Najdi forum

Pozdravljeni!

Sem v vezi s fantom že 5 let…sem že zelo obupana zato sem se odločila vam postaviti eno vprašanje.
Najino spolno življenje niti približno ni tisto kar menim da bi moralo biti.
Ljubiva se 1x mesečno-jaz sem oseba, za katero se zdi nekaj normalnega, da če se dva želita ljubiti, ni pomembno KJE in KDAJ se bo to zgodilo!Zanj je zelo “sramotno” ljubiti se npr. v avtu ali na kakšnem drugem nenavadnem mestu.Ker nimava določenega prostora in tudi nimava toliko denarja, da bi si lahko privoščila npr. toplice ali kaj podobnega, se to zelo redko zgodi.
Naj povem, da ko sva začela hoditi,sva vsepovsod in mu to ni bilo pomembno.
Ko sem mu to omenila, mi je dejal, da ga je to vedno motilo in da mu to NE PAŠE, predvsem zaradi mojega bivšega fanta, s katerim naj bi se ljubila na takšnih mestih in ko na to pomisli, se mu naredi nek fleš in ga vse mine.
On vidi rešitev v tem, da vsak od naju nameni npr. 1x tedensko nekaj denarja prav za “kraj”kjer naj bi se posvetila eden drugemu.
Mogoče je napaka v meni, vendar se mi res zdi BOLANO, da za nekaj takega morava plačati-če sploh želiva da se zgodi.
Redko spiva skupaj pri njemu doma in se jaz tam ne morem sprostiti.
Vem, da to ni vse v odnosu, vendar če tega ni je zame VELIKO.
Res več ne vem kaj storiti??Stara sva 25 in 26 let in če to že sedaj ne “štima”kako sploh verjeti v najino vezo???
Je problem v meni in bi to res morala razumeti???

Bodi srečna da imaš fanta, ki na te stvari gleda na ta način – po mojem te spoštuje mnogo bolj, kot tisti prejšnji…

Pogovarjajte se o tem, naj ti pove svoje poglede – morda spremeniš v svojem dojemanju tudi kaj sama. Morda boš čez čas dojela, da si tudi ti želiš, da je intima intima in ne kar vsepovsod…

Drugače pa saj še nista tako stara, morda pa bi lahko spolnost celo malce počakala, do ugodnih okoliščin – skupno življenje… zna biti potem še parkrat lepše… saj za podarjanje ljubezni je pomemben tudi dober občutek, varnost v odnosu in tudi varnost v smislu, da vaju ne more kar vsakdo zalotiti…

Drugače pa je ok tudi to, da si toliko sproščena, da ne kompliciraš kje in kako… če boš ti napravila korak v smeri, da ti bo začelo stati do tega, do česar stane tvojemu fantu, bo morda tudi on kdaj pozabil na okoliščine in se bo zgodilo kje, kjer se sicer ne bi…

Pogovarjajte se in bodi odprta tudi na njegove poglede – ne že apriori razmišljati, da ima le on problem!!!

Sija

Trobentica

Sicer pišete v glavnem samo o težavah v vajini spolnosti, toda očitno imata veliko težav tudi v vajinem odnosu nasploh. Spolnost je sicer v odnosu zelo pomembna, vendar se z njo nič ne začne in tudi konča ne. Jedro vajinih težav je torej nekje drugje. Če si še vedno želite ostati s tem fantom oziroma ga ne morete zapustiti, predlagam, da si poiščeta terapevtsko pomoč. Če fant na to ne bo pristal ali če tudi po terapiji ne bo prišlo vsaj malo do sprememb, ki si jih želite, se boste verjetno težko izognili razmisleku o prekinitvi vajine zveze. Škoda bi bilo, da se že pri 25ih vdate v usodo in odrečete svojim željam.

Lepo vas pozdravljam

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

“Naj povem, da ko sva začela hoditi,sva vsepovsod in mu to ni bilo pomembno. ” to meni pove vse …

V osnovi je takšen človek, da bi “vsepovsod”, ampak ker se je to spremenilo je to nekaj drugega. Izgovor, da zaradi fleša (?!?) – brez besed. Če ti je nekdo privlačen se ne zadržuješ, ampak se ga želiš dotikati, ga lupčkati, ljubkovati, se božati in ljubiti, če je le priložnost. Te želje, strasti očitno pri njemu ni več.

Če si želiš spolnosti na bolj sproščen način in če dejansko ne prideta do resničnega vzroka njegove odtujitve, njegove oddaljitve od tebe – ja, bliža se konec, ki ga naredi ti, za tvoje dobro.

Potrjujem, se bliža konec! in ne si predolgo zatiskati oči tako kot sem si jih jaz, ker sem si govorila ma ja ni mi do seksa, ampak sej to sploh ni tolko pomembno, ampak zakaj mu ni izvira pa od drugje. Pri 25 letih pa že ne more biti tako. Verjemi, če nisi srečna naredi konec ker je še celo življenje pred tabo. Srečno!

Lep pozdrav vsem skupaj!
Najlepša hvala za vaša mnenja.
Naj povem, da se imava zelo rada…vem, da me ljubi, je pozoren in me spoštuje…glede tega nisem v nikakršni dilemi.
Le moti me, da je postal tako “konzervativen”.Pravi, da ni sproščen, če se ljubiva v avtu in da me preveč spoštuje, da bi se to tako odvijalo…velikokrat sva se pogovorila glede tega.
Vendar, ko mene to spet začne motiti, se vedno znova hudo spreva.
Jaz njega ne nameravam “siliti” v nekaj, česar noče, vendar me to grozno moti-enostavno tega ne morem razumeti.
Saj vem, vzemi ali pusti!Ampak je težko končati vezo, ki v vseh drugih pogledih dobro funkcionira.

še 1x hvala lepa…radi se imejte!

Dobro premisli, čez par let ti zna biti žal, če boš zaradi take stvari prekinila vezo. Takrat lahko morda spoznaš prav takega, ki mu to ne bo problem… pa bo tebe motilo, da te toliko ne spoštuje, da bi kar vsepovsod… z leti rastemo in morda je tvoj fant na tej točki korak pred tabo!!!

Sija

Razumem, da se mogoče ne more sprostiti v avtu, na javnih prostorih, ampak saj imata vsak svojo sobo ali ne? Pri teh letih sem ali jaz prespala pri fantu ali on pri meni, vsaj vsako drugo noč (pa tudi ključi so v vratih, če se boji, da bo kdo vstopil, ne?). Če pa nekomu ni, je pa vsak izgovor dober, vprašaj ga, kaj je v resnici njegov problem. Sem prepričana, da je jedro problema v vajinem odnosu in se samo odraža v spolnosti. In če bi pri 25-ih seksal 1x na mesec, ja kaj bo pa pri 40-ih, bosta živela kot brat in sestra ali kaj? Napisala sem več vprašanj kot odgovorov, vendar bi jaz imela zanj polno vprašanj in hotela čimprej razčistiti.

Pozdravček!
Glede tega ali imava vsak svojo sobo…naj povem, da fant ni še nikoli prespal pri meni doma (le takrat ko so bili npr. starši na dopustu).
Jaz pa pri njemu tudi prespim mogoče 1x v mesecu, ker drugače ne gre iz drugih razlogov.
Ko sva bila npr. skupaj pri meni doma skoraj dva tedna, je vse potekalo normalno…vse lepo in prav.
Res ne vem kaj naj si mislim glede vsega tega…zelo ga imam rada, se pa bojim za prihodnjost najinega odnosa…
Lepo vas pozdravljam…PA-PA!

ne morem se znebiti občutka da se hecaš! oprosti ampak pri 25 letih redno seksati po avtih in na raznih javnih krajih je meni otročje ali pa bolano. si že kdaj slišala za to, da se partnerja pri spolnih odnosih zbližata in si vzameta čas drug za drugega? dolga predigra, po spolnosti pa skupno stiskanje v postelji in pogovori o načrtih, čustvih…
kaj nimata vsak svojega doma? kaj te njegovi ne marajo? tvoji ne marajo tvojega fanta? tebi spolnost pomeni samo hitro potešitev? čudna zadeva!

Ena tuja!
Kot sem že napisala-fant pri meni doma ne prespi nikoli, ko so starši doma…jaz pri njemu redko, kajti fant in njegov brat si delita sobo in je to večinoma nemogoče.Drugače pa me imajo njegovi starši zelo radi in prav tako moji njega.
Če se tebi zdi bolano to, da s fantom seksava tudi v avtu-oprosti ampak menim, da imaš dokaj zgrešeno dojemanje le-tega.
Kajti, če se dva ljubita si to lahko izkažeta vsepovsod in s tem ni prav nič narobe!Če si pa tega nekdo ne želi in mu je neprijetno-je pa to že stvar posameznika.Vsekakor pa je res, da je lepše, če se dva ljubita nekje, kjer se lahko v celoti posvetita drug drugemu, ampak žal vsaj trenutno nimamo vsi te možnosti…pa tudi če bi se to dalo, bi me včasih zamikalo tudi nekaj bolj adrenalinskega od samega seksa v postelji.In prav zato, ker sem stara 25 let se mi to še kako zdi nekaj normalnega in prav je da je tako!Pri 50 letih si verjetno česa takega ne bom več želela.
Tako da, tvoj občutek te prav gotovo vara in se nikakor nimam namena hecati.Me pa prav zanima koliko si ti stara, da imaš takšno bom rekla ” zelo konzervativno razmišljanje”.Iskreno upam, da nisi dokaj mlada, ker bi se v tem primeru lahko malce zamislila nad seboj…
Tako da, iskreno upam, da bova s fantom te stvari uredila…kajti o teh stvareh se že ogromno pogovarjava.Jaz bom skušala tudi njega razumeti, on pa upam, da bo večkrat tudi pozabil na predsotke in se sprostil, mogoče tudi na ne ravno običajnem kraju in času.
Vsem hvala lepa za vaša mnenja!
Lep pozdrav!

Imam jih čez štirideset in kar dolgo kilometrino, pa ti lahko rečem, da je post od ene tuje še kako na mestu napisan in da za njim stoji nekaj izkušenj in pameti. Seks v avtu je za hitro potešitev strasti in potreb, uporabljajo ga mladostniki (ki hitro zahrepenijo po postelji in sobici), uporabljajo ga ljubimci (za parkrat, potem si zaželijo več, ali pa gredo narazen), včasih zagrabi celo stare zakonce, da malo popestrijo ali obujajo stare čase. Seks v avtu je adrenalin, hitra potešitev za kdaj pa kdaj. Zgodi sebolj na hitro, ni prilike za mazenje in dolge pogovore v objemu. Če siliš fanta v to, mi pride na misel le eno – da si ne želiš od njega božanja, poljubov neskončno dolgih dotikanj, ampak le hitro telesno potešitev in gremo daljRazumem, da nimata prostora, ne razumem pa tebe, ki si očitno ne želiš, da bi ga imela. Med vrsticami si napisala, da bi fant bil pripravljen finančnega bremena za bolj prijetno ljubljenje, tebi pa se to zdi brez veze, če lahko opravita v avtu. S tem si povedala dosti. V vajinem odnosu si najbrž šibki člen ti, ne fant, čeprav na prvi pogled morda ne izgleda tako. V ljubezni denar ni na prvem mestu, pokazatelj ljubezni ni brzinski seks…

misliš da si moderna, ker seksaš v avtu in da ti to povečuje tvojo vrednost! daj se malo pomiri no! tudi drugi znamo seksati na nenavadnih krajih samo ne redno, ker si radi vzamemo čas.mislim, da se tvoja veza res bliža kraju. fant pogreša to kar si želi vsak pravi človek in s tabo to pač ne gre.pet let že hodita pa nimata prostora kjer bi se lahko ljubila – če si že slišala izraz ljubiti se – to je nadgradnja golega seksa. pet let se seksati po raznih vogalih in avtih z eno in isto osebo ja to pa res mora biti adrenalinsko!

Kot prvo-nikoli nisem rekla, da si jaz ne želim seksa v avtu in sem že večkrat poudarila, da velikokrat nimava možnosti za kje drugje.
Nikakor nisem nikoli napisala, da pa je meni žal denarja za kaj takega, ampak, da nekako ni v redu, če pa si morava prav vedno plačati kraj, kjer se bova lahko ljubila.Prosim, da ne obračata besed!
Seveda je nekaj veliko lepšega, če si dva lahko vzameta čas in se posvetita drug drugemu-ampak če to ne gre vedno tako, ni prav nič narobe se ljubiti na malce bolj nenavadnem kraju!
Ni mi potrebno “narisati”, da pa je pri seksu pomembno, da se dva posvetita drug drugemu-kajti meni je to še kako jasno!
Ena tuja!Nikakor ne mislim, da sem pa moderna ker seksava v avtu…in mi je jasno česa si moj fant želi.Jaz pa bi si želela, da tudi če nimava možnosti “v intimi”, da pa mu takrat ne bi bilo pomembno in bi se ljubila kjerkoli.
To je vse in nisem naivna najstnica, da bi mi pomenilo največ to, da “na horuh”opraviva in to je to.NIKAKOR!
Ampak očitno imajo nekateri blazno potrebo po tem, da preprosto vprašanje ter stisko človeka obravnavajo tako, da obrnejo besede.
Cenim odgovor od vseh-v nasprotnem vprašanja zagotovo ne bi postavila sem na forum.Zato-tisti ki že komentira, naj si vsaj prebere moje komentarje.
Hvala.

Res si sama pravilno ugotovila da ni pomembno kje in kdaj, tukaj dodajam: KAKO. Ta kako se očitno odraža kot problem pri tvojem fantu, a le če ima pred očmi da si na tak način normalno funkcionirala z bivšim. To je torej zelo moteče, čeprav nerelevantno dejstvo ter slaba popotnica zvezi. Če se o zadevah ne da razpravljati in jih doreči na smotrn način, ostajajo v podzavesti. Ni OK.

Torej, če sploh ima željo, bo “način” našel. Če malo karikiram – ko me stisne na minus, v končni fazi (ko plavajo že zobje, hehe), ne iščem uradnega naslova, ampak to opravim tudi kje drugje. Nekako podobno je vajin “problem”. Glej, danes se izgovarja recimo na avto, jutri se bo da mu je šinilo v glavo da si nekoč z drugim… Kam to pelje najbrž veš. Sploh ni poanta v najeti sobi, ni poanta v kraju, samo še – ali sploh. To ga vprašaj.

Mene pa zanima,kaj je tvoj fant naredil zato,da vama več ne bi bilo treba sexat na nanavadnih mestih?Ti je predlagal poroko?Nakup stanovanja?najem stanovanja za skupno življenje,kjer se bi lahko brezskrbno predajala drug drugemu?Bo tudi tam kakšno nenavadno mesto za ljubljenje(tla,kuhinjski pult,kopalnica…)?

Lep pozdrav!
Cec hvala za odgovor…vesela sem ko lahko preberem tudi na kakšen način razmišljajo moški.
Res je, omenil mi je že tudi to, da ga poleg drugih stvari odvrača, da bi seksal v avtu, predvsem to, da ve da sva na takšen način seksala tudi z bivšim.
Zaveda se, da sem imela pred njim le eno resno zvezo, ki je trajala 2 leti, da je bil moj prvi in da sva se imela zelo rada.O vsem tem sva že govorila in mislila sem, da je razčistil pri sebi z mojo preteklostjo in da se ne čuti “ogroženega”, saj je minilo že toliko časa.
Zelo pa me je prizadelo, ko mi je omenil, da se mu naredi nek “fleš” in da ga zato odvrača seks na kakršnem koli nenavadnem mestu.
Mene predvsem boli to!Glede seksa samega upam da bova že uredila…dosti pa imam tega, da pri takšni stvari omeni mojega bivšega.Pa saj je tudi sam imel veliko punc s katerimi je seksal vsepovsod (to vem) in mi na pamet ne pade, da pa bi me to odvračalo od seksa z njim-kajti to je NJEGOVA PRETEKLOST in nimam nikakršne pravice njemu to “metati” naprej!
Glede same želje po seksu menim, da je on tisti, ki si tega mogoče še bolj želi oz. ko imava priložnost npr. pri njemu doma-vedno da on povod.Priznam, jaz povoda več ne dajem, kajti vse skupaj me malce mineva.Ko sem parkrat omenila, da lahko tudi kdaj kje drugje (ker pač ne živiva skupaj)sem čutila negativno reakcijo, zato po tem nikoli več “nisem silila”vanj.Kajti za kaj takega ne nameravam prositi in sem mu to dala tudi vedeti!
On trdi, da ko bova živela skupaj bo vse drugače, vendar se bojim, da pa bo meni takrat že vseeno glede tega…pa saj se kakšna stvar vendar lahko zgodi tudi spontano.
Glede najinega odnosa pa-lahko rečem, da se ljubiva, pri nama se vidi, da je po vsem tem času še vedno prisotna iskrica(že ko se hecava, smejeva, pogovarjava, se vidi da ni rutine…)Pa tudi ko pride do seksa, se imava lepo in nikakor nisva hladna drug do drugega.Če tega ne bi čutila ne bi dolgo vztrajala…
Ne vem…bojim se kaj bo iz vsega tega.Kmalu se nameravava preseliti in zaživeti skupaj.Poskusiti?Je res mogoče, da se stvari popolnoma spremenijo?Kajti zelo se bojim, da bo sledilo razočaranje…ampak vzemi ali pusti kajne?Treba se bo odločiti, ali res vse lepe stvari lahko odtehtajo to, da že dolgo časa spolnost ne “štima”, da se dogaja, da po 1 mesec ne seksava…in hočeva ali nočeva se s tem odnos hladi…

Pozdravček in imejte se radi!:)

Pozdravljen Le daj!
Hvala tudi tebi za komentar:)
Ko sva s fantom “razpravljala”, mi je rekel, da če želim, lahko vzameva sobo v najem (to seveda naj bi plačevala OBA), vendar jaz dejansko nimam denarja, da bi vsak mesec plačevala sobico, v katero bi se hodila “razvajat”.
Trenutno pa se pogovarjava tudi o skupnem življenju…ki naj bi nastopilo kmalu.Upam, da bova oba še vedno “zagreta” za vse skupaj ko pride do tega, kajti že dolgo časa pri spolnosti nikakor ne “štima”…žal…

Lep pozdrav in prijeten konec dneva!

“Zelo pa me je prizadelo, ko mi je omenil, da se mu naredi nek “fleš” in da ga zato odvrača seks na kakršnem koli nenavadnem mestu.
Mene predvsem boli to!Glede seksa samega upam da bova že uredila…dosti pa imam tega, da pri takšni stvari omeni mojega bivšega.”

Glej, je sicer več zadev, vrednih komentarja, ti stavki pa kar silijo v ospredje. Zakaj ? Ker izražajo neko stanje, katero osebno zate ni v redu, nikakor pa potem posledično za zvezo.

Kot zate: opisano bi lahko razumel kot da problem raje “tiščiš” v sebi, kot da bi se izpovedala. Da, sicer si, toda da te boli, tega zelo verjetno nisi, kajne ? In tukaj nastane čep, nelagodje. Gledano na splošno se ljudje izogibajo tako iskrenim izpovedim zaradi bojazni – ali bodo celo izgubili partnerja, ali ne bodo pravilno razumljeni, ali… Vsega po malem, toda po drugi strani je trdna resnica da temeljno obstajata le dve vrsti ljudi – tisti, ki se lahko brez težav izpovejo in drugače tudi ne morejo in tisti ki pač ne. Morda z izkušnjami, morda z lastno samozavestjo to lahko celo nadgradiš…

Da “bosta že uredila” glede spolnosti – tako razmišljanje ni OK, je kot da je zadeva prepuščena času. Da, v neki meri sicer res, ne pa to jemati vehamentno. Po drugi strani napoveduješ vajino skupno sobivanje in tukaj prihaja idealno obdobje za siceršnjo in bolj podrobno spoznavanje med vama. Tukaj stopata na pot, katero je marsikdo prehodil z takimi ali drugačnimi izkušnjami, tej stvarnosti rečemo preprosto – življenje. In v njem stremimo vsak po svoje k nečemu dobremu, preteklost puščamo za seboj. Vsaj tisto, kar ni odločujočega za sedanjost in prihodnjost.

Kako bo tvoj fant presegel v sebi to večno razmišljanje o tvojem bivšem, ne vem, bo pa moral. Tebi sigurno ni po godu da ti ga venomer “meče naprej”. Zavedati se bo potrebno da je sedaj v ospredju vajin odnos, da sta do sedaj različno preživela neko obdobje. Seveda sta vsak na svoj način tudi iz vidika partnerstev pridobivala neke izkušnje, ljubila in bila ljubljena. S tem ni nič narobe, jaz trdim da je odnos ter zaupanje takrat ko se z partnerjem odkrito lahko pogovarjaš tudi o svojih bivših zvezah. Kaj je to takega, ko pa lahko čisto plafonsko ve o meni kdaj sem shodil, kdaj spregovoril, kak navihanec sem bil v otroštvu, pa še milijon stvari poleg, samo tistega xxx pa ne ? Brez smisla, kajne ?

Mislim, da temeljno nimata večjih ovir za zvezo, še nekoliko več zaupanja pa ne bo škodilo.
Naj vama uspe !

Cec

Prav lepa hvala za obširen odgovor:)
Res je, ko mi je hudo in ko mi npr.naprej vrže preteklost, odreagiram predvsem jezno in mu dam vedeti, da pa z menoj tako ne bo govoril.S tem zelo rani moj ponos…v tem trenutku mu nekako ne pokažem, da mi je hudo in da me to zelo zaboli.
V vseh pogledih pokažem svoja čustva,vendar v primerih ko me nekdo prizadene, “udarim nazaj”in takrat verjetno ni videti, da pa je krivda njegova.Zaradi takšne reakcije, nato jaz izpadem “tista ta grda”!
Menim, da moram to spremeniti pri sebi, kajti nihče ne more vedeti, da me je tako zelo ranil, če udarim nazaj huje kot je udaril on…
No ja, upam da se bodo zadeve uredile…upam, na najino spremembo…

Lep pozdrav in imejte se radi:)

New Report

Close