Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Šampon za lase?

Šampon za lase?

Pozdravljeni,

Ker imam že dalj časa težave z redčenjem las mi je dermatolg (zasebna ambulanta Laško-zdravilišče) predpisal-priporočal ampule vichy; pol flaške 3x tedensko in šampon anaphase proti izpadanju. Šampon mi zelo prija, zanima pa me ali je ustrezen za daljše obdobje ali naj poskusim s katerim drugim, oz. je po vašem mnenju kateri boljši, ustrznejši.

Omenjene ampule sem uporabljala tudi leto dni nazaj, imela sem kuro 3 mesece in nisem opazila nobene spremembe. Na spletu in na forumih sem zasledila Minoxidil raztopino 5%, ki se jo da naročiti z e-baya in naj bi bila izjemno ulinkovita za ponovno rast las. Ker zadeva ni poceni me zanima. če mi to priporočate.

Naj povem, da imam 27 let in sem zdrava. Opravila sem preiskave in je vse normalno-ščitnica, jajčniki, zobje, jetra.

Prehranjujem se zdravo, se gibam in jemljem dodatke Fitoval za lase, Supradyn in C vitamin retard.

Še lahko kaj naredim?

POzdrav!

Omenjen preparat je začasna rešitev, potrebno pa je opredeliti za kakšno obliko izpadanja las.
Morda obstaja kakšna trajnejša rešitev?

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.

Meni lasje ne izpadajo ampak mi ne izrastejo več. Spredaj nad čelom so tako redki, da se jih lahko prešteje. Sicer jih na glavniku ob česanju ni dosti, niti po pranju ne.

Pozdrav!

Endokrinologali pa dermatolog bi bil potreben za oceno stanja ali pa ev. določitev terapije.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close