Še vedno hujšamo ………..
Živio punce,
čeprav vam malo pišem, vas pa redno spremljam. Tudi jaz že odkar pomnim hujšam. Kile od nosečnosti sem izgubila (z dahavsko juho iz 76 na 64kg) žal pa sem jih imela že prej preveč. Sedaj sem se zopet odločila, da jih nekaj izgubim pa ne gre in ne gre. Voljo imam par dni, pol me pa zagrabi požrešnost in jem kot, da bo zmankalo hrane in se gnusim sama sebi. Ker ne maram preveč sladkarij in ponavadi jem meso brez krompirja… mi shujšat pomaga samo “dahovska juha”, ki pa mi gre že na bruhanje. Poskušala sem se hraniti tako, kot piše v knjigi Jem torej hujšam, pa sem se celo zredila. Ker pa zelo rada zahajam v družbo se zelo težko odpovem kakšnemu kozarčku alkohola, ki pa je v vseh dietah prepovedan. Zaradi tega raje ne grem ven in sem pol še zaradi tega depresivna. Vrtim se v krogu in sem trenutno čist brez motivacije. Nevem več kaj naj naredim.
lp Greta
Živio
Recept za juho
8 porov ali čebule
velika glava cvetače
2 zeleni papriki
1 zeleno
1/4 kg paradižnikov
jušno kocko
začimbe so lahko: sol, curry, peteršilj, pekoča paprika, tabasko
lahko se doda tudi špinača
Skuhaš vso zelenjavo v vodi, da se zelenjava skuha. Jaz si jo skuham par litrov in dam pol zmrznit za vsak dan.
Juho lahko ješ kolikor hočeš in kadar hočeš, vendar ne več kot 8 dni, ker te lahko izsuši. Med dieto je prepovedano uživati kruh, alkoholne pijače in gazirane pijače. Lahko pa vodo, kavo brez sladkorja in nemastno mleko.
Dieta
1 dan
juha, sadje po želji (ne banan)
2 dan
juha, zelena zelenjava (ne graha), za večerjo en krompir, pečen v pečici z malo masla, sadje je prepovedano
3 dan
juha, sadje
4 dan
juha, 3 banane s posnetim mlekom ali jogurtom
5 dan
juha (vsaj 1x), goveje ali piščančje meso (25-50g), 6 paradižnikov. Nujno 6-8 kozarcev tekočine
6 dan
juha (vsaj 1x), goveje ali piščančje meso, zelenjava
7 dan
juha, polnozrnat riž, nesladkan sadni sok
Jaz sem to probala 6-7x v enem letu. Prvič sem izgubila 3 kg, pol pa vsakič po 2 kg. Vmes pa sem zelo pazila kaj jem. Večkrat sem tudi probala pa sem zdržala samo 2 dni pol pa ni šlo več. Bile so težke muke, tako da sedaj tud začeti ne morem več.
lp Greta
Greta, hvala.
Vsaka ti čast, da si zdržala. Jaz sem mislila, da si naenkrat izgubila 12 kg. Bi bilo dosti za 8 dni.
Veš, kaj je zanimivo? Vsi se zgražamo nad tem, da bi vsak dan jedli juho.. oz da bi imeli cel teden tak jedilnik, kot si ga napisala.
Če pa pomislim po drugi strani, sladkarije in prepovedane stvari bi pa lahko vsaki dan jedla. A ni to malo smešno? 🙂
Hvala Tea,
ker je bilo to re peklensko mučenje, samo nisem vedla kaj naj druzga naredim. Odpovedovanje sladkarij mi je brez veze, ker mi mogoče enkrat na 4 mesece zapaše 1 košček čokolade. Kruha in krompirja tudi ne maram preveč. Obožujem pa makarone, ki pa jih mož ne mara in jih nimamo velikokrat na jedilniku.
Kar se pa tiče sladkarij pa mislim, da se jih da odvaditi. Spomnim se, ko smo bili na dopusti z neko familijo, ki so po vsakem kosilu jedli sladico in seveda smo jo pol tudi mi. Ko smo prišli domov v naš ustaljeni urnik tudi jaz nisem mogla brez sladice po kosilu. Sem se kar namučila, da sem jih nehala jesti. In po nekem času me je želja po sladkem popolnoma minila. Upam, da bo to spodbudno za tiste, ki imajo velike želje po sladkem.
lp Greta
Živjo punce,
vidim, da ste bile že pridne danes. Včeraj smo se imeli v Šoli hujšanja spet enkratno, pa čeprav nas je bilo samo 7. Vztrajamo in bomo šle do konca.Vodja se kar ne more načuditi od kod jemljemo to voljo.
Na kratko smo ponovili osnovna pravila zdravega prehranjevanja, ki poteka po programu CINDI in se imenuje
12 KORAKOV DO ZDRAVEGA PREHRANJEVANJA
1. V jedi uživajte
2. Jejte pestro hrano, ki naj bo pretežno rastlinskega izvora
3. Bodite telesno dejavni in jejte toliko, da bo vaša teža normalna
4. Večkrat na dan jejte kruh,žita ,testenine in riž in izbirajte ponozrnate izdelke
5. Večkrat na dan (pri vsakem obroku) jejte veliko zelenjave in sadja
6. jejte čimmnaj maščob in izdelkov, ki vsebujejo maščobe.Omejite količino zaužitega mesa in mesnih izdelkov.Izbirajte puste vrste mesa.Enkrat ali dvakrat na teden uvedite brezmesni dan
7.Dnevno uživate zmerne količine posnetega mleka in manj mastne mlečne izdelke
8.Čim redkeje uživajte slaščice in sladke pijače.
9.Hrano solite čim manj in ne jejte že pripravljenih slanih jedi
10.Hrano pripravljajte na zdrav način in higiensko neoporečno.Hrano dušite, kuhajte ali pecite, vendar je ne cvrite.Dodajajte čimmanj maščob,soli in sladkorja
11.Če pijete alkohol, ga pijte malo in ne vsak dan
12.Zavedajte se, da je dojenje najustreznejši in zadosten vir prehrane dojenčkov do 6.meseca starosti.
Potem pa smo debatirale o tem, kaj je bil dejanski vzrok za tisti klik v glavi, da smo se vpisale v šolo.Zanimive zgodbe. To bomo prakticirali tudi na naših srečanjih tukaj na forumu ob ponedeljkih.
LP,Kaja
Greta, jaz včasih željo po sladkem res imam.. ampak.. mogoče nekaj dni, pol pa me mine, ko si malo preberem o glikemičnem indexu. 🙂
Testenine tudi jaz obožujem, lahko bi jih jedla vsak dan. Kupujem pa graham testenine, ki imajo nizek glikemični index. Poskusi, so zelo dobre.
Greta, po knjigi Jem, torej hujšam si se zredila? Mogoče pa je bila samo reakcija telesa na nov način prehrane, če bi še malo probala vztrajat bi mogoče bilo drugače.
Ali si pa med tem zelo dosti telovadila in se ti je povečala mišična masa, in to ni bilo od hrane, ampak od telovadbe?
Tea,
žal sedaj ne telovadim nič – sem v faz iskanja aerobike, vadbe… Nujno rabim gibat najman 2x na teden, če ne me malo boli hrbtenica. Pri Jem, torej hujšam sem se zredila verjetno zato, ker nisem več spuščala obrokov in sem tako na dan pojedla več. Uporabila pa sem pirine testanine, pa nevem ali jih lahko. So pa mogoče mal preveč dobre in jih pol tudi veliko pojem. Mogoče bom spet probala – nevem kaj naj. Vem samo to, da nekaj moram nujno narediti, če ne se bom še zredila.
Od kje pa ostali dobivate voljo – rabim eno spodbudo.
Greta