Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihiater odgovarja se mi splača živeti, je samomor rešitev ? ( 2 )

se mi splača živeti, je samomor rešitev ? ( 2 )

Misel: ” ZLAHKA BOMO USPELI, ČE SI BOMO VSAK DAN NALOŽILI LE TISTO BREME, KI NAM JE NAMENJENO ZA TISTI DAN. TOVOR BO PRETEŽAK, ČE BOMO VČERAŠNJE BREME NOSILI TUDI DANES IN TEŽI, ČE SI BOMO DODALI ŠE JUTRIŠNJO BREME, ŠE PREDEN SI GA NALOŽIMO. ” To misel poznam že dalj časa in priznati moram, da se je nisem držal, ravno zaradi tega sem v težavah, ko nevidim drugačnega izhoda kot le v samomoru, saj kot pravim ni me strah praznine, saj jo poznam in vem, kaj je po smrti. Govoričenja o lebdenju ljudi, ko so bili klinično mrtvi niso povsem resnična, saj sem že sam za nekaj sekund umrl in takrat spoznal, da po smrti ni ničesar več. To spoznanje me je vodilo v strahu, da ko sem bil z njim nisem tega počel, sedaj ko pa bi rad da mu dam samo mir, po drugi strani pa hodi k meni zapolnjevati tisto praznino, ki mu manjka pa se sprašujem, kako manj vredno bitje sem, da to dopuščam. Matjaž!

Kar tolaži se, da po smrti ni ničesar. Če bi bil ti mrtev, in če po smrti ne bi bilo ničesar več, se tega ne bi zavedal, ker tudi tebe ne bi bilo. Vse življenje bežiš in še po smrti bi rad bežal. Zakaj oziroma pred čim. Če ti takšno življenje, kot ga živiš sedaj, ni všeč, zaživi novo življenje, čeprav dvomim, da je to tisto, kar bi ti rad. Vsak človek je gospodar svojih dejanj in je zanje tudi odgovoren. Stvari, ki nam niso všeč se spreminja, ne pa beži od njih. Mlad si še in dosežeš lahko skoraj vse, kar želiš. Pa ja nočeš tega kar izpustiti?
Moj nasvet:
Nehaj lebdeti v negotovosti in se za nekaj časa umakni temu svetu in ljudem, ki jih poznaš. Le tako boš lahko v miru pretehtal svojo preteklost in napravil načrt za prihodnost. V taki brezizhodni situaciji je načrt nujno potrebna stvar, pa naj se sliši še tako brez veze. Najprej analiziraj svoje trenutno stranje. Preseciraj svoje življenje. Ko boš ugotovil, kje si, se vprašaj, kaj bi bilo potrebno spremeniti. Glede na to si boš lahko zastavil knonkretne cilje, ki so dosegljivi in tudi preverljivi. Ko bodo tvoji cilji znani, si boš lahko izbral tudi sredstva in načine za dosego teh ciljev. Vsak dosežen cilj preveri, ali si ga res dosegel, ali pa se moreda motiš.
To bo to.
Da pa ne bom premalo konkreten, ti predlagam tole:
Pojdi za kakšen mesec ali dva v samoto (če imaš možnost). V skromnosti in premišljevanju se boš spucal precej navlake, ki bremeni tvojo notranjost. Živeti moraš strogo in disciplinirano, skladno z dnevnim redom, ki si si ga zastavil. Dnevno si zapisuj svoje ugotovitve, da se ne boš vrtel v krogu. Prisluhni samemu sebi, saj se v tebi skrivajo vsi odgovori na to, kdo si. Zapomni si – v skromnosti in tišini se boš našel. Potem se loti načrta in bodi malo trmast. Uspeh ne more izostati, če se človek malo potrudi. spremeni okolje, družbo ob kateri boš rasel. Destruktivnosti si najbrž že sit.
Mogoče se ti bo tole vse skupaj zdelo brez veze in kar nekaj. Jaz sem napisal, kaj bi storil jaz, kako pa bo s tabo, je pa odvisno od tebe.

Matjaz,
ne vem kaj naj ti se svetujem….
kaj mislim sem ti ze napisala v prejsnji temi.

Zdrzi, ne popusti, ker se bodo stvari s casom izboljsale… vendar moras tudi ti za to kaj narediti.
lp.

New Report

Close