še nikoli…
Spoštovani,
napolnila sem 25 let, sem visoko izobražena, v dobri službi in nasplošno se nad svojim žvljenjem ne morem pritoževati…edino…glede svojega odraščanja lahko rečem, da sem potrebovala par let več kot moji vrstniki, da sem jih v zrelosti dosegla..tudi glede spolnosti sem šele v zadnjih mesecih začela zoreti oziroma telesno in duševno čutiti, da sem na to pripravljena, da si tega resnično želim…pri 25-ih sem še nedolžna, kar pripisujem ravno temu, da sem komaj z odcepitvijo od staršev (sem edinka in sem bila zato vsa leta “ščitena pred hudim”) začela oblikovati svojo resnično identiteto, postavljati svojo lestvico vrednot in sem končno svobodno zadihala, postala svoj človek s svojimi željami in cilji…kako fantu povedati, da nisem imeal spolnih odnosov? vizualno sem privlačno dekle, po krivem so mi zato pripisovali razne veze in afere, kar je že pri 18-ih vtisnilo vame močan pečat, da sem slaba punca, kar je posledično vodilo do tega, da sem se izogibala površinskim zvezam, kazanju v javnosti in v ednini dolgoletni vezi tudi spolnosti…vsi ti faktorji-od mojega malce počasnejšega odraščanja do krivega obtoževanja in govoric, ki so zgolj posledica mojega videza, sem sedaj tam, kjer sem..meni draga oseba me je po tem, ko sem mu povedala, da bo moj prvi, zapustila rekoč, da je to zanj prevelika odgovornost..če bi bila dekle, ki bi imela že kakšno izkušnjo za sabo, bi šlo, tako pa mu je bili življenje z devico samo v breme…fant ima svojih 32 let…zakaj občutek sramu, ker še nimam nobenih izkušenj, zakaj taka žalost, da me nekdo zavrne prav zaradi tega…
Spoštovana Jana,
vaš problem je izključno v subjektivni oceni.Vsega kar ste dosedaj zamudili, se boste naučili brez posebnih težav, enkrat je pač treba začeti.Ne bojte se, da bi vas partner zaradi pomanjkanja izkušenj omalovaževal, vse več je takšnih,ki i za trajno resno zvezo iščejo prav devico.Vsekakor pa se je treba zavedati, da je za uspešno zvezo bistveno bolj pomembno, da se partnerja skladata v dušervnih lastnostih ni pogledih, kot pa nedožnost ob začetku zveze.
bodi vesela, da lahko daš njemu to, kar smo nekatere zavrgle že pri 16-ih!! ti mu boš dala iz ljubezni, me pa smo dajale to iz radovednosti in če bi se dalo, bi čas zavrtela nazaj!!Mag Vanja F.Rejec dr.med.psih je pisal/pisala:
>
> Spoštovana Jana,
> vaš problem je izključno v subjektivni oceni.Vsega kar ste
> dosedaj zamudili, se boste naučili brez posebnih težav,
> enkrat je pač treba začeti.Ne bojte se, da bi vas partner
> zaradi pomanjkanja izkušenj omalovaževal, vse več je
> takšnih,ki i za trajno resno zvezo iščejo prav
> devico.Vsekakor pa se je treba zavedati, da je za uspešno
> zvezo bistveno bolj pomembno, da se partnerja skladata v
> dušervnih lastnostih ni pogledih, kot pa nedožnost ob začetku
> zveze.