ščitnica, inkontinenca
Lepo pozdravljeni. Imam dva problema in sicer premalo delujočo ščitnico. Zaenkrat jo zdravim s homeopatijo in tako vzdržujem kar zadovoljivo stanje že 10 let. K splošnemu zdravniku nisem šla vsaj 15 let.
Drugi problem, ki se mi je pojavil pred 14 dnevi pa je zelo moteč. Uhajajo mi kapljice urina. Stara sem 48 let (dva otroka) in imam zelo redne, neboleče menstruacije. Do sedaj nisem imela tega problema in se mi zdi grozno, da bi že pri teh letih imela te probleme. Začela sem delati Keglove vaje in upam, da bo v treh mesecih bolje. To me predvsem psihično boli, ker se mi zdi izredno ponižujoče. Mogoče imam kakšno kilo preveč (172 cm, 70 kg), vendar glede na to, da imam slabo delujočo ščitnico in da nič ne telovadim, zgledam odlično. Tudi sicer se počutim dobro.
Ali bi mi vi lahko učinkovito pomagali predvsem pri inkontinenci. Brala sem vaše članke, zadnjega v Auri in nikjer tega problema posebej ne izpostavljate.
Hvala vam za odgovor.
Draga Bela lilija!
Zdravljenje inkontinence je z akupukturo zelo uspeseno. Pri inkotnineci gre vsaj za pet diagnoz ali vzrokov po TKM:
1. Pomanjkanje ledvicnega qi-ja in/ali yanga.
2. Pomankanje ledvicnega yina.
3. Pomanjkanje vranicne in/ali pljucne energije.
4. Prevelika vroca vlaga v mehurju.
5. Zastoj jeterne energije.
Seveda gre lahko tudi za kombinacijo dveh ali vec vzrokov.
Kaj je vzrok vasi inkontinenci bi morala ugotoviti s pregledom in anamnezo.
Vse dobro!
Forum je zaprt za komentiranje.