se je vredno boriti še naprej
Imela sem vezo ki je trajala 12 let , zaradi vseh možnih nesoglasij prepirov in nerazumevanja se je fant odločil da zaključi to zadevo Krivda je bila na obeh, a večji del je predpisan meni. .Meseca januarja lani sem se z sinom odselila k očetu z željo da ostaneva v v stiku in poskusiva rešit vezo. Partner me je popolno odstranil iz življenja, motili so ga smsi v bistvu vse, zaradi sina sva se videvala a bil je zelo hladen in dajel občutek da sem le vsiljivka vendar govoril da rešujeva vezo in obstaja možnost da vse rešiva. Dokler februarja ni zaključil in si ustvaril svojega življenja začel je vezo z žensko za katero je pravil da je le nekdo z interneta da mu ne pomeni nič…. a je vseeno hodil okrog z njo se družil hodil na izlete, še otroka je vozil z njo in njenimi otroci na igrala, bistvu začel je lagat……. marca sem ugotovila da sem noseča z njim , prvega sina sem imela brez težav, zatem sem imela 3 splave ki so me ubili in dejstvo je bilo da nikoli već ne bom rodila, zaradi vseh težav ki sem jih imela mi niti na misel ni prišlo da sem noseča, borila sem se z bolečino ob koncu veze, ker sem ga želela nazaj in niti nisem vedela da sem noseča . Ne glede na posledice sem se v svojem srcu odločila da otroka obdržim saj sem se 8 let trudila prestala 3 splave in to da sem zanosila je bil zame čudež. Z sinom sem se vrnila v hišo nazaj domov on je odšel pa k tej svoji ženski,z besedami da sodelujeva zaradi otroka. Najprej mi je dal vedet da otrok ni njegov da ga hočem nazaj zaradi otrok da silim v njega….. Res hotela sem ga nazaj a ne zaradi otrok zaradi njega in zaradi tega kar sem čutila do njega. Prosila sem ga za priložnost za ljubezen za upanje…. a ostal je z njo…… vendar ni prekinil stikov, čisto vsak dan je prišel domov, delal doma urejanje okolice , bil z sinom , skušala sva ves čas z pogovori…… a vsak večer je potem šel k njej……. bila sem na robu, uničena a želja po družini in njem me je vodila naprej….. upala sem da je še ostalo kaj ljubezni v njem, da si tudi on kot nekoč želi družine( tako je tudi pravil) upala sem da bova našla skupno besedo. Zaradi vsega sem res bila divja , v bistvu sem vse dni preživljala z njim, od 16 kar ej prišel domov do 22 ure ko je šel k njej, ves čas sem upala a bila le globoko prizadeta, ostajal je njen, bila je jeza v meni žalost razočaranje………res sem mu nagajala njegovi tako imenovani vezi z njo, z njo je bil vse noči vse vikende ko je ona bila fraj……. Pripravljala sem se na porod , v bistvu sva bila v nekem prijateljskem odnosu ( kljub vsemu) skupaj sva se pripravljala na porod, veselil se je otroka z mano. Prišel je dan ko sem rodila . Rodila sem mu še enega sina.Nadaljeval je življenje kot doslej, cel dan z nami kot družina , večer k njej. Ne v nosečnosti in ne zdaj mi v bistvu ne pusti da zaživim svoje življenje da ga bi lahko prebolela in šla naprej. Jasno sem mu povedala da ga še vedo ljubim, ne glede na vse, da sem za družino z njim pripravljena na vse, pozabit in oprostit, naj mi le da eno priložnost, ker ne morem več tako živet , čez dan smo kot družina zvečer gre, Vedno ko se psihično pripravim da grem in pustim ta del življenja, se obrne in naredi tako da ostanem. tako je že 7 mesecev. Sedaj se je odločil da si želi družine z mano, da naj mu dam čas da reši z njo in da nama bo dal priložnost da začneva gradit odnos najprej prijateljski pol mogoče kaj več če bo slučajno v njegovem srcu kaj zaropotalo. Sem čist na dnu, ve da ga ljubim da si želim družine z njim da želim sodelovat in se borit za to kar sva ustvarila v najini vezi.Želim se borit, a on želi da gradiva prijateljski odnos , kako naj to zmorem. Želim ga nazaj vse naredit v dobro nas a ne zmorem prenest da vsako noč gre k njej!!!!!!!!!kako naj gradim, sem čist obupana in po želji po uspehu me boli ko odhaja in zaradi tega se prepiram , ker me preveč boli. vem vsi mi pravijo da naj grem, zaključim in zaživim. a srce me drži tukaj. Zelim da je z otroci ker je kot očka cudovit. Kaj naj naredim????Pravi naj mu dam čas da uredi, da medmes lahko gradiva na odnosu. Glede dela okrog hiše, stroškov v hiši , kurjave,,, vse se dogovoriva, sodelujeva ,imamo skupaj kosil še na sprehod gremo, a ko pride noč gre, ina takrat se v meni vse poruši. Čisto vsak dan pride domov in ko mu rećem da naj ne pride pravi da mora zaradi otrok ker jih ima rad . Dobesedno živi na 2 stolih ima družino in svojo nočno vezo. Iz vseg srca si želim gradit odnos, a nemorem dokler je v vezi z njo. Pravi da naj dokažem da sem se spremenila da bo takrat tudi on začel delat korake proti meni. Nisem več dovolj pametna. Naj se še borim vztrajam in probam al naj vse pustim in grem svojo pot? A je že kdo bil v podobni situaciji????
očitno je recept za ozdravitev neplodnosti,da greš s partnerjem narazen, takrat vse čudežno zanosijo. Glede na to, da ti je očitno do tega moškega več kot do lastnega zdravja, življenja, dobrega počutja otrok (le kako gledata otroka nate, ko si taka čustvena razvalina), potem s takšnim življenjem nadaljuj. Prisluhni partnerju v kakšnem smislu se moraš še spremeniti in se potrudi, da čimprej odpraviš svoje napake.
Lahko živim sto ali tisoč let, pa nikoli ne bom razumela takihle zapisov.
On jo vara, zmerja, ji pjluva v ksiht, ni kaj ji ni naredu, a ona “ga ljubi”.
In za povrh gre zanosit z njim PO TEM, ko jo zapusti?
In ga čaka, da se vrne od ljubice ?
In upa “na družino”??????????
Glej, vama manjka samo še to, da ljubico pripelje domov in zahteva, da
ti strežeš obema.
Po mojem bi ga ti še vedno “ljubila”, a ne? In še kar upala, da bo drugače?
Ja, ful imaš dela punca. Pa ne z njim, ampak s sabo, da ugotoviš, zakaj
si dovoliš, da nekdo tako dela s tabo.
Zanimivo se mi zdi, da sta se kot par “prepirala”, zdaj ko nista par, pa “zgledno sodelujeta”. Drugo je vsekakor boljše za otroke, a verjetno ima recept za neplodnost prav, da uničuje vas (in s tem tudi otroke). Po moje se boste zaenkrat morali sprijazniti s tem, da je z vami, ker ste mati njegovih otrok. S tem se mora sprijazniti marsikdo, ki ga je strah ostati sam (v primeru, da je partner dovolj odločen, da gre). Pri vas je seveda zelo neprijetno, da ima partner odkrito drugo partnerko. Tako pa vsaj veste, na čem ste. Kdo drug bi skrivaj varal, prikrival, lagal itd. Vaš partner je tudi lagal: ko je bil samski, vam je lagal, da nima druge (hkrati pa se je z njo “kazal okrog”). Zakaj? Ker mu ni vseeno za vas in vas ni želel prizadeti?
Trenutno se po moje lahko odločite, ali boste z njim pod njegovimi pogoji (ko ga ponoči ni), ali pa vzamete svoje življenje (in verjetno življenje otrok) v svoje roke in ga zapustite (ali “naženete”), ker se takšnega odnosa ne greste (kar vam predlaga skela). Razmislite in se odločite.
Še nasvet: Če ostajate pod njegovimi pogoji, mu ne “težite” s svojimi željami in zahtevami po “popolni vezi”. Verjetno sta se tudi zaradi tega razšla. Dva otroka (če sem prav razumel) sta sicer močnejša vez od enega, a vam je že pokazal, da obstaja meja, ko bo šel. Če igrate po njegovih pravilih, se potrudite biti “profesionalna igralka” in ustrezati njegovim pričakovanjem (pravo mejo boste že zaznali, da ne boste stregli še svoji konkurenci, kot se boji skela). Morda ga bo vaša “samozavestna stran” prej pritegnila kot tista, ki je je navajen…
Ti malo mešaš nekatere pojme. Recimo ljubiti in imeti rad. Pa še to zgolj v nekem drugem smislu. Sem že pred časom nekje napisal, da imam recimo jaz rad svojo kosilnico (kar dobro reže in ne cufa), vendar je ne ljubim. Pa še to se po določenem času lahko malo obnuca in takrat p.zdim in tečnarim. Če bi bila živa, bi se lahko reklo, da ji najedam. V skrajni fazi bi zaradi tega lahko šel tudi jokat k staršem. In – le kaj bi bilo šele, če bi pa nekoč ugotovil, da ima tudi ta kosilnica neke svoje cilje in želje, ki jih jaz niti slučajno v vsem svojem »načrtu« sploh nisem predvidel ter na vsem lepem recimo noče bit več pospravljena v garaži, ko je ne potrebujem, kje sem zanjo predivdel mesto, ampak v lopi za hišo in nesramnica, si morda celo upa sama kositi takrat, ko se ona zato odloči, in ne takrat ko jaz to želim.
Nekaj podobnega je tudi pri tebi. Ti njega ne ljubiš, ti njega potrebuješ – kot nujni element brez katerega (po tvojih predstavah) družina ni več to kar naj bi bila – enostavno brez elementa, ki se mu reče oče, vsa slika zvodeni in se sesuje. Tebi je predvsem in v prvi vrsti glavni cilj družina in to točno taka kot si si jo zamislila. Za ta cilj si bolj ali manj dobesedno pripravljena iti z glavo skozi zid. To je bilo očitno že prej (recimo vključno z neodnehanjem po treh splavih) in je vidno iz tvojega delovanja zdaj. On pa –omahljivec kakršen je – se je zdel naravnost idealno orodje za doseči svoje cilje. Ja, kaj pa hočeš boljšega kot nekoga, ki bo stal točno tam kamor ga postaviš? No, vsaj zdi se tako, ker potem se lahko pojavijo razne nebodigatreba situacije, kakršna se je pri tebi. Po eni strani ga potrebuješ, po drugi strani pa ti gre na živce. Ker – jebela – nikakor noče biti samo mož in oče, on bi bil rad tudi moški in še človek zraven. In morda to ne samo v svojih očeh sebi in okolice, ampak tudi v tvojih. Potem pa se ta element začne kar nekaj po svoje obnašat, da so potrebni celo taki ukrepi kot je bežanje k očku, da človek lahko v miru razmisli, morda v pričakovanju njegovega moledovanja in prošenj za odpuščanje. In potem, v trenutku ugotovitve, da ga še vedno brezmejno in neizmerno ljubiš, nebodigatreba ugotovi, da celo lažje zadiha brez tebe in še več … od nikjer in iz nikoder se prav takrat pojavi še »tista k…« h kateri se celo preseli. Res no, prav takrat, čeprav se je za vprašati kaj v teh dejanjih je vzrok in kaj posledica.
Pa da se razumemo: ni to pisanje njemu v bran. Je tudi on svojevrstna perla in verjetno so mu njegovi tastari do plafona vbijali krivdo v glavo za lastno počutje in to kar počne, je posledica tega. Čuti odgovornost do otrok in morda tudi do tebe (saj morda počneš v odnosu z njim nekaj zelo podobnega kot je počela njegova mati). Namenjeno je predvsm tebi, da razčistiš sama pri sebi z nekaterimi stvarmi. Predvsem pa s tem, da cilji, četudi je to družina, niso pravi smisel in kriterij po katerem si iščeš partnerja. Morda, če je tudi on enakega mišljenja (samostojno in ne morda izsiljeno). Ampak v tem primeru je potem najbolje takoj vreč vse karte na mizo in raje sklenit kakšno pogodbo.