Najdi forum

Že dolgo razmišljam, da bi šla na pogovor k psihiatru, ker se mi zdi, da so moji problemi vsak dan bolj neznosni. Zanima me, kje v Mariboru so dostopni psihiatri, kako se pride tja, kje naroči? Zaključujem študij, sem pridna a brez veselja za življenje, brez ciljev, ki sem jih v srednji šoli še imela, ne vidim smisla v prihodnosti, ne želim biti sama, zelo sem osamljena med množico prijateljev, ki me obkrožajo, imam tudi ogromno moških prijateljev, vendar me nihče več ne zbudi iz te dolgoletne otopelosti. Strah me je, da bom za vedno ostala sama, strah me je praznikov in samote, strah me je poletnih dopustov, ko vsi nekaj planirajo, jaz ostajam sama. Nazvzven sicer delujem srečno, urejeno, moje probleme poznajo le najboljši prijatelji, navznoter pa sem že dolgo, vsaj 6 let popolnoma uničena, ne morem razumeti, da bi bila nesrečna prva ljubezen res razlog za to. Odtlej se nisem nikoli več zaljubila, zamenjala kar veliko partnerjev, a nikjer ne najdem tistega pravega. Želim si bližine nekoga, a ko se mi potem kdo preveč približa, zbežim, kot bi se bala spet na nekoga navezati. Med znanci se me je tudi že prijel sloves samske in močne ženske, ki ob sebi ne potrebuje nikogar. Se vam zdi, da je z mojim čustvenim svetom kaj hudo narobe? Je to zadosten razlog za obisk psihiatra. Mogoče ni samo to, zdi se mi, da bredem globlje in globlje v depresijo, ki ji ni konca. Kakšni so znaki depresije? Najlepše se vam zahvaljujem za vse odgovore.

Maja

spoštovana Maja,
razlog za obisk pri psihiatru ni le takrak , kadar je s čustvenim svetom ” nekaj hudo narobe”, ampak tudi ali predvsem takrat, ko bi človek, ki ima za to potrebne notranje sposobnosti, pa jih ne zmore izkoristiti,te razvil in ZAŽIVEL BOLJE. V Mariboru imate možnost neposrednega posveta pri psihiatru na Psihiatričnem dispanzerju nna Sodni ulici 13.

Maja živjo,

Stara sem 29, tvoja zgodba pa je identična moji. Če si za, se lahko spoznava. Piši mi na mail.

BB

Draga Maja, soimenjakinja,
ko berem tvojo zgodbo, vidim sebe. Tudi jaz sem Mariborcanka, stara 27 let.
Ce zelis, da se spoznamo, skupaj z BB, mi pisi na mail.

Očitno nas je več takšnih!

Če si zdaj dopisujete, ali se vam lahko pridružim?

New Report

Close