Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija še 1x mami

še 1x mami

Lepo prosim izdaj nam recept za olje proti alergiji na sonce !
Hvala in lp

Ojla!
Se zelo opravičujem! Malo sem začela delati, pa 7 mesečni drugorojenec je zbolel……. pa kaj bi razlagala, mi je kar zmanjkalo časa za skok na ta forum. Res se opravičujem, nisem hotela nobenega za nos vleč. Pa nič ne skrivam, samo včasih nekateri nos vihajo nad “domačimi zdravili” pa nisem hotela v naprej vsiljevati moj “oljček”. Samo olje je zelo zdravilno. Ne samo za kožo. Lahko se ga tudi pije: je priporočljivo za trebušne probleme. Ali pa za odpravljanje hemeroidov, tako da se z njim namažeš po zadnjični odprtini večkrat na dan. Olje ni nič škodljivo, jaz z njim mažem tudi moje otročke (od rojstva naprej). Lahko ga uporabljaš tudi kot olje po kopanju, če te ne moti vonj, ali rdeča barva. Uporaba pri sončni alergiji: Jaz se kar večkrat namažem – ko grem na plažo, ko pridem iz vode…. Nekoč sem bila na ladji, ko je grozno pričelo pripekati na moj razgaljen vrat in del prsi….. je kar naenkrat postalo čisto rdeče, srbeče in kot bi me spekla kopriva…. sem vzela olje, se namazala in vse skupaj je izginilo…. sem mislila, da sanjam. Res, od kar imam olje, me ni več strah sonca – vsaj kar se tiče alergije na sonce.
Priprava olja:
Najprej o rastlini – Šentjanževki. Cveteti začne nekje konec junija (na morju) in v juliju povsod drugje. So ene rožice zelo podobne, ampak ne moreš falit, če narediž sledeči preizkus: Ko rumeni cvetek, zmečkaš med prsti, stisneš rdeč sokec – in tako si lahko prepričan, da imaš pravo rožico. Torej nobene panike, nisem noben poznavalec rastlin, pa to rožico najdem. Zdajle jih bo polno v Istri po travnikih. Našla sem tudi link, kjer jo boste lahko videle:

No, ko si nabral konkreten šopek rož (več jih je, je olje bolj močno) jim potrgaš cvetke (popki imajo več soka kot cvet). Vzameš zeleno stekleno steklenico (menda je najboljša, če nimaš lahko tudi navadno steklo – jaz nisem opazila nobene razlike) in cvetke pomečeš notri. Jaz steklenico napolnim nekje do četrt ali malo več. Nato v steklenico vliješ olje. Olje je lahko navadno jedilno, lahko kvalitetno jedilno, jaz pa najraje prakticiram kar z olivnim, ker se mi zdi še bolj zdravo za kožo. Potem daš steklenico nekam na sonce. In olje se dela samo od sebe. Vsak dan steklenico malo pretresem. Dlje časa je steklenica na soncu, bolj kvalitetno je olje. Jaz delam olje celo poletje, naslednjo sezono pa ga uporabljam. Aha, še to. Cvetke pustim kar v steklenici, olja pa odcedim iz steklenice vsakič toliko kot ga potrebujem. Napr. za morje 1 stekleničko od kakšne stare kreme, ki sem jo predhodno dobro očistila.
Olje te malo zavaruje pred soncem. Mene še ni opeklo napr. ko sem šla v vodo ali na sprehod (sama nisem nikoli na soncu po največji vročini). Ne zavaruje pa čisto bele kože na najmočnejšem soncu! Jaz otroka pred odhodom na plažo najprej namažem z visokim zaščitnim faktorjem, na plaži ga maže z mojim oljem + občutljive dele (rame…) z zaščitnim faktorjem. To pišem zato, da me ne bi kdo kasneje tožil, da ima opečenega otroka. Za vas starce mi je itak vseeno :-))))
Draga Vida, še enkrat oprosti za pozen odgovor. Da se ti oddolžim, sem ti pripravljena odstopiti malo mojega olja, ki sem ga naredila prejšnje leto. Samo kakšno prazno flaško (lahko tudi od šampona, ki jo dobro umiješ) bi rabila. Javi mi mejl pa se dogovoriva. Sem pa dosegljiva v Ljubljani ali pa na Vrhniki.
Želim vam lepo morje brez alergij!
P.S.
Ker sem se tok razpisala, ne utegnem preverjati moje pisne napake, zato upam, da jih je čimmanj!

Prisrčna hvala za zelo izčrpen odgovor ! Zbodla me je tvoja pripomba ” za vas starce…” Verjemi spoštovana še 1x mami, tudi tvoj dojenček bo enkrat…. Upoštevaj zakon narave !
Lp

:-))) Oh, ja…… nisem mislila dobesedno na starost. Malčki si žal ne znajo pomagati sami in so zelo odvisni od nas starcev. Če pa se mi sončimo in cmarimo na soncu smo si pa čisto sami krivi za posledice…. Oprosti, če se je slišalo žaljivo, bilo je čisto dobronamerno in nežaljivo.
Lep dan!

Ker živim v mestu in janževke ravno ne rasteju na pločniku me zanima ali se lahko ta oljček kje kupi?? Jaz bi se z veseljem priporočala saj imam veliko problemov z alegijo in me je morja kar malo strah.

hvala.

Hudo! Šentjanževo olje? Kdo bi si mislil, mi iz tega delamo olje, ki ga uporabimo tudi za kakšne rane, pa je full zdravilno pa dobro, da pa pomaga tudi proti alergiji na sonce…hudo…hvala za nasvet bom preizkusila:)

poglejte tole, dejstvo da je to že preizkušeno:)
http://www.gorenjske-lekarne.si/html/nasveti/zdravilne-rastline/senzjanzevka.htm

Hvala vsem za to!

New Report

Close