Najdi forum

Lep pozdrav vsem skupaj,ki prebirate tale forum. Tudi jaz sem bila v otroštvu zlorabljena od svojega dedka. Ni prišlo do penetracije,morala sem ga samo otipavati. Nenavadno mi je to, da ga nikoli nisem obsojala za to, tudi sedaj ne čutim jeze, gnusa ali česarkoli odklonilnega do njega (nimam pa ga tudi rada,bolj bi rekla, da nimamo stikov in sva bolj odtujena kot karkoli drugega). V bistvu sem bila takrat v takšnem obdobju (12 let), da mi je bilo vse skupaj vznemirljivo, celo vzburjajoče (za kar sedaj vem, da je normalen fiziološki odziv telesa), malo mi je bilo pa tudi neprijetno, vedela sem, da ni prav, kar delava.
Težavo imam s sedanjim fantom, s katerim sva skupaj 4,5 let in se krasno razumeva. Ogromno se pogovarjava o vsem, nimava skrivnosti.V vsem me podpira in mi stoji ob strani. Problem je samo spolnost. Šla sem čez fazo močne avtomatske blokade, ko se mi je približal, sedaj sem pri blagi blokadi, ki v meni ne vzbuja več tako močnega odpora. Včasih se rahlo prisilim v spolnost in na sredini začnem res uživati, ko se končno zmorem prepustiti in mu zaupati. Nimam tudi želje po spolnosti, vsaj večinoma ne…Le redkokdaj sem pobudnica za to. Naj povem še to, da mi je oče skozi moje otroštvo narisal en velik NE čez spolnost, tako , da sem se dolgo časa ukvarjala tudi z občutki krivde, sedaj malo manj.
Zanima me, če se problemi v spolnosti pojavijo lahko tudi, če ne občutim nobene jeze do dedka ali mislite, da moj problem izvira predvsem iz prepovedi na uživanje zaradi očeta (do sedaj sem ga imela za glavnega ‘krivca’ za svoje težave, dedek je bil šele na drugem mestu)?
Ali mislite, da mi lahko pomagate v vašem Zavodu pri tem, da bi imela večjo željo po spolnosti? Počasi namreč že izgubljam energijo, saj se s tem problemom intenzivno ukvarjam že 3 leta, bila sem tudi pri nekaj psihoterapevtih, na hipnozi, itd., vendar…
Najlepša hvala za vaš odgovor, vsem, ki preživljate hude čase zaradi zlorabe pa veliko poguma, vztrajnosti in ljubečih ljudi.

Ojla!

Tudi meni se je zgodila v zgodnjih najstniskih letih spolna zloraba in problemi v spolnosti so mi vec kot znani. Ce zelis me lahko kontaktiras na mail, z veseljem ti bom pomagala.

New Report

Close