Najdi forum

Dobro jutro…

7 letna veza z padci in vzponi…. Ker enostavno ne vem ali je res se obračam na vas za mnenja .
Jaz sem mojega moža poročila, ker mi je bil takšen kot je všeč z vsemi kilogrami in napakami. Seveda mi je bilo važno kakšne ima vrednote, kaj si želi. Začela sva skupno življenje si postavila cilje in greva naproti temu. Bom pa rekla, da ni lahko in da kljub temu da imava pri zastavljenih ciljih uspeh nama zasebno privatno življenje ne gre najbolje. Sva izjemna skupaj v poslu, ker pač delava skupaj ampak privat pa se kregava čedalje bolje.
Vedno me obsoja , da ga ponižujem, da on išče podporo spodbudo , podporo in da je vedno po moje. Ampak ko mu rečem naj se sam odloči me pa obsoja da mu ne stojim ob strani. Burnih 7 let v katerih moram reči sva se veliko ukvarjala z njim. Šel je čez liposukcijo – ker je želel izgubiti kilograme in pridobiti na samozavesti. Sem bila poleg sem mu stala ob strani. Potem so bile težave v njegovi službi in sva 7 mesecev potrebovala , da sva rešila nastalo situacijo in šla naprej. Nato sva začela z lastnim poslom in to zelo uspešno, kljub krizi in situaciji greva naprej. Privatno pa nikakor , z njegove strani je bila tudi nezvestoba in laži … Moram reči da sem trpela , , ok greva naprej in rešiva .. ker enostavno
je bilo več pozitivnega . Dogovor je bil, da bo iskren in mi bo pomagal da pridobim nazaj njegovo zaupanje in mi je. Počasi se je vse umirilo doma, in sva se spet smejala , jaz razen občasnih napadov “teženja” sem se umirila in začela verjeti v naju. In glej ga zlomka spet laž – neiskrenost ! tokrat ni šlo za varanje – ampak mene boli isto kot takrat, on pravi da je bila zgrešena komunikacija, da me ni mislil prizadeti …. da ni tako kot jaz čutim – meni pa je čisto isto kot ko mi je priznal da ima ljubico.
Ni šlo za varanje šlo pa je za prijateljico, ki mu je / nama pomagala v težavah in jo obsipava z ljubkovalnimi imeni in ji piše da jo pogreša, da ni osamljen ker ima njo. Jaz ko sem prebrala ta sporočila sem znorelaaa…

Znorela ker enostavno ne morem verjeti, da je prelomil obljubo. Prosil me je naj razmislim, da se s prijateljico vsedemo in pogovorimo. da je šlo zgolj za napačno komunikacijo z njune strani. Mene jezi, da je bila takšna komunikacija samo ko mene ni poleg. Zakaj taka ni ko sem jaz poleg ?

in seveda spet jaz pretiravam…. obsula sem ga z vsemi grdimi besedami kar jih poznam in ga celo udarila…

Na koncu vsega pa smo spet na tem da on želi nekoga , ki ga po spoštval, kjer bo on lahko moški in kjer bo on samozavesten. … ne razumem ali res jaz vplivam na to kakšen moški je ali ni. Ali resnično jaz vplivam na njegovo samozavest …

Ljubim ga ampak se bojim da bova oba trpela ker je sam s seboj nezadovoljen. Prosila sem ga zakaj ni iskren , pa je odgovoril da ni iskren do sebe niti do mene. ? obnaša se kot da se ni nič zgodilo in kot da gre spet za en moj napad ..

Jaz sem pa tako utrujena, da enostavno ob vsem na poslu doma potrebujem le mir …
Bojim se, da če grem bom vseh mojih 15 let dela izgubila, če ostanem pa bom trpela zaradi neiskrenosti…

Naj še dodam , da vseskozi omenja mladost, otroštvo kjer ga je mama zaradi bratove bolezni zanemarjala, namesto materine ljubezni je dobil ljubezen od babice.

Ne moreva imeti otrok , sva poskušala z darovalcem pa ni šlo, in ja sem sprejela da noseča ne bom da bova pač posvojila in da ga sprejemam kljub temu. Mene izpolnjujejo tudi druge stvari v življenju in sem srečna kar delam in tudi uspešna.

Vedno znova je premalo pozornosti je premalo dotikov zanj . Pri meni želi česar doma ni imel in jaz se bojim da mu tega ne morem dati. Jaz sem le žena in ne mati . Niti mu ne želim biti.

Jaz njegove starše dobro poznam in so izjemni, dali so mu kar so mu lahko. Nisem pa v njegovi koži in ne vem kaj on čuti, kako se počuti… Ravno rekel mu je, da vse veze ki jih je imel so iste. Na začetku je vse ok … dobi od
ženske kar potrebuje , dokler ga ne dobi potem mu pa to vzamemo. Tudi jaz sem ista, dala sem ljubezen, pozornost potem pa ko sva se poročila pa sem mu to vzela. To je njegova interpretacija. Jaz pravim da so se strasti umirile, da je iz zaljubljenosti prešlo v ljubezen in da metulčki ne morejo biti celo življenje. On pa hoče metuljčke, hoče adrenalin … mene pa vse to utruja.

Ne vem niti ali obstaja pomoč , način kako naprej kako s komunikacijo. Še vedno sem besna jezna in razočarana zaradi prelomljene obljube.

Uf težka zadeva, tako zanj predvsem pa zate. Rešiti se da, najbrž bo vse padlo na tvoja ramena. Ko berem vidim OGROMNE težave s samozavestjo tvojega moža. Glede nato da si se poročila z njim pa praviš da je imel kilograme ta njegov nesamozavest ne izhaja iz tebe. To bi on že zdavnaj moral razumet. Če ga žališ in ne podpiraš ne vem, verjamem da je še precej bolj občutljiv kot ostali. DA mu pa nič ne smeš rečt je pa glupost, oziroma tudi ti se samo človek. Kaj ti predlagam? ne pusti se manipulirat, znori totalno in mu pač povej kar mu imaš. Ne padaj na njegove fore da mu uničuješ samozavest ker te samo psihično izsiljuje. Bodi ženska, poskrbi za svoje in njegove potrebe ne se pa metati po zobeh. Zraven je bil prevara kar sam izjemno obsojam, to delajo slabiči in nesamozavestni ljudje. Odpustila si kar ni tako lahko. Zavedaj se da take kot si ti ne rastejo za vsakim vogalom, le redke se v današnji zmešani družbi tako trudijo za svoje možeke.

Želim ti veliko sreče in te lepo pozdravlja,

Človek, ki sam ne spoštuje drugih, ne more dobit spoštovanja od njih. Menim, da on to dela, nezavedno, ne zaveda se svojih dejanj. Ti pa mu pri tem pomagaš, ker vsakič ko zvali krivdo nate, ko prevzameš in mu na nek način daješ prav. Mislim pa, da je prevelik egoist, ti pa premalo ceniš sebe. Edino tako lahko tudi delujeta skupaj, čeprav bolj slabo, za silo pa gre. Mislim, da potrebujeta strokovnega svetovalca ali pa nek nov začetek, ločeno, vsak svojo pot.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

***Ti pa mu pri tem pomagaš, ker vsakič ko zvali krivdo nate, ko prevzameš in mu na nek način daješ prav***

edit: Ti pa mu pri tem pomagaš, ker vsakič ko zvali krivdo nate, JO prevzameš in mu na nek način potrjuješ njegova prepričanja, da on vse naredi prav, TI pa si tista, ki si preobčutljiva. V resnici pa je obratno, on je nesiguren, nesamozavesten. Verjetno pa imata oba podobno težavo in sta na nek način oba nesigurna. Če bi ti namreč bila sigurna vase, bi tudi stala za svojimi prepričanji, ne pa da te on stalno prepriča, da ima on prav, ti pa ne.
Te sicer razumem, zakaj popustiš, ampak to preprosto ni prav. Razumem pa tudi njega, zakaj je nesiguren, ampak za ljubeč in spoštljiv odnos tudi njegovo vedenje ni pravo in koristno. Tega se bosta pač morala naučiti. Zato menim, da potrebujeta strokovno pomoč, vprašanje pa je, če bo on pripravljen vzet tudi del odgovornosti nase, glede na to, da si v vajinem odnosu 7 let to počela ti, v glavnem. Vsaj tako se zdi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hvala za mnenja..
Na koncu koncev vem, da za vse sta dva. Jaz velik del te krivde sprejemam ker to na tak način odobravam. Nima pa veze z mojo samozavestjo ali nesigurnostjo. Meni zase je važno , da se lahko zjutraj pogledam v ogledalo. In mogoče sem čudna imam tiste dobre stare vrednote izjemno rada in se jih poskušam držati tako v odnosih kot v poslu. Seveda si razočaran , ampak nočem izgubiti mojega jaza.
Razen če imam osebno visok prag tolerance. In da še ni zadosti … Na koncu želim ostati jaz jaz. Vem, da stvari moraš rešit in pika.

Ampak, če en ves čas vali krivdo nate, se ti slej kot prej načne tudi še tako dobra in močna samozavest, če tega ne prekineš. To je to, kar govoriš, da ne bi rada izgubila svojega jaza. Na koncu boš še vedno ti, le da boš izgubila občutek za dobro samopodo oziroma tvoja samopodoba bo spremenjena tako, da se ti bo zdelo, da si izgubila sebe.

Prelaganje krivde na druge je fajn zadeva, ker si potem sam zase super, popoln in v redu, itak so vsega krivi drugi. Tako da ga v bistvu razumem, jaz bi tudi 🙂

Drugače pa ena modrost moje učiteljice: grajaš tisto, kar je res nujno, hvališ pa vse, kar je količkaj dobro. Je pa hvaljenje veščina, ki jo moramo negovat in ozavestit. Tako v odnosu do partnerja kot do drugih ljudi.

Tole s prijateljico je pa eno hudo sprenevedanje z njegove strani in fer bi bilo, da to prizna. Bi ga rada videla, kako kakemu kosmatemu prijatelju piše take pocukrane fore. O kakšni napačni komunikaciji on to?

in zakaj bi ti šla? saj si ti gonilna sila dela in vsega skupaj, torej naj poka on. ti njega ne rabiš, on te pa zelo. ko se ga boš rešila, bo padlo veliko breme s tebe. naslednjič pa si najdi enakovrednega, očitno si prav iskala nekoga, da ga boš gurala in podpirala. bolj kot njegova, je problem tvoja samozavest, ki je na nuli, njegova pa tam nekje pod oblaki. za kurbanje ma jajca ne, pa da ti v fris laže tudi?

Najboljše so tiste prijateljice, ki moškemu prisluhnejo, ko tarna čez svojo babo, mu dajo prav, ga še dodatno prepričajo, da ima opraviti z malim hudičkom, potem pa kot pravi angeli varuhi še zlezejo z njim v posteljo. Ko se strasti umirijo, si pa vsak od njih želi nazaj k prejšnjemu “hudičku”.
Ene ženske so direktne, druge igrajo. Na koncu pa se vse po tipičnih ženskih muhah ne razlikujejo kaj dosti, ne glede na karakter!

Pozdravljeni,
Moje ime je Laura in delam diplomsko nalogo na temo nordijska hoja. S klikom na spodnjo povezavo, lahko rešite spletno anketo in pomagate pri ustvarjanju diplome. 😀

Povezava do strani:
https://www.1ka.si/a/26633

New Report

Close