Najdi forum

Po dolgem casu se spet oglasam na tem forumu. Verjetno se me spomnite zaradi mojih vprasanj glede OCD-ja. Naj Vam povem da ze en mesec ne jemljem vec tablet, toda nastopil je drug problem.
No, OCD-ja sem se s tabletami resil in res, nimam vec nikakrsnih tezav s prisilnimi oz. vsiljenimi mislimi. Toda zdaj dozivljam napade panike (no, do sedaj je bil eden zelo mocan in eden komaj omembe vreden) – obicajni znaki kot dusenje, zelo mocna razburjenost, obcutek, da te bo pobralo itd.
Le zakaj imam zdaj te napade panike, ko pa niti kancka OCD-ja vec? Res je, da med obolenjem OCD sem imel en samcat napad panike, ampak zakaj zdaj?
Res je, da sem nekoliko pod stresom zaradi sole in locitve starsev, ampak to se mi ne zdi dovolj za napade panike?
P.s. Je priporocljivo vzeti eno Apaurin tableto pri takoh napadih?
Zahvaljujem se Vam za odgovor.

Spoštovani Sandi,

če so napadi redki, je lahko občasno jemanje anksiolitika, kot je Apaurin, povsem na mestu, sicer pa bo smiselno začeti s tehnikami relaksacije npr. avtogeni trening, oz. v psihoterapevtskem procesu odkrivati možne zunanje sprožilne elemente za paniko. Stres zaradi šole in ločitve staršev je lahko povsem zadosten razlog.

New Report

Close