Še ena zdravniška
Še ena zdravniška in to o priznanem Dr. Vitezici iz KP. Včeraj je rodila ena mamica v izolski porodnišnici mrtvo deklico,ker je bila zahirana in ji gospod ginekolog ni hotel narediti UZ,baje da ji ne pripada. Ona je rodila na rok,toda na žalost mrtvo deklico.
To ti je našo zdravstvo-sramota. Naj gospod Vitezica se malo bolj pobriga o svojih pacientah,ali pa naj da licenco nazaj,ker v politiki tako ali tako ne koristi nič.
Se opravičujem, ker se vmešavam v temo, ampak si ne morem pomagat, me je zadni post preveč pogrel.
V nosečnosti je res, da ti pripadata 2 UZ-ja (prvi UZ, kjer se prepričajo, da je nosečnost v maternici in morfologija-bolj natančna preizkava, ki pokaže morebitne nepravilnosti pri plodu), ampak, če je v nosečnosti karkoli narobe, oz. če obstaja sum, da je karkoli narobe pa se včasih naredi tudi 30 in več UZ-jev.
Jaz sem imela v začetku nosečnosti postavljeno diagnozo grozeči splav. In sem v roku petih tednov imela narejenih 5 UZ-jev. To je res najmanj ivazivna in najcenejša metoda, da se prepričamo če je z plodom vse vredu oz. če je kaj narobe. Zato, če je to tako, kot je napisala “bivša pacientka”, je bila ta mamica popolnoma upravičena oz. več kot upravičena do enega, dveh ali pa celo 10 UZ-jev.
Ne moremo vedeti, ali se je vedelo že prej, da je kaj narobe, ali so šele ob smrti otroka v maternici ugotovili, da je otrok zahiran. Kako je potekalo vse skupaj, se ne ve. Tukaj imamo samo eno stran zgodbe, na drugi strani pa priimek zdravnika, ki se ne more braniti. Ne podpiram taka napadanja s pravimi priimki, poleg tega pa avtorica govori z druge roke, kar zgodbo še dodatno postavi pod vprašaj.
No, saj zato sem pa napisala: “Zato, če je to tako, kot je napisala “bivša pacientka”.
Nikakor ne podpiram poimenskega napadanja. Bi imela proti marsikateremu zdravniku kaj povedati tudi sama, pa tega ne počnem, ker se mi zdi podlo.
Samo nekako se mi zdi za lase privlečeno izjava od “mihaelle” da ti v nosečnosti pripadajo samo trije UZ-ji.
Ni res. Pripada ti jih toliko kot jih je potrebno. In zdravnik je tisti objektivni filter, ki oceni koliko. Zato jih pa imamo.
Res pa je, da ni lepo govoriti z druge roke, ker ta tretja oseba mogoče nekaj ve, kar tukaj ni bilo napisano.
No ta gospod ginekolog,ki ga ne smemo poimensko imenovati,je tudi posredni krivec smrti mojega sinčka pred petimi leti. Jaz sem tožila o močnih bolečinah v spodnjem delu trebuha in veste kaj je naredil? Posadil me je na stol zraven svoje pisalne mize in me pogledal v oči in mi rekel,da imam uruinfekt in da se naj potolažim s tem,da ima to večinoma nosečnic. Uruinfekt sredi najbolj vročega poletja-malo za zamisliti,a ne?
Ni bil uruinfekt ,bil je grozeči prezgodnji porod,ki bi lahko preprečili,če me takoimenovani-neimenovani gospod doktor pravočasno poslal v bolnišnico. Pa ni to ena izmed redkih cvetk od njega. Ima kar veliko masla na glavi. In jaz se prav prosneto strinjam z bivšo pacientko,da takšni ljudje ne bi smeli delati v zdravstvu.
Grozno kaj vse se dogaja nimam besed, res je da ti pripadajo menda trije UZ v nosečnosti, samo to pomeni če je vse vredu, a potem nekje vse v en koš mečejo?Jaz sem v prvi nosečnosti imela ob vsakem pregledu UZ ker sem imela pregrado v maternici in je bil sin tudi zahiran,zadnji mesec sem pa bila v bolnici in sem imela UZ vsak dan, da so videli če je vse vredu, pa še en kup pregledov in CTG-jev.