedaj o tem…

Skratka kaj hočem povedat, če je bilo tako kot praviš je bolje, da se je tako razvilo, kajti, če bi bila vidva še vedno skupaj bi se le prepirala oz. bi se na koncu ukvarjala več sama s sabo oz. drug z drugim kot pa z otrokom. Sedaj imaš priložnost postati “gora od čoveka” in pokazati sinu kaj pomeni biti odgovoren moški in oče!

Bojan, sina si naredil in tega dejstva ne bo nihče nikoli mogel spremeniti, to je TVOJ SIN…IN TI SI NJEGOV OČE !!! Ne bodi no smešen!! Si se kdaj vprašal kakšnega (novega) partnerja bo privlekla tvoja ex razvajenka domov? In kdo bo TVOJEMU sinu nekoč morda “fotr”? Kaj pa če faše enga tazga kot je bil tvoj oče? Bodi v stiku s sinom, ne dovoli da kdor koli zavzame tvoje mesto, ki ti pripada!!! Kar pa se službe tiče…112.000 ljudi je brez šihta! Če ji matematika ni jasna pol pač ne vem, te pa razumem glede dela da te to in ono ne veseli. Tudi sama iščem delo, ki bi me veselilo, zaradi katerega bi lažje in z veseljem zjutraj vstajala..Moram rečt, da sem probala delat marsikaj (ker računi se ne plačajo sami) in takega dela še nisem našla, ampak vem da je tam nekje…ne bom odnehala! Tudi ti ne odnehaj!

Ko sem imela 11 let (sedaj jih imam 29) in je bilo spet pestro doma sem zbrala pogum in objokana stopila v kuhinjo in rekla:
“Zdej vaju mam pa dost…a se vidva zavedata kaj delata sama sebi da ne omenjam kaj delata meni in mlajšemu bratu? Pa a sta notrmalna a je to vrtec, “ti si men to reku, tvoj fotr to, ti si men to rekla, ista si kot tvoja mama”? Kok sta stara? Če vidta, da nista za skupi pejta narazn pa bomo vsi skupi lepše živeli in se imeli radi…ne pa, da se garbata in travmatizirata sebe in naju z bratom”.
Misliš, da sta poslušala? Nista poslušala in s tem sta dosegla to, da sem se pri 18ih odeselila iz mesta, nista me videla leto in pol! Sama sem takrat malenkost zašla s poti vendar sem se “zbudila” preden bi bilo prepozno. Sedaj sicer živim v istem mestu kot starši a na svojem, s fantom, ker nebi prenesla *izdarij, ki se še danes dogajajo pod tisto streho.
Prav ta vikend sem morala zopet posredovati, kajti drugače bi se zopet stepla in bi se se mati pijana kot je bila vsedla v avto in se po ledeni cesti probala odpeljati 100 km domov?!?!

Bojan, prosim privošči svojemu sinu boljše življenje kot si ga imel ti (in jaz in veliko drugih). Bodi to kar si želel biti, bodi najboljši očka svojemu sinu, saj tega ti nihče ne more vzeti, ti nisi vidva (ti + ex) ti si ti!!! Tako kot je nekdo že napisal, čas bo pokazal kdo je kdo in otrok se bo takrat odločil kdo je bil do njega iskren in kdo je z njim manipuliral.

Kretenu pa sporočam prav isto! Ne daj se! Konec koncev vse kar človeku na koncu ostane so njegovi otroci in to kar pusti na tem svetu za seboj….Ne dovolita, da bi imeli vajini otroci slabo mnenje o vas! Samomor ni rešitev.

“Nisi velik, če nikoli ne padeš, velik si če se po vsakem padcu ponosno dvigneš in greš dalje”!!!

Srečno prav VSEM! Bojan in Kreten naj vaju božajo nežni sončni žarki in ljubezen vajinih otrok do njihovega ATIJA (ženo lahko zamenjaš, otroke ne!)

My country is the World and my religion is to do good :) *¨) ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·´ *Leiko - little flower*

scorpio-kje si, kako si danes?

http://www.mojalbum.com/pikicaaa

Ja, Scorpio, kako si danes? Ali ze imas koncno sluzbo in ze mogoce jemljes kaksna zdravila za normalno pocutje? Upam da nisi nikomur naredil nicesar hudega ikn da je s tabo vse dobro !!!

Halo, scorpio, zakaj se ne oglašaš ????
Vse tvoje poste sem prebrala, ne morem verjet, koliko podobnosti sem našla iz mojega življenja…
Oglasi se prosim..

New Report

Close