Cau!
Najprej cestitke vsem za dosezene rezultate. Mam pa se eno vprasanje v zvezi z dieto-sprememba metabolizma. Kdaj lahko jemo zelenjavo, npr. paradiznik, papriko, bucke, melancane? Saj v dieti le-ta ni omenjena. Jaz sem navajena jesti mesano solato, v skledo si pripravim malo zelene solate, kaksen paradiznik, surovo papriko, nekaj oliv in jem kar tako -brez olja, kisa, soli.A bi blo tudi to uredu za to dieto, a mora bit le zelena solata?
Pa se to; sem veganka in me zanima ce na proteinski dan lahko jem sojine jogurte, tofu in sojino mleko?
Najlepsa hvala za odgovore!
Enako kot je Mica napisala, tudi jaz nisem vedla ali naj se oglasim ali ne. Razlog, je ta teden, ko se je šola začela in mali šel v šolo sem imela dopust in kuhala njegove najljubše jedi in sladkarije, ter zraven tudi vse to jedla. Sem bolj živčna zaradi šole kot je on. Kot zmedena kura, spominjam se sebe ko sem šla v šolo, pa kako bo njemu… Verjetno sem zaradi tega imela ogromno potrebo po sladkem, ali pa je to samo izgovor.
Rezultati ta mesec so bili, saj sem prišla že na 127 kg, danes pa po tednu dni na žalost nazaj na 129 in se že počutim slabo, okorno in depresivno.
Na srečo je konec dopusta in tudi red se je vzpostavil nazaj, tako, da bom začela nazaj. Moram, če ne bo isto kot lani, ko sem po prenehanju diete dobila nazaj vse kg, pa še 10 zraven. Tega pa si enostavno ne morem privoščiti in ne smem popustiti samo zaradi enega tedna, ko se nisem držala diete.
Po vrhu vsega, sem ugotovila da vreme dosti vpliva na mojo dieto. Ker je bolj mrzlo se mi ne da tolko pit. Prav tako mi ni več do salate in kislih stvari. Rada pa mam panirane malancane, čeprav naj ne bi spadali v dieto. Ali pa kuhan ohrovt in kuhan krompir zmiksan v pire (brez zabele), špinačne polpete.
Tako, da mislim, da bom vseeno za kosilo jedla te stvari. Jem jih samostojno, kot glavno jed, brez dodatkov, razen salate.
Zajtrk pa bo ostal sadje in jogurt, večerja pa jogurt z ovsenimi kosmiči (to mi še najbolj paše zvečer pa tudi ni treba zraven dosti misliti).
Tudi na sobno kolo sem se spravila za 1 uro, ter se malo razgibavala še z ročnimi utežmi. (seveda ne ta teden, ko nisem delala nič drugega kot kuhala)
Končno sem se spet dotaknila prstov na nogah : )))
Upam da bo poročilo, naslednji mesec bolj spodbudno. Čeprav, mesec je takoo dolg, kriz pa je tako veliko, da bi še vmes rabila kako spodbudo.
Končno si se oglasila 137!!!!!!! Kot vidiš nisi sama in nikar ne obupavaj sama nad sabo (čeprav to delamo vsi). Tudi jaz nisem nikakršna perla, pa vseeno vstajam (bol ali manj). Sedaj sem bila za vikend v toplicah (polpenzion – samopostrećni zajterk in večerja…) pa NE MISLI, DA SEM SE DRŽALA DIJETE. Kje pa! Sedaj doma pa zopet v stare tirnice. Do 1.maja moram shujšati še 10 kg. USPELO MI BO, pa pika. le tu ina tam se moram javiti na ta forum, da vidim da nisem sama, da smo vsi ljudje z hibami, pa je občutek že boljši. Volja raste in tako je tudi pravilno. Kolesrim še vedno in še bom, saj sem si prikolesarila lepo fizično kondicijo, tako, da moje telo ni ohlapno in ne visi kot prazna vreča.Samo za trebuh in vrat (ki me mimogrede resnično boli) bo treba še malo razmigati, pa bo. Ne ne mislim iz sebe naredit Tvigy, pač pa “privlačno” predstavnico svojega spola v najboljših letih, ki ima kondicije na pretek, je dobrovoljna, ni zapeta in zna s humorjem zreti v življenje – vse to in še mnogo več mi nudi življenje, ki sem ga že in ga bom še dodatno obogatila z voljo do življenja, vendar do bogatega življena (v duši), do čvrstega in zdravega telesa, ki bo sposobno uresničiti vse tiste male radosti, ki nam jih življenje ponuja (sprehod ki nam ni muka, kolesarjenje, ki nam ni muka, srečanje s prijatelji, plesati….).