Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Še kaj po PUVA?

Še kaj po PUVA?

Za lichen planus sem dosedaj uporabljala Kuterid, ki ni pomagal, zaključila s PUVA, ki je pomagala le dokler se je izvajala, le dva meseca po PUVA pa se lichen spet pojavlja in širi. Vem, da ste rekli, da je to to, ampak ali res ni ničesar več, s čimer bi si lahko še pomagala? Bolj ko razmišljam o svoji koži, manj si lahko predstavljam, da bom v prihodnje prisiljena hoditi naokoli s tako kožo (kako “hudi” so lahko pogledi ljudi sem opazila že pri očetovi luskavici).

Hvala za kakršenkoli namig, s čim si lahko (vsaj sama) pomagam.

Lep pozdrav.

Pozdrav!

Poleg omenjenega pride v poštev tudi zdravljenje s tabletami, za kar pa se odločimo le v hujših primerih, zapleti zaradi zdravil se možni, tako , da je potrebno presoditi umestnost teh terapij.

Ali so vam izključili vnetna žarišča?

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Mislim, da hujši primer (še) nisem. Pregledali so mi zobe, bris ustne in nosne votline in komplet krvno sliko – tu se ni našlo nič. Na prvi pogled ne najdem nekega smiselnega žarišča (saj iščem vzrok bolezni, ne?), priznam pa tudi, da niti ne vem več, kam naj gledam in kaj naj iščem. Saj bi se vnetje kje drugje po telesu ravno tako moralo odraziti na takratni krvni sliki, pa je bila v mejah normale.

Vem, da se zdi stvar zaključena, mene pa vseeno “matra” in razmišljam o tem, kaj lahko storim sama, da se znebim bolezni in kje naj še iščem vnetna žarišča.

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

POzdrav!

Žarišča, ki lahko sprožijo Lichen, se ne kažejo na krvni sliki!
Gre za skrita vnetja, za katera skoraj ne moremo vedeti, da so, ker ne bolijo, ne motijo.
V tem je ravno problem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close