še enkrat darovanje po raku
odgovorim načelno so v glavnem vsi tipi maligne bolezni kontraindikacija za darovanje.
Pozdravljeni!
Nekomu na tem forumu ste odgovorili da so skoraj vsi tipi maligne bolezni kontraindikacija za darovanje .
Če sem prav razumela ,obstaja kakšna vrsta raka ki še omogoča darovanje .Zanima me če je v mojem primeru ko sem imela raka materničnega vratu organi lahko darujejo .Pri operaciji so mi odstranili maternico in jajčnike in nekaj bezgavk .Imela sem 30 obsevanj .od operacije je preteklo 10 let .
Če je donatorstvo možno me zanima če se lahko darujejo vsi organi ali se zaradi maligne bolezni to skči na določene organe .Prosim vas če mi lahko poveste katere .
Lep in uspešen dan vam želim
Spoštovani,
rak na materničnem vratu je kontraindikacija za darovanje, ker je bila potrebna razširjena operacija. Za darovanje je primerno le stanje po zgodnji obliki raka,ki je omejena le na sluznico, oblika kožnega raka,ki je sestavljen iz ploščatih celic in je dobro ozdravljiv, ter po nekaterih možganskih tumorjih, ki niso še bili operirani.
Vsako takšno stanje zahteva zelo poglobljeno oceno,pogosto tudi interdisciplinarno.
Z lepimi pozdravi. Danica A Letonja
Spoštovani,
res je, ob takšni anamnezi ne moremo biti darovalci organov ali tkiv po smrti. Možno bi bilo le darovanje očesne roženice.
Lepo vas pozdravljam. Danica A Letonja
Forum je zaprt za komentiranje.