Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza še eno ‘zdravilce’

še eno ‘zdravilce’

pozdravček!

ste mogoče že slišali, da je za ms priporočljivo tudi uživanje totrovega olja (to sem prebrala v nekem članku).
ali mogoče kdo ve kaj več o tej rastlini, kje se to sploh dobi?

želim vam lep dan! 🙂

Totrovo olje (CAMELINAE OLEUM ) se uporablja predvsem za zdravljenje črevesnih in želodčnih razjed. Totrovo olje pa ima tudi širši spekter delovanja – je močan naravni antioksidant – močnejši od svetlinovega olja. Predvsem deluje na imunski sitem in tako pomaga pri raznih alergijah, boleznih srca in ožilja, pri težavah s kožo – ekcemi, luskavico, pri klimakterijskih težavah in seveda znižuje holesterol.

tako da… v iskalniku “google” das totrovo olje not, pa bos takoj nasla kje ga lahko nabavis.
Da bi bilo za MS se nisem slisala, je pa verjetno zdravo, tudi mislim, da nima kolesterola.
LP

ste že slišali, da pri MS pomagajo predvsem B kompleksi? LINUS

ja, sem slisala 🙂 predvsem vitamin B 12

vendar jaz ne bi to tako posplosevala, so se boljsa zdravila, ki pomagajo…
pa seveda tudi kdaj je smiselno… najvecje uspehe se doseze, pri MS do 6,0 EDSS (po Krzkeju)…
akupunktura je najbolj uspesna terapija pri MS, vendar bi rekla, da bi bilo za slovenske razmere dobro, ce bi jo tule izvajal neurolog.

Tudi z encimi se da pomagat, nasploh je tudi vitamin B 6 udelezen v nad 60 encimskih sistemov beljakovinske in foljske-kislinske presnove (kot Co_encim)…

V tujini je na trgu se vec vrst zdravil, ki lahko predvsem v zacetni fazi pomagajo. Med tem tudi eno zdaravilo, ki reparira membrane celic…pa deluje tudi proti vnetju…v kombinaciji z imunsupresivno terapijo…

v “Neuroperm/Permselect” metabolicni terapiji se gre predvsem za razstrupljanje od amonijaka in za dobro prebavo oz. blato.

Tukaj vecina MS bolniki sanirajo amalgam iz zobov (vendar tega ne zna vsak zobozdravnik pravilno, je treba pazit, da se ne pogoltne kak ostanek amalgama)

tudi homeopatija ima svoja sredstva (vendar v samohodu, ne pricakovat cudezev)…
LP

New Report

Close