Najdi forum

Sanjsko življenje?

Pozdravljeni!

Ah sploh ne vem, kako naj vam razložim mojo situacijo. Trenutno sem dijak, jeseni grem na še nedoločen faks v Ljubljano. Sam osebno ne vidim svoje prihodnosti v naši predragi Sloveniji – zakaj? Zato, ker si ne želim življenja, kjer bi služil 1k€ na mesec, da bi jih zato porabil za osnovne potrebe. Ne želim si gledati na vsak cent, porabljen za hrano, ne želim si, da bi sanje večno ostale le sanje, želim si lepega življenja v srednjih letih, za kar sem pripravljen žrtvovati svojo mladost – vem, da to zveni kot kakšen kliše, a vendarle tako je na stvari.

Če gledam življenje okoli nas: starši delajo vsak dan 8 ur v službi, so preobremenjeni, preveč stresa je okoli nas; nato pa se vsak dan sprašujejo, kako naprej skozi življenje, kako meni plačati šolanje, kako si privoščiti nek avto, kako do denarja za dopust?

Zato sem se začel aktivno zanimati za selitev v Avstralijo oz Novo Zelandijo. Po ogromni količini prebranih spletnih strani, blogov, izpovedi, komentarjev, sem uvidel, da je življenje “Down Under” dejansko dosti bolj dostojno, manj stresno, pa še vreme je dosti lepše. Ker sem ambiciozen človek, si želim življenja, kjer ne bi rabil gledat na vsak vražji euro ki ga porabim.

Torej zaenkrat je moj cilj v življenju zaslužiti dostojno količino denarja, v toplem, manj stresnem in prijaznem okolju. Ker sem si po izpovedih uporabnika “ki ora” (forum med.over.net) izračunal približek prihranjenega denarja, kar znaša okoli 500€/na mesec, sem se odločil, da bom definitivno migriral v AU ali NZ. Sam trenutno lahko samo sanjam o takšnem denarju. Če bi v Sloveniji delal za povprečno neto plačo, torej 1000€/mesec, bi 500€ lahko prišparal komaj v 5 mesecih, ne smem pa pozabiti, da je v takšni službi vključeno veliko stresa.

Druga želja, zakaj bi odšel iz Slovenije je preprosta: ne želim si bivati v okolju, kjer se kaže neprestana faušija, kjer si sosed omisli nov avto, pa nato že vsi sosedi šparajo pol leta in si kupijo še boljšega, da mu lahko dokažejo, da so boljši. Realno, tak narod smo Slovenci.

Moja želja po avanturi, novem življenju se iz dneva v dan veča, ker hočem prekinit vsakodnevno monotonost življenja v Sloveniji. Sem tip človeka, ki bi rad živel v velikem mestu, kjer se neprestano nekaj dogaja, ne pa pri nas, ko greš v mesto po 11. uri in nikjer žive duše.

Torej, vprašam vas, a je res življenje lepše na drugi, sončni strani sveta? Se dajo uresničit želje po boljšem, kvalitetnejšem življenju, finančno neodvisnem od kreditov?

Hvala vsakemu, ki se mu da prebirati moje misli – zelo hvaležen bom za kakršenkoli nasvet!

Hi Galaxy
Cas je da se zbudis sinko, sanjsko zivljenje spada v sanje kjer naj tudi ostane. Ti si pa ustvari zivljenje kot ti pase in kjer ti pase, ne pricakuj pa da se bo kaj zgodilo brez truda in to ni vazno kje na svetu si. Krediti in racuni so pa del dolznosti ki jih imajo na zalost vsi odrasli zaposleni ljudje.pa naj bo to v slo ali NZ., itd.
Pravis da noces biti del slovenske fausije toda ne ves da bos postal del australske,nz,uk kulture, ce gres tja, ker tam so to izumili: Keeping up with the Joneses
Srecno pot!

Tudi v AUS in NZ se hiše kupujejo na kredit. Uspešni ljudje delajo od jutra do večera – to je dejstvo povsod po svetu – govorim seveda o materialnih.

Hey, Galaxi
Pojdi ….dlocitev je pravilna, razmisljas pametno in preudarno, preprican sem da se bos v svetu znasel bolje kot v slo.
Nazaj lahko se zmeraj prides…..Prisparas pa v tujini lazje….
V sloveniji pa na zalost ne bo bolje…..Smo pac ekonomski begunci ali pa lepse-migranti

Jaz pravim Pojdi

Lej, mi gremo pa če australija prej k nam preide bo pa še bolje :)) diplomirani, izobrazeni, zatirani, obsojeni na izdajstvo slovenije…………za 750 evrov na mesev in seveda še manj! Moja nadrejena mi je rekla: tako bom delala s tabo da boš dala odpoved !! evo kaj dobimo za diplome in mladostno požrtvovalnost v sloveniji ! S tem da ma ženska tekstilno zaključeno za delovno mesto poslovodje. Sploh se ne mislim z nobenim pregovarjat kdo je kriv pa kako gleda poslovodstvo na to! Lej, mi gremo !

Povsem te podpiram, in tebi podobno misleče! – Vem, kako se počutiš. In zelo so mi znana ta slovenska vodstva, kjer so v podjetjih zaposleni ljudje, ki imajo ponavadi osnovnošolsko, oz. v najboljšem primeru srednejšolsko izobrazbo.. pa saj v končni fazi nimam nič proti njim – ampak naj se obnašajo odgovorno in spoštljivo do drugih, glede na njihovo funkcijo, ki jim je bila tako ali drugače dodeljena v podjetju!

Samemu mi je prekipelo lansko leto spomladi. Sedaj sem zaposlen v sosednji Avstriji dobrih 7.mesecev, kamor sem se tudi odselil – In razen domačih in nekaj dobrih prijateljev ne pogrešam ničesar, kar se Slovenije tiče! – Živim dosti bolj gotovo, sem veliko bolj socialno varen kakor bi bil v Sloveniji, sem cenjen kot človek, predvsem pa je nagrajeno in humano plačano moje znanje, delo in trud! Najbolj pa mi je všeč odnos delavec – nadrejeni. – Nobenega vpitja, vsak mi vse lepo obrazloži, in vsak me spoštuje. Plače so natančno na datum, ki je zapisan v pogodbi; po enem mesecu poiskusnega dela sem podpisal pogodbo za nedoločen čas, o čemer lahko v Sloveniji samo sanjaš! Res je lepo v Sloveniji – država sama mi je zelo všeč, ampak njena sama ureditev je katastrofalna!! Nisem neki bogataš sedaj v Avstriji, ampak živim dostojno – človeku primerno življenje, česar mi Slovenija ni nikoli omogočala, pa sem se trudil na vse pretege&dal toliko (če ne več!) od sebe, kot dajem sedaj v Avstriji.

Sprva sem želel migrirati v Avstralijo, ampak je to kar velik finančen zalogaj, zato sem odločil za Avstrijo, kjer sedaj pridno varčujem, in si že urejam dokumentacijo za avstralsko vizo, tako da, ko bo urejena avstralska viza spakiram in grem.

Ker sem tudi sam mlad, mi ni niti malo žal za moje odločitve in odhod iz Slovenije.. tudi, če mi v Avstraliji ne uspe, se bom vrnil v Avstrijo kot veliki zmagovalec – bogat s prenekatero peizkušnjo.. morda se nekoč vrnem v Slovenijo, ampak ob pogledu na trenutno situacijo v državi težko to trdim.. in zato še posebaj sočustvujem z mladimi moje generacije in generacijami, ki še prihajajo za nami. Slovenija je samo ena – in vedno bo ostala v srcu kot moja domovina ..ampak žal – domovina porazov!

Zato podpiram vse enako misleče (predvsem pa mlade!) – pojdite – piskusite – vedno se lahko vrnete v Slovenijo, in živite, kakor živite sedaj – z grenko, ali manj grenko izkušnjo, ki vas bo notranje bogatila in opogumljala vse vaše življenje!

Srečno!

Zivjo razocarani in porazeni slovenci
Danes je Sobota, dan odmora in zabave toda vsi cepite zamorjeni in brez veselja okrog peci in skledo zelja,sanjate, zunaj pa mraz pritiska vrana kraka v Avstrijo Matic koraka v sanjah, in da vas malo razveselim, kjer ni dosti drugace Ha,hahah…aaaaaaa
Lp

Živjo!
Ker sva s fantom že precej obupala nad delom v Sloveniji veliko več premišlujeva v o delu v tujini Sva mlada in brez otrok jaz sem študentka brez štipendije pitaj boga zakaj še vedno čakam odgovore a so me zavrnili ali sprejeli na socialni se usak teden zgovarjajo da jim ne dela sistem in mi ne morejo prav nič pomagati čeprav živim v svojem gospodinstvu ne dobivam ničesar tako da tudi jaz odžeram delo tistim ki ga potrebujejo in delam preko študenta ker brez mojega prispevka bi bila u p… tako da tudi jaz garam 160 ur na mesec za ušivih 600e malo več ali manj odvisno od mesecov. Moj fant pa zasluži pičlih 200 evrov več živiva v podnajemniškem stanovanju(ki je itak luknja in predrag!!! beri je majhen da more en ustat da se drugi lahka obrne.) ,ker o svojem zaenkrat samo še sanjava. Kakor koli nama vsak mesec ostane (od vseh stroškov, najemnine itd.) približno 600 evrou (če je dober mesec) katerih pa do 15.ga lah pihava samo še prah iz denarnic in že praznemo prašičke za zadnje cente.
Ker je za najina poklica izredno teško dobiti službo še posebej njegovega brez vez ni nič odhajava v tujino!
Pouno P… imava prebijanja iz meseca v mesec sposojanja od staršev tankanja na moneto da ne začenjam kako kasira tudi moj faks 200e za neko poslouno obleko(ki je bila obvezna in ne smeš imeti svoje ) ki je razpadla ob prvem pranju v pralnem stroju kaj pa je to !?! uglavnem ljubek začaran krog iz katerega ne moreš ven. Krasno se piše mladim v sloveniji nimamo pogojev okej spustimo tiste ki živijo doma do 30ga brez heca imava veliko prijateljev sestričen itd ki živijo doma in so blizu 30.
Zanima me kako je v tujini nimava pojma kam bi šla ni nama problem spakirat in oditi saj naju tu razen staršev ki naju spodbujajo za tujino ne zadržuje nič. V katerih državah je delo v zrdavstu bolj cenjeno kot v naši? Kam se splača oz kakršna koli informacija o tujini bi prišla prav usaka!!! pripravljena sva delati saj tako ali tako že tukaj garava po 10 ur na dan teško vrjamem da bi bilo v tujini lahko še slabše. saj če pomislim kako lušno nama je tukaj me prime srt! oprostite izrazu.
Lep pozdrav!
PS lahko mi pišete tudi na mail [email protected]

Hoj, nic vec soncek
Se dva nova razocarana slovenca,nihce jih ne mara, ki sinfata po sloveniji in sanjata o zivljenju v tujini. kjer jih caka sanjska sluzba itd. Slovenija, veste, ni tako drugacna danes kot tujina vse je relativno. Cene, place to je vse v sorazmerju. Edina stvar ki ni so vasa upanja in zelje.Ne vzemi zaljivo, toda takih kot vi kar mrgoli po razvitem svetu.
Moj nasvet :Ostani doma cez vikende se potegni do Marede ali Sobca pri Bledu kjer campiras cez noc. Pozimi se gres smucat na Zaplano ali Katarino celo Logatec.Kaj se hoces boljsega, tega ne najdes nikjer drugje na svetu. Ce se vprasas zakaj se mi tako gre da ostaneta tam kjer sta odgovor je:” ker tudi v tujini ne maramo takih kot sta vidva”
RIP

nic vec soncek, studentom kot sta vidva v tujini ze raste posojilo, saj drugace ne morejo studirat. Ko diplomirajo in zacnejo sluzit, pocasi odplacujejo studentske kredite.

Treba je spremenit misljenje, studiras za svojo prihodnost, in gledat dolgorocno. In nehat jamrat. S takim misljenjem, kot ga imas, tudi v tujini ne bo nic bolje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close