Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Scitnica in srce

Scitnica in srce

Pozdravljeni,
pred casom sem vas ze sprasevala v zvezi z bolecinami in nepravilnim bitjem srca. Imam Hashimoto tireoiditis v evtiroticni fazi in jemljem leto in pol Eltroxin, THS je bil vecino casa okoli 2, zdaj pa je padel na 0.5, kar pomeni nekoliko prevec hormona, ceprav je obmocje se vedno normalno (Eltoxina jemljem minimalno 62.5mcg dnevno, zdaj sem odmerek zmanjsala na 50mcg). Odkar sem nekoliko hiper, opazam vec tezav s srcem, nepravilno bitje, bolecine ob obremenitvi etc…narocena sem na obremenitveno testiranje srca, zanima me kaj lahko poleg zmanjsanja odmerka zdravila se storim? Prebrala sem, da hiper stanje lahko poveca porabo kisika v srcni misici in to lahko povzroca obcutke tesnobe in bolecine. Bojim se kaksnih trajnih okvar srca zaradi subjektivno neustreznega doziranja (simtptomi se mi namrec pojavijo, kljub temu, da sem se v “normalnem” obmocju, vendar je v svetu znano, da nekateri pacienti nekako ne ustrezajo statistiki. Ali se smem v tem obdobju, dokler ne ujamem spet pravega ravnovesja sploh ukvarjati s sportom?
Hvala in lep pozdrav
Kathy

V zvezi z vašim postom sem vprašal za mnenje kolegico dr. Gaberšček s Klinike za nuklearno medicino.

Priporočila je, da se zglasite pri osebnem zdravniku, ki naj bi vam izdal napotnico za posvetovalnico na njihovi kliniki, kjer boste dobili najbolj ustrezen nasvet glede nadaljnjega zdravljenja na osnovi izvidov zadnjih preiskav.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spostovani,
za odgovor in vas trud se vam najlepse zahvaljujem, zal sem kljub napotnici osebnega zdravnika in ze zacetemu zdravljenju v Avstriji (kjer so opazili prve znake bolezni in proporocili terapijo), na Polikliniki dobila odgovor medicinske sestre, da pri vrednosti TSH v mejah normale (patoloska meja je pri nas 5.5, ceprav je znano, da se simptomi pri nekaterih bolnikih pojavijo veliko prej) ne morem na pregled…kljub napotnici osebnega zdravnika. Zdaj nekako sama lovim ravnotezje in obcasno testiram tsh.
Lep pozdrav
Kathy

Boris Cibic napisal:

> V zvezi z vašim postom sem vprašal za mnenje kolegico dr.
> Gaberšček s Klinike za nuklearno medicino.
>
> Priporočila je, da se zglasite pri osebnem zdravniku, ki naj bi
> vam izdal napotnico za posvetovalnico na njihovi kliniki, kjer
> boste dobili najbolj ustrezen nasvet glede nadaljnjega
> zdravljenja na osnovi izvidov zadnjih preiskav.
>
> Lep pozdrav!
>
> prim. Boris Cibic, dr. med.

New Report

Close