Najdi forum

Ugotavljam tezave v delovanju scitnice, enkrat deluje prevec, enkrat premalo. Vcasih se pocutim odlicno, vcasih sem cisto prec. Imam sicer pregled tudi pri tirologu, ceprav mi je zdravnik deloma ze potrdul sum zaradi opisanih znakov.

Ali pozna kdo kaksno domace zdravilo, ki bi postopoma pozdravilo oziroma uravnovesilo motnje v delovanju scitnice? In kaksne so vase izkusnje s tem?

Hvala za odgovore!

Lastnih izkusenj nimam, pac pa kaksnih 2o nasvetov bralcev iz casopisov, kako so se zdravili doma.

jih lahko tu napises..? bo sigurno se komu prav prislo.

hvala ti!

Povecana scitnica ali slabo delovanje scitnice ?

se mi ydi, da niha, enkrat prevec, enkrat premalo.

P.Simon Asic:Pomoc iz domace lekarne str.147-149
CVETNI PRAH, MATICNI MLECEK: pozivlja in spodbuja zivljenske sile.
MORSKA SOL:zunanja golsa: Vsak vecer naredite raztopino iz jodirane morske soli in vode. Namocite tkanino in jo ovijte okrog vratu, cez se toplo suho.
Lubje starega HRASTA: Zunanjo golso sem odpravila tako: nastrgala sem lubje starega hrasta (tudi v lekarni) in ga stolkla na majhne koscke. V pol litra vode kuhati 1/4 ure. Namoceno tkanino okoli vratu, nato se suho in v posteljo. Cez nekaj casa je golsa izginila.
Kneipp priporoca za notranjo golso isti postopek do najvec 5x na dan, sicer topli ovitek pritegne prevec krvi v vrat, zato zvecer noge v mrzli vodi 1 minuto.
Sok CEBULE piti razredcenega ali v obliki obkladkov.
GABEZOVO mazilo proti golsi kot obkladek.
VODNA KRESA: pri nerednem delovanju scitnice. NI za nosecnice. Presno rastlino kot solato.
V sezoni kopel iz SMREKOVIH vrsickov, obkladki TRPOTCA, korenine GLISTAVICE, PELINA.
Izvlecek iz SPORISA, ZAJBLJA in SMREKOVIH VRSISKOV po 25 kapljic z malo vode zjutraj in zvecer.S tem si okrepimo delovanje zlez.
BELA OMELA velja v ljudskem zdravilstvu za najboljse zdravilo pri vseh boleznih zaradi premocnega delovanja scitnice. POZOR LEDVICE!
BAZEDOVKA: caj zoper potenje, za pomirjenje zivcev, pri srcni slabosti.
Po potrebi recepti naknadno.
Pred uporabo priporocam posvet z zdravnikom.

Silva,

zlata si! nasledni teden grem na pregled, da mi tocno ugotovijo, potem se pa vrzem na tvoje predloge! je tebi to tako pomagalo, da si lahko prenehala z jemanjem predpisanih zdravil?

lp,

Spoštovana gospa Silva!

Vprašala bi Vas, če imate kak ‘recept’ v primeru zmanjšanega delovanja ščitnice!
V zgornjem sestavku namreč nisem zasledila, kaj je primerno pri zmanjšanem delovanju ščitnice, nimam pa golše.

Hvala že v naprej in lepo se imejte!

talari

New Report

Close