Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ščitnica

ščitnica

Dober dan !
Pred pol leta sem bila pregledana za ščitnico in sicer zaradi prekomernega izpadanja las, hujšanja,.. Na podlagi izvidov in ultrazvoka so postavili diagnozo nevrotična golša . ( UZ- ščitnica trde konsistence in precej velika, hormoni v mejah normale ) . Predpisali so mi tablete jodid in sicer eno na dan. Pijem jih že več kot štiri mesece in 1.oktobra imam ponovno kontrolo. Zdi se da se stanje ni izboljšalo. Lasje mi še vedno zelo izpadajo, ščitnica mislim,da se je povečala,ker imam občutek, da težko požiram, težko zaspim in čutim močan utrip srca na vratu, pritisk pa imam zelo nizek.
Zanima me ali naj na pregled počakam in grem oktobra ali menite, da bi bilo boljše iti prej, mogoče saj k splošni zdravnici ?
Poleg tega pa bi zelo rada zanosila. Ginekolog mi je sicer rekel, da lahko, da tablete jodid ne bi smele nič uplivati na razvoj otroka in ,da on ne vidi razloga zakaj ne bi zanosila. Rada bi še vaše mnenje glede zanositve!
Hvala in lep pozdrav !
Jasmina

Spoštovani!

Znaki, ki jih opisujete, niso v povezavi z zmanjšanim delovanjem ščitnice, temveč zanka anksioznosti in lahko tudi depresije, zato le pojdite k vaši zdravnici. Nenavadna se mi zdi tudi nevrotična golša, ki je ne poznam. Priporočam vam, da se o načrtovani nosečnosti pogovarjate predvsem z ginekologom, ki vas bo vodil med nosečnostjo in da se odločita sama s partnerjem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close