Najdi forum

samozadovoljevanje

Spoštovani dr.!
Zelo bi bila hvaležna vašega nasveta glede naslednje situacije. Z možem živiva kakšno leto skupaj in imava urejeno spolno življenje. Občujeva cca 10x na mesec in skoraj vedno doseževa skupaj vrhunec.Sem pa izredno razočarana, ko sem moža vprašala, če še kaj masturbira. Povedal mi je, da to počne 5x mesečno ko imam nočno ali ko imam menstruacijo.Mislila sem, da ga v postelji popolnoma zadovoljim, pa vidim da temu ni tako. Poiskušala bom še večkrat občevati z njim.
Kaj pa vi menite o njegovem samozadovoljevanju? Pravi, da je tudi z mano bolje, če se sam.Saj se sama tudi,samo ne tako pogosto(1x na 3mesece), ker me najini odnosi povsem zadovoljijo. Hvala za odgovor.

Spoštovana Hana,
samozadovoljevanje, ko ni možnosti za popolni spolni odnos je izhod v sili, vsekakor pa je to bolje, kot da bi v času, ko imate nočno iskal zadovoljitev pri kaki drugi.Samozadovoljevanje postane motnja takrat, ko je samo sebi namen, ko pomeni hotni umik od realne možnosti za spolni odnos, ali pa če postane kompulzivno ( prisilno) ravnanje.Če zaradi moževega občasnega samozadovoljevanja ne boste prikrajšani v vaši potrebi po spolnosti, mu ga ne očitajte.

Pozdrav !

Kaj lahko naredimo, če postane samozadovoljevanje kompulzivno? Lahko storimo kaj sami ali je zato potrebna strokovna pomoč? Verjetno ni lahko kar tako odnehati če postane to kot nekakšen dnevni ritual.

Spoštovani Bojan,
najprej je treba kompulzivnost ugotoviti, pogosto samozadovoljevanje namreč ni nujno kompulzivno.

najlepše pa je, če eden drugemu pokažeta kako to delata in se nato še ljubita, pa bo!! in nikar ne skrbi, če se on samozadovoljuje, to pomeni, da si te želi tudi takrat , ko te ni:)

New Report

Close