samomor
Pozdravljeni,
pred kratkim sem vam pisala o svojem razmerju s fantom, s katerim sem bila 5 let. Ker nisem do njega čutila nič več, sem mu to tudi povedala, vendar mi je zagrozil, da bo storil samomor. Takrat ste mi svetovali, naj grem z njim k psihiatru. Sicer je privolil, vendar je vse skupaj šlo prehitro (prazniki) in tako je v nedeljo ob 23 odšel in ga še danes niso našli. Kako naj živim z mislijo, da sem za njegovo smrt kriva jaz? To tudi potrjujejo njegovi starši in mi grozijo.
Kako naj si v tem okolju ustvarim novo življenje brez občutka krivde?
Obupanka
Hvala za odgovor
Spoštovana Moonlight,
kljub vašim bremenečim občutkom se morate zavedati, da ste storili vse, kar je bilo objektivno možno, čeprav vas njegovi sorodniki zdaj dolžijo krivde.Če je šlo res za samomor, kar še ni nedvomno potrjeno (satistika poroča o mnogih začasno izginulih), je tako dejanje vedno posledica duševne motnje, ki pa se pri zdravem človeku ne pojavi brez predhodnih znakov, ti pa lahko vzbujajo pozornost že več tednov pred odločitvijo in ki bi jih njegovi domači morali tudi opaziti in nanje reagirati, v taki situaciji je očitek drugim poskus lastne razbremenitve.
Pišite še ! Če bo hudo, pokličite v ponedeljek 2007421 in se predstavite z nick-om.