samozadovoljevanje ?
Sem se oglašajo pa tudi tiste, ki vedo, da nekaj ni vredu in to poskušajo nekako spremeniti.
Draga zakompleksana – kompleksov se boš morda znebila tako, da boš sebe spoznala, ko si sama se poskušaj ukvarjati s sabo, pa tukaj ne mislim le na seksualno raziskovanje sebe. Ko greš v kad, se nikoli ne umivaš z roko? Tako se božaš. To si ti. Od mezinčka na nogi, do vršičkom prsi.
Ko končaš z umivanjem, se namaži. Kupi si kakšno dobro mleko za telo, takšno dišeče, voljno in si ga vtri v kožo. Spet si to ti… počasi boš dojela, kakšno je tvoje telo. Kakšne so prsi, trebušček… šele potem se loti – tistega dela… roko si namaži z otroškim oljem in se nežno podrgni po spolovilu. nežno, s celo roko se pobožaj. Če ti je neprijetno, prenehaj in se raje pobožaj po telesu nasploh. Pa poskusi drugi dan znova, le nekaj dotikov, nič več… ko boš ugotovila, da ti nijker na čelu ne piše, da si se ukvarjala s sabo, bo morda lažje…
POčasi boš ugotovila, kaj ti ustreza, počasi boš opazila, da ti določeni dotiki dejansko prinašajo ugodje… le kaj je narobe s tem, da sami sebe z dotikom pripravimo do dobrega občutka?
Ne obremenjuj se takoj z orgazmom, z vrhuncem, pač pa počasi odkrivaj, kaj ti paše. In ko boš o sebi spoznala kaj novega, povej to fantu…
Veš, ženske, ki so ravno rodile, imajo o sebi približno enako razmišljanje, kot ti sedaj. Telo jim ni več všeč, utrujene so, telo se jim celo drugače odziva, polne so občutkov sramu, tega, da se kot mame že ne smejo obnašati kot razuzdanke… hm, vse to popravi čas in dejansko posvečanje sebi. Intimnemu delu sebe…
T.
Hvala Tinkara za tvoj odgovor,
Jaz vem da imam problem in res potrebujem take nasvete da ga bom odpravla. Moj fant je res zlata vreden, ker mi pomaga (stara nekaj čez 20, on starejši za 9 let, skupaj že dolgo) in predvsem ker je potrpežljiv in nikoli vsiljiv. Z njem se vse pomenim in on pravi da me razume.
Problem imam že od kar pomnim. Npr. tud tampona ne uporabljam ker ne vem kako ga nej dam noter… erotičnih filmov ne gledam…
Vglavnem zakompleksana sem ko hudič in res bi rada to spremenila. Vem da to ne gre kr od danes na jutr. Ne vem zakaj se mi zdi da bi mi res na obrazu pisalo, če bi kaj takega počela…
lp,
No, če se malo zatečem k humorju – bi ti morda bilo res videti, kaj si počela, ker bi bila mnogo bolj sproščena napram svetu.
Pozitivni odnos do sveta se začne pri sebi. Držim ti pesti, pa javi se kaj, imam na zalogi kar veliko vzpodbude, saj sem sama zaradi izredno pošastnih prvih stikov s spolnostjo v najstniških letih potrebovala samoterapije na kvadrat.
T.
No, pa se bom še jaz oglasila… poročena, 1otrok, še eden na poti…
spolno življenje super (no, pretiravam odkar sva starša, skoraj super – zaradi kvantitete) in najbrž je super tudi zaradi zavedanja, da to pač vsi počnemo, jaz, moj mož in najbrž vsi ostali tudi kdaj pa kdaj…
pride večer ko sem sama doma, pa grem v polno banjo… pa pride samo po sebi… skoraj vedno povem to tudi svojemu možu… in skoraj vedno je to pobuda za prihajajoči večer…
ne vem kako bo zdaj, ko spet pričakujemo in smo nekako prestrašeni drezati v moje telo, ha ha ampak se bomo že znašli…
lepo se imejte in predvsem rade se imejte, najprej sebe, šele potem bodo lahko to počeli tudi drugi…
Mislim, da ni v samozadovoljevanju nič slabega. Povsem normalna stvar. Pri meni se je začelo zgodaj v osnovni šoli in bilo zelo pogosto. Potem, ko sem začela s spolnimi odnosi, se je pa dokaj umirilo. Zdaj to počnem, če je moj dragi zraven in če bi bilo po njegovo bi hotel, da to počnem vsak dan.
Tudi pri meni so v mislih pogosteje ženske kot moški in tudi pri večini mojih prijateljic, s katerimi sem se menila o tem. Mogoče zato, ker je pri ženskah (vsaj v filmih) vedno več nežnosti in ne samo grobi suhi seks. In se ve, kako si vse želimo dolge predigre (je bilo govora o tem par dni nazaj)…
kaj naj rečem… enostavno se ne znam samozadovoljevati. saj je prijetno, ampak ne pripelje me nikamor in potem se enostavno naveličam. počutim se prav bedasto, ker je za druge ženske to tako preprosto in nekaj, kar lahko vedno same počnejo, kar lahko naredijo same zase… jaz pa nič. ali sem tako oslovska, da bi rabila inštrukcije ali kaj… (hm, ideja sama po sebi niti ni tako slaba, hehe!) skratka – to področje je zame čisto v megli.
lahko pa priporočim dobro knjigo: Anonymus, Kruta Zelandija (mislim, da je iz zbirke Dotik).
Ja, Kruta zelandija je res dobra, pa še kakšna iz zbirke Dotik (dobi se samo v knjižnici, ker je to že davno razprodano), razen Millerja, ki ni prav nič vzpodbuden. Na internetu je polno raznih zgodbic, če pa berete v angleščini, je v knjižnicah tudi dovolj robe. Mene namreč tudi najbolj od vsega rajcajo knjige, tudi pred seksom z možem.
… še ena in češnja, ne bosta verjeli, tudi mene rajcajo ženske, tudi moški, seveda, ampak enkrat bi tudi jaz rada poskusila s kakšno žensko. Samo kako bi sploh lahko do tega prišlo spontano, si ne predstavljam, da pa bi se dogovorila za kaj takega, pa mi je nerodno, če samo pomislim. Ostanejo pa mi fantazije, ne. In te so včasih najbolj fine.
Pozdrav od pridne
Rokice
se strinjam, da je Miller za ženske brezvezen, pa še kakšen drug moški pisatelj tudi.
mislim, da bi še marsikatera ženska poskusila z žensko, zakaj pa ne? spet se strinjam z rokico, da težko pride do tega spontano, če nisi tako usmerjen, ker si pač ne moreš predstavljati, da bi se kaj zgodilo med teboj in kakšno prijateljico, saj je odnos ponavadi čisto v drugih vodah.
Ja, tudi jaz sem zadovoljna z mojim! Ampak kot zgleda se katera… na tole odgovarjam z drugim nickom kot obicajno.
Zacela sem zelo mickena. Pa so me strasili (babica) da se mi bo roka posusila. Ptem pa je bila slaba vest. Ampak ne zelo dolgo. Sem nadaljevala in to zelo pogosto pocela dokler nisem spoznala sedanjega partnerja. Zdaj je roka manj v uporabi, oziroma je kar pri samem odnosu… tudi on to pocne. In je kar fajn zadeva.
Kar se tice pa fantazij… upam da nisem edina, ki sanjari o dveh tipih. Sprobala sem pa itak vse variante in zenska definitivno ni nekaj kar bi me vznemirjalo. Nasprotno, dva moska… na vse mozne nacine….
mnjami….
Ja, moj vse to ve. Ampak variante za udejanjanje z njim pa ni. Mogoce se boljse. Naj ostane samo zame.
Moi