Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Še katera s samo enim jajcevodom?

Še katera s samo enim jajcevodom?

Pozdravljene, drage forumovke! Sem ena tistih, ki se “martra” priti na ta forum in se pogovarjati o nosečnosti. Me pa zanima, če je katera tukaj zanosila s samo enim jajcevodom in koliko časa je trajalo “martranje”? Ali samo en jajcevod pomeni, da sem plodna vsak drugi mesec?
Hvala za odgovore in en lep čaroben snežni dan vsem!

Jaz imam sicer oba vendar oba neprehodna. Zanositi mi je uspelo s pomočjo IVF-ET (umetna oploditev).
Kolikor mi je znano tudi en sam jajcevod omogoča normalno zanositev in ni rečeno, da vsak drugi mesec, ker lahko npr. desni jajcevod posrka jajčece iz leve strani oz. obratno. Moja soseda je zanosila z enim jajcevodom takoj zatem, ko so ji morali enega odstraniti zaradi izvenmaternične nosečnosti.

Želim ti čimprejšnjo nosečnost in lep vikend.
Irena

Mojca,
tudi moja soseda ima dva otročka in en sam jajcevod. O problemih z zanositvijo ne vem nič, pa menim, da bi skoraj gotovo kaj vedela, če ne bi bilo vse OK.
Srečno!

Tudi moja prijateljica bo decembra rodila. Ima samo en jajcevod ker je imela prej toliko izvenmaterničnih nosečnosti, da se je pri eni tako zakompliciralo, da so ga odstranili.
Kar se menstruacije tiče, pa ne vem. Vprašaj ginekologa.

Imam samo en jajcevod.
To je moja že druga nosečnost in pri obeh sem zanosila takoj. Tudi pri menstruaciji ni bilo srememb po odstranitvi jajcevoda.
LP Nataša

Jaz pa imam samo en jajčnik in tudi samo en jajcevod. Ima katera kaj izkušenj s tem? menstruacijo imam normalno na 28-30 dni.

Tinka

New Report

Close